Dzień dziecka - prezenty

O tak uważam ze spędzenia czasu z dzieckiem jest sto razy lepsze niż jakieś zabawki

Justyś mi 10 lat temu kupowalismy domek z castoramy;) wiekowy ale trzyma sie dobrze co jakiś czas odmalowywany i zmieniamy kolor;) już mysleliśmy ze bedziemy sie go pozbywac a tu kolejny mały brzdąc;) jedyny minus to to ze postawilisy go zbyt wysoko z myślą o zjeżdzalni teraz chcemy go obniżyć.

Justyś ty szukasz domku tak jak ja piaskownicy;) co znajde fajną zamykana to jej zaraz nie ma;) i też już obmyśliłam ze jak obnizymy domek to zrobimy po prostu drewniany płotek i tam bedzie piasek wysypany ;) tylko nie wiem czy lepiej na agrowłóknine czy lepiej jakąs folie?:)

Dużo pozytywnych komentarzy czytam o tych domkach z castoramy ostatnio

Aniss myślę że jak dasz pod ten piasek jakaś grubą folie to będzie ok tak żeby mała tego nie podziurawila grabkami czy łopatką bo na szkoda będzie

Ja dziś spędziłam z dzieciakami dzień na malowaniu podwórka bryłowego kredą :) mega zabawa. Co do prezentów takich większych to wyznaje zasadę, że najlepiej zapytać rodziców dziecka. Zwłaszcza jeżeli ma być to coś droższego. 

Były 2 mega okazję ale po pary godzinach od wystawienia były zarezerwowane i wieczorem sprzedane :( 

Może na zime ludzie zaczną pozbywać się heh

Dzisiaj napompowałem basen to z dziura.. piaskównica pęknięta... co mąż chowa lub przenosi to wszystko uszkodzone..:( 

Klocki magnetyczne to u nas teraz hit !

U mnie ostatnio fajna zabawka okazało się nawlekania na sznurówkę pociętej grubej słomki do sheikow;) czasami nie musi być coś drogiego;)

Masy playdoh też z tym czekam bo mamy parę zestawów po starszej córce więc tutaj tylko masę muszę dokupić ale jeszcze trochę poczekam bo mała za bardzo pomysłowa;)

playdoh jest zawsze na czasie. MOje dzieci uwielbiają choć niestety zawsze po tej zabawie jest mega syf i odkurzacz idzie w ruch :D 

Ja uwielbiam playdoh ale muszę pilnować mocno córki.  Nie wiem czy macie TMX ale jest przepis na ciastolinę.  Kupiłam na allegro 12 barwników i zrobilam sama nie szkoda bylo mi po zabawie części po prostu wyrzucić:)  . Polecacie ten piasek kinetyczny? Jedna z rzeczy której nie mam przetestowanej.

Ja kupuje z Pepco taka ciastolina . Jest tańsza i nie skzoda mi wyrzucać jsk fotka nie dopilnuje i np nie zamknie, jest wyschnięta itp. też nie lubię takich zabaw bo dużo sprzątania ale trzeba się poświęcać. Córka uwielbia. Ma trzy lata i na topie są  właśnie Różnie plasteliny, modeliny, brokaty, gluty, farby itp :D 

Piasek miałam fajna zabawa ale tak dla starszych dzieci fajnie się tym bawi ale ja nie koniecznie miło wspominam sprzątanie ;) playdoh chyba lepiej się sprząta ;) 

A ta plastelina z Pepco dobrej jakości ?

Mi kiedyś playdoh splesnialo;( ale było dość długo w pojemniku;( zaglądam a tam pleśń 

Ja polecam bramkę i piłkę :) nasz mały też jest ruchliwy i zaczął tą aktywność wylewać właśnie strzelając bramki, byliśmy w szoku bo po tym zmęczeniu potrafi się sam zabawić innymi zabawkami :)

U nas syn też chętnie gra w piłkę ale z kimś kto stoi na bramce ;)

u nie córka cały czas mówi że chce grać w piłkę i jeździć na mecze , a ma dopiero 4 latka :)  nawet niecałe   

Gluty są najgorsze chociaż córka je uwielbia. 

Ciastoliny dawno nie kupowałam bo zawsze robimy swoją i barwimy. I w sumie w dotyku taka sama jak sklepowa, w pojemniku wytrzymie kilka dni 

Moj Jasiu ma teraz fazę piłki i bramki. Mamy duży korytarz, na schody zamykana bramkę więc gra tam taka miękka piłka 

Moja 7 mc córa najchętniej bawi się zawieszką od smoczków,  Zielona z canpol  ,uwielbia ją gryźć, bawić się paluszkami 

My mamy etap klocków magnetycznych 

Ja jakiś czas temu zamówiłam piankoline super sprawa nie brudzi fajnie się lepi jest mega plastyczna a po niedługiej chwili zasycha i jest nie do deformacji;)

Ooo fajny pomysł. To może też kupię dla córki żeby się trochę pobawiła czymś takim