Dziwne pytania - lista hitów

@Wikii U nas delikatniejsza bo VSD ale po operacji został ubytek resztkowy 3mm i niestety się powiększył z czym lewa komora teraz we wtorek jedziemy na kontrolę i zobaczymy co dalej. Jeśli chodzi o stridor to moja po zdjęciu tlenu po operacji wogole nie mogła powietrza złapać, włączyli inhalacje z nebbudu i z adrenaliny i antybiotyk jakiś po tygodniu przeszło

Aa to u nas problem z oddechem byl po rozintubowaniu po 2 operacji to oddychal tak jakby sie zanosil do placzu :see_no_evil: bylam przerazona tym oddechem bo jeczal do tego :see_no_evil: ale lekarz mnke uspokajal ze to przejdzie ze musi sie nauczyc oddychac bo ma nowe krazenie plucne … u nas dochodzi do twgo ze ona ma wszystko w odbiciu lustrzanym :see_no_evil: serce po drugiej stronie zoladek itp :see_no_evil:

A gdzie sie leczycie?

My w Warszawie na Żwirki i Wigury, i naprawdę jestem zadowolona, kiedyś tam też uratowali moją starszą córkę z martwicze go zapalenia płuc

1 polubienie

A to my Poznan :slight_smile:

1 polubienie

Ja byłam w szoku jak będąc w ciąży moja kuzynka zapytała mnie “i jak, zdrowe?” Ja autentycznie nie wiedziałam co mam odpowiedzieć, odpowiedziałam, ze na prenatalnych wszystko wyszło dobrze i tego się trzymajmy. Ale co ja wtedy czułam to była niemoc, złość, szok i zasianie ziarna niepewność, które miałam do końca ciąży

Hahahha no jaja , leżysz i pachiesz a dziecko robi pranie , przyrządza sobie śniadanko i Tobie, potem idzie samo na spacerek , po tym gotuje dwudaniowy obiad, zmywa naczynia , może w międzyczasie zrobi ciasto, czyta siebie bajki , wyciera kurze, myje podloge, mysli co zrobić na drugi dzień na obiad itp a Ty droga mamo leżysz i pachniesz z GORĄCĄ kawą i ciastem które dziecko zrobiło :grin::grin::grin::grin:

2 polubienia

Zdecydowanie trzeba takim ludziom skracać jęzory :expressionless::expressionless::expressionless::expressionless:

Dokladnie tak :slight_smile: a po takim dniu na kanapie wieczorem moge byc pelnowymiarowa zona :joy::joy::joy::joy:

1 polubienie

Noooo to kawał chłopa :rofl::rofl: nic dziwnego taki brzuch miałaś, gdzieś nie musiał zmieścić hihihi

Tak szwagierka tak mówiła będąc na początku ciąży że 3 lata to max bo jedno po drugim się wychowa. Powiedział tylko że zobaczymy jak urodzi o finalnie różnica między dziećmi jest 5 lat :rofl::rofl:

Masakra co za ludzie. Ja bym odpowiedziała że ,nie będzie bo już jest,

Oooo uwielbiam opowiadam w tedy cały dzień ze szczegółami :rofl::rofl::rofl: moj znajomy raz mnie też zapytał ale jakoś przy godzinie 13 wymiekl i powiedział że już nie chce wiedzieć dalej :rofl::rofl:

2 polubienia

Dobry pomysł nie raz potrafi mnie o to zapytać , też mu tak zacznę odpowiadać :rofl:

O! Właśnie bym zapomniała o pytaniu: “Nie nudzisz się? Co teraz robisz?” :laughing:

Tak to pytanie są typu żeby kogoś chyba zdenerwować :unamused: :wink:

Albo co ty robisz caly dzien w domu, pewnie sie nudzisz. :see_no_evil:

Tak… tez mialam takie pytania w pierwszej i drugiej ciazy…w 3 jsk zapytali sie czy zdrowe to powiedzialam ze nie i byla cisza… zatkalo :see_no_evil:

No więc ja odpowiadam
Wstaję rano a raczej dziecko mnie budzi później go przebieram, schodzę na dół karmię dziecko później z nim na rękach robię sobie kawę, czasem nawet zdazeyzjesc sniadanie. Jak trzeba jechać na zakupy to trzeba rozplanować jak to zrobić żeby wypadło między karmieniami i najlepiej było by po kupce żeby z pełnym pampersem po sklepie nie chodzi. Po powrocie zazwyczaj szybko trzeba znowu dziecko nakarmić i uśpić na drzemke i w czasie drzemki zrobić co się da czyli przygotować na obiad, rozpakować zakupy, jak się uda to zmyć podłogę. Jak dziecko wstanie to znów karmienie o jak ładna pogoda to trzeba wyjść na spacer więc godzinka z głowy. Po powrocie dokonczyc obiad bo jak są np ziemniaki to pasowało by ciepłe żeby mąż zjadł jak wrócić z pracy oczywiście to wszystko jak dziecko nie płacze nie wiadomo o co bo jak boli brzuch to to wszystko się robi z dzieckiem na rękach. Zazwyczaj przy tym już wymiekaja i mówią,dobra nie było pytania​:rofl::rofl::rofl::rofl:, a jak nie to opowiadam dalej :rofl::rofl::rofl:

U mbie ten sam schemat plus odprowadzanie do szkoly i do przedszkola i odbior ze szkoly o 11.30 :see_no_evil: mowia caly plan dnia nadal slysze ze napewno w jakims momencie dnia spisz :see_no_evil: wtedy wysiadam i milcze bo po co mam sie denerwowac :see_no_evil:

1 polubienie

U mnie tez zawsze hitem bylo “karmisz”? :sweat_smile:

“nie głodze” i ludzi zatyka bo nie zakumali dokładnie o co zapytali :sweat_smile:

1 polubienie