Enfamil czy bebilon?

My mieliśmy zacząć od podawania bebilon pepti, ale syn go nie zaakceptował. Ostatecznie kupiłam mleko capricare czyli mleko mm na bazie mleka koziego i podaję go synowi ponieważ ma alergię na bmk.

U mojego dziecko właśnie tylko Bebilon został zaakceptowany i bardzo fajnie bo jest w dobrej cenie w doz. 

tez mialam bebilon tez akceptowali go oboje bez problemow brzuszkowych czy innych tego typu

A to Bebilon kupujecie stacjonarnie w doz? 

Bebilon kupowałam stacjonarnie w aptece ale my mieliśmy pepti więc na receptę 

Ja podaję bebilon 

Postawiliśmy na mleko, które było używane w szpitalu czyli Enfamil. Teraz używamy Enfamil Comfort i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mimo dość wysokiej ceny, naprawdę warto. W internecie można kupić trochę taniej. Brak problemów brzuszkowych ;)

U Nas Bebilon. Maluchy nie miały po nim żadnych problemów z brzuszkiem. 

Ja karmiłam głównie piersią, ale korzystaliśmy też z Bebilonu - polcili nam go w szpitalu. Z kolei moja przyjaciółka już drugie dziecko chowa na Enfamilu. Także to zależy od indywidualnych preferencji. 

Każde dziecko jest inne, mam 4 dzieci i każde z nich akceptowało inne mleko. Córka jadła akurat bebilon i nie miała problemów z ulewaniem i bólem brzuszka. 

My dawalismy i bebilon i Enfamil, ale ostatecznie zostaliśmy przy Enfamil. Położna poleciła nam to mleczko ponieważ jest bardziej kaloryczne, a na początku mieliśmy problem z karmieniem i mały spadał z wagi. Po tym mleku zaczął ładnie przybierać i później zmiana na inne nie wchodziła w grę bo przy każdej próbie maluszek miał problemy z brzuszkiem. 

Córka nie chciała żadnego. Syna karmimy Bebilon. Strasznie drogie, ale nie chcę zmieniać w obawie o problemy brzuszkowe :( Jest słodkie i mu smakuje (chyba aż za bardzo).

Moja córka od małego pula bebiko lecz niestety przy bebiko 3 coś się stało i zaczęły się ostre kwaśne odparzajaca kupy.. Ptorej tygodnia stosowania i było coraz gorzej odparzenia po kupię takie jak po poparzeniu co chwilę że tak powiem kleksy z pupy i wodnista kupy gdzie wcześniej tego nie było zmieniłyśmy na hipp combiitik i jest super mała piję z chęcią lepiej jej smakuje kupy są zwarte nie ma odparzeń. Więc bardzo polecam 

Bebilon 

Niestety nie testowałam żadnego 

Smilk! Lub Capri Care ;P Cała reszta, ta popularna, koncernowa, ma naprawdę kontrowersyjny skład

Mathrolka to chyba sa jakieś nowe mleka ? albo jakieś mało znane?

pierwszy raz o nich słyszę;)

my uywałyśmy poccątkowo na recepte wiec wyjscia nie miałyśmy a potem Bebilon i Enfamil w okresie końcowym Bebiko przez bardzo krótki czas.

Smilk znam od 3 lat (nie wiem, ile istnieje)- to polskie mleko stworzone przez jakiegoś technologa żywienia  czy kogoś  tym stylu dla jego własnego dziecka, które nie mogło być karmione piersią. Facet przerażony składem mlek popularnych, postanowił zrobić coś naprawdę wysokiej jakości (a przy tym w rozsądnej cenie). Teraz najmłodsze moje dziecko, jeśli trzeba będzie dokarmiać, to tylko tym mlekiem.

Capri Care jest dość znane i z dłuższą tradycją- jest z mleka koziego, też z bardzo dobrym składem, niestety dość drogie. 

Mnie przeraża ten cukier, syrop glukozowy, i masa zapychaczy w mlekach koncernowych...

Czyli proste dlaczego go nie znam ;) 3 lata na rynku to zbyt krótki czas córka już była odbutelkowana;) 

U nas był testowany enfamil to też było dobre mleko, ale cena też ładna