U nas w obrocie był bebilon comfort na kolki i zaparcia co skutkowalo jeszcze większymi zaparciami pozniej byl bebilon bez laktozy przez długi czas mały czul sie na nim na prawdę świetnie ale z czasem cos przestało odpowiadac i ostatecznie skończyliśmy na bibilonie pepti na receptę bo już Pani doktor uznala ze za duzo tych mlek po drodze i nie bedziemy na dziecku testować a bylo tych mlek jeszcze wcześniej trochę przed bebilonem. Natomiast z enfamilem nie mieliśmy do czynienia z tego co słyszę bardzo dużo mam chwali ze jest ono jednym z lepszych. My jesteśmy juz od jakiegoś czasu tylko na mm wiec pewnie stąd te problemy. Ty masz w planie tym mlekiem ratować sie sporadycznie wiec maluch moze zareagować fajnie na każde bo jednak w większości będzie jadl twoje mleczko
Ja sobie zamówiłam parę próbek do przetestowania ale są po 6 miesiącu życia
Monia no tak bo wcześniej nie ma próbek bo nie można reklamować/dawać zniżek na mleko początkowe i próbki też się nie dostanie z tego co kojarzę
My próbki też dostaliśmy mleka 2 po 6 miesiącu
Żadne z tych porównaj składy oba z tych mlek zawierają oleje w składzie popatrz sobie za mlekiem capri care porównaj skład to najbardziej delikatne , najmniej alergiczne i najlepsze pod względem składu mleko
a to mleko można kupić gdzieś w aptece czy tylko przez internet ?
Capri Care pierwsze słyszę czym się różni od zwykłych mlek ?
Cała czwórkę karmiłam mlekiem mm, i każde akceptowało inne mleko. Najstarszy syn jadał bebilon pepti (skaza białkowa) drugi bebiko i zero problemów, córce też kupiłam bebiko niestety były zaparcia i zmieniłam na bebilon. Najmłodszy synek jako pierwsze mleko dostał bebiko potem bebilon (problem z zaparciami), więc przeszliśmy na nan optipro plus.
u nas w szpitalu podali bebilon;) i przy takim początkowo byłyśmy, potem juz na recepte, myślę ze teraz bedzie podobnie zobaczymy czy bedzie potrzeba podawania mleka modyfikowanego ;)
Ten Bebilon to chyba dosyć popularny do podawania w szpitalach
Przyznam szczerze że jak podali w szpitalu, to pomyślałam ze sprawdzony i lepiej taki własnie podawać;) więc teraz jak by była taka sytuacja ze podali by jakieś inne mleko to pewnie juz takie by sie kontynuowało
Posiadam nowe opakowanie Enfamil premium mfgm 1 1200g. U nas się sprawdziło od samego początku bez żadnych rewelacji brzusznych.
prosze o kontakt jeśli ktos jest zainteresowany kupnem. W gratisie dorzucę napoczęte pudełko 800g. Szkoda ni wyrzucić.
Żadne z tych mlek nie jest trucizną, przynajmniej, nie taka działająca natychmiast.
W szpitalach są dostępne, bo to wielkie korporacje, po pierwsze: stać ich na dawanie próbek, po drugie, jak już ktoś jakieś zacznie dawać w szpitalu- jest duża szansa, że będzie kontynuował później.
Capri care jest na mleku kozim, zaś smilk ma zadziwiająco mało składników, właściwie one oba mają.
U nas w szpitalu podawali bebilon w takich buteleczkach
Beata bo dają już gotowe z butelce by mamy nie miały problemu co faktycznie jest proste bo tylko dasz smoczek i dziekco pije.
Zgodzę się ,że duże firmy dadzą nawet za free takie mleka do szpitali bo jak podasz w szpitalu to raczej w domu podasz to samo jeśli nie będzie opcji karmienia piersią,więc dla nich to reklama i procentuje zyskiem
Na pewno działa to na bazie reklamy ;) przecież te malutkie buteleczki z mlekiem to jak próbki ;) a taki noworodek ile wypije ;)
Mathrolka sugeruje mleko kozie i mozę warto sie nad nim zatanowic skoro ma dobre właściwości odżywcze, ja wcześniej o nim nie słyszałam, jeśli bede sie decydowała na wybór mleka równiez je wezmę pod uwagę;)
ale tak jak pisałam wcześniej przy córce podali bebilon ( w szpitalu nie pytają jakie chcemy podać, podaja to co maja)i potem jak miałam wprowadzać mleko to właśsnie to wprowadzaliśmy
U nas niby dawali to mleko w szpitalu, ale ja już w domu nie podawałam bo miałam nawał swojego
Becia u mnei było podobnie jak karmiłam piersia w szpitalu bylo wszystko ok nawet kobietka była od laktacji i powiedziała ze rzadko sie zdarza zeby tyle mleka miec w 2 dobie;) ale jak trafiła do inkubatora to połozne powiedziały zę mlaka za mało daje i podawac zaczeły bebilon, mogło to być spowodowane moim stresem, chociaż mi sie nei wydawało abym tego mleka mało odciągała;) bo w domu było już ok ;)
Może stres na to podziałał
Anita w nie których szpitalach pytają jakie mleko chcemy, mnie np. Pani położna pytała jakie mleko przynieść. Nie powiem byłam lekko w szoku bo 7 lat temu było całkiem inaczej i nikt mnie nie pytała jakie mleko i czy w ogóle chce dokarmiać dziecko.