@Wikii U nas delikatniejsza bo VSD ale po operacji został ubytek resztkowy 3mm i niestety się powiększył z czym lewa komora teraz we wtorek jedziemy na kontrolę i zobaczymy co dalej. Jeśli chodzi o stridor to moja po zdjęciu tlenu po operacji wogole nie mogła powietrza złapać, włączyli inhalacje z nebbudu i z adrenaliny i antybiotyk jakiś po tygodniu przeszło
Aa to u nas problem z oddechem byl po rozintubowaniu po 2 operacji to oddychal tak jakby sie zanosil do placzu
bylam przerazona tym oddechem bo jeczal do tego
ale lekarz mnke uspokajal ze to przejdzie ze musi sie nauczyc oddychac bo ma nowe krazenie plucne … u nas dochodzi do twgo ze ona ma wszystko w odbiciu lustrzanym
serce po drugiej stronie zoladek itp ![]()
A gdzie sie leczycie?
My w Warszawie na Żwirki i Wigury, i naprawdę jestem zadowolona, kiedyś tam też uratowali moją starszą córkę z martwicze go zapalenia płuc
A to my Poznan ![]()
Ja byłam w szoku jak będąc w ciąży moja kuzynka zapytała mnie “i jak, zdrowe?” Ja autentycznie nie wiedziałam co mam odpowiedzieć, odpowiedziałam, ze na prenatalnych wszystko wyszło dobrze i tego się trzymajmy. Ale co ja wtedy czułam to była niemoc, złość, szok i zasianie ziarna niepewność, które miałam do końca ciąży
Hahahha no jaja , leżysz i pachiesz a dziecko robi pranie , przyrządza sobie śniadanko i Tobie, potem idzie samo na spacerek , po tym gotuje dwudaniowy obiad, zmywa naczynia , może w międzyczasie zrobi ciasto, czyta siebie bajki , wyciera kurze, myje podloge, mysli co zrobić na drugi dzień na obiad itp a Ty droga mamo leżysz i pachniesz z GORĄCĄ kawą i ciastem które dziecko zrobiło ![]()
![]()
![]()
![]()
Zdecydowanie trzeba takim ludziom skracać jęzory ![]()
![]()
![]()
![]()
Dokladnie tak
a po takim dniu na kanapie wieczorem moge byc pelnowymiarowa zona ![]()
![]()
![]()
![]()
Noooo to kawał chłopa ![]()
nic dziwnego taki brzuch miałaś, gdzieś nie musiał zmieścić hihihi
Tak szwagierka tak mówiła będąc na początku ciąży że 3 lata to max bo jedno po drugim się wychowa. Powiedział tylko że zobaczymy jak urodzi o finalnie różnica między dziećmi jest 5 lat ![]()
![]()
Masakra co za ludzie. Ja bym odpowiedziała że ,nie będzie bo już jest,
Oooo uwielbiam opowiadam w tedy cały dzień ze szczegółami ![]()
![]()
moj znajomy raz mnie też zapytał ale jakoś przy godzinie 13 wymiekl i powiedział że już nie chce wiedzieć dalej ![]()
![]()
Dobry pomysł nie raz potrafi mnie o to zapytać , też mu tak zacznę odpowiadać ![]()
O! Właśnie bym zapomniała o pytaniu: “Nie nudzisz się? Co teraz robisz?” ![]()
Tak to pytanie są typu żeby kogoś chyba zdenerwować
![]()
Albo co ty robisz caly dzien w domu, pewnie sie nudzisz. ![]()
Tak… tez mialam takie pytania w pierwszej i drugiej ciazy…w 3 jsk zapytali sie czy zdrowe to powiedzialam ze nie i byla cisza… zatkalo ![]()
No więc ja odpowiadam
Wstaję rano a raczej dziecko mnie budzi później go przebieram, schodzę na dół karmię dziecko później z nim na rękach robię sobie kawę, czasem nawet zdazeyzjesc sniadanie. Jak trzeba jechać na zakupy to trzeba rozplanować jak to zrobić żeby wypadło między karmieniami i najlepiej było by po kupce żeby z pełnym pampersem po sklepie nie chodzi. Po powrocie zazwyczaj szybko trzeba znowu dziecko nakarmić i uśpić na drzemke i w czasie drzemki zrobić co się da czyli przygotować na obiad, rozpakować zakupy, jak się uda to zmyć podłogę. Jak dziecko wstanie to znów karmienie o jak ładna pogoda to trzeba wyjść na spacer więc godzinka z głowy. Po powrocie dokonczyc obiad bo jak są np ziemniaki to pasowało by ciepłe żeby mąż zjadł jak wrócić z pracy oczywiście to wszystko jak dziecko nie płacze nie wiadomo o co bo jak boli brzuch to to wszystko się robi z dzieckiem na rękach. Zazwyczaj przy tym już wymiekaja i mówią,dobra nie było pytania:rofl:![]()
![]()
, a jak nie to opowiadam dalej ![]()
![]()
![]()
U mbie ten sam schemat plus odprowadzanie do szkoly i do przedszkola i odbior ze szkoly o 11.30
mowia caly plan dnia nadal slysze ze napewno w jakims momencie dnia spisz
wtedy wysiadam i milcze bo po co mam sie denerwowac ![]()
U mnie tez zawsze hitem bylo “karmisz”? ![]()
“nie głodze” i ludzi zatyka bo nie zakumali dokładnie o co zapytali ![]()