Drogie mamy, jakie dziwne pytania usłyszałyście będąc w ciąży lub w trakcie macierzyństwa? Jesteśmy ciekawi ![]()
Dla mnie najdziwniejsze pytanie to ,karmisz?, no nie głodze dziecko ale często się z tym spotykam.
I jeszcze znajoma zadała mi pytanie jak byłam już jakoś w 8 miesiącu brzmiało ono , wpadłaś?, odpowiedziałam tak kiedyś do dołka i temat się urwał
Oj było troszkę takich pytań
kiedyś nawet usłyszałam, kiedy zrobione,
, najbardziej denerwują mnie pytania typu a do kogo ona podobna
całe szczęście że teściowie tak nie pytają ![]()
![]()
to już wyjęłam swoje zdjęcia z chrztu i pokazuje
prawda jest taka że czasami ludzie nie myślą o co pytają oby coś powiedzieć ![]()
Ja uslyszalam „A możesz jeszcze chodzić?” hehe ![]()
![]()
![]()
A po porodzie to duzo było pytan karmisz piersia ?
Kiedy drugie ? ![]()
Czemu on placze ![]()
Najbardziej wkurzajace pytania dotyczace rozwoju : ciekawe kiedy usiądzie?
oo to pewnie zaraz zacznie chodzic ?
Najdziwniejsze pytanie w ciazy dostalam od siostry mojego meza: bedziesz czekac az bedzie widac glowke i pojedziesz do szpitala rodzic ?
![]()
![]()
![]()
Takze ten, edukacja zdrowotna tak bardzo potrzebna !
Najlepsze było od współpracowników, ja w 7 miesiącu na końcówce prawie 8 na pytanie kiedy rodzę, po odpowiedzi że w marcu usłyszałam, a to już? Myśleliśmy że ty dopiero w połowie jesteś ![]()
Na macierzyńskim za to jak odwiedzili nas znajomi, padło pytanie czemu ta woda do mleka musi być w temperaturze 40 st, a co by się stało jakby była niższa, a co by się stało jakby była wyższa ? I najlepsze czemu z kranu nie nalałam bo przecież tam akurat taka letnia będzie.
Najdziwniejsze dostalam od corki
bedac teraz w ciazy- “mamo co sie stanie z Twoim pempkiem jak pan Doktor odetnie pempowine”
jest przekonana ze pempowina jest podlaczona do pempka i to ze jest lozysko to tego nie kupuje.
Mialam taka starsza kolezanke w pracy i martwilam sie porodem-bylam w 7mc.
Na co kolezanka do mnie “nie martw sie jak samo weszlo to i samo wyjdzie”… ![]()
Z macierzynstwa- “skad wiesz ze Twoje mleko ma tyle kalorii co mm i mala sie najada- za chuda jest” ;
“Czemu jej nie sadzasz? Przeciez musi sie nauczc siadania, nie bedzie przeciez caly czas lezec (5m)”
U mnie standardzik „ czy to na pewno ciąża pojedyncza „
I moja teściowa po tym jak urodziłam „ i coooooo przecięli ci kroczę „
A tak to mnie zawsze irytowało jak ktoś przy drugim dziecku kazał się odsuwać mojemu starszemu synkowi albo psu „ no odejdź bo krzywdę maluszkowi zrobisz „ ![]()
![]()
![]()
Jedno z gorszych pytań to to typu : czy to na pewno nie bliźniaki? Kiedy ciąża jest pojedyczne ![]()
U mnie jeszcze było pytanie czy chłopiec czy dziewczynka i jak mówiłam chłopiec to takie aaa szkoda, że nie dziewczynka, draaamat ![]()
A czy juz ja sadzasz? Córkę mającą 4 mce ![]()
Ale te pytania to głównie starsze pokolenia gdzie to bylo kiedyś zupełnie inaczej a my mamy to przechodziłyśmy a nie pamiętamy co nasi rodzice z nami wyczyniali ![]()
![]()
![]()
A tak btw to nie nawiedzę jak sie straszy moją córkę badz "juz nie płacz uspokój sie bo duze dzieci nie płaczą a tylko maluchy "
Tak albo pan cię zabierze, też tego nie lubię ![]()
Tak ! Mnie przy pierwszej ciazy tez pytali czy aby napewno nie blizniaki ale brzuch mialam ogromny !
To teraz dziewczynka ? -, jakbym miala na to wplyw ![]()
Chociaz w obu ciazach mialam duzy, no ale w pierwszej duuuuze dziecko i wielowodzie wiec brzuch odstawal strasznie
U mnie bylo czesto powtarzane na pewno bedzie chlopiec. Ze bardzo dobrze wygladam , oczywiscie sie nie sprawdzilo i bedzie dziewczynka 🩷
O kurcze faktycznie duzo a dziecko sie duze urodzilo ![]()
U mnie też było pytanie, a to nie bliźniaki… bo jakoś duży ten brzuch ![]()
Pierwszy syn 4915g 60cm
Oo to juz duzy maluszek ![]()
To u mnie 3900 i 3700 ![]()
Ja stojąc z 5 miesięcznym brzuszkiem i mówiąc, że pachnie czosnkiem uslyszałam pytanie “A co, w ciąży jesteś, że tak wyostrzył Ci się węch”
i to od bliskiego znajomego
w szoku był jak usłyszał “no tak”
Ja ostatnio też zapytałam znajomej, kiedy wpadnie na drinka, a ona do mnie, ale przecież ja jestem w 5 miesiącu ciąży ![]()