Dzień dziecka - prezenty

A macie jakieś pomysły na prezent dla siedmomiesięcznej dziewczynki? 

Akk a do jakiej kwoty i z jakiej okazji;)?

Fajne są te wszystkie zabawki Montessori, drewniane kostki, tablice manipulacyjne..

Mintesorii na czasie ;) 

My mieliśmy jeżyka z wkładanymi kolcami córka do tej pory lubi go układać ;)

Kostki sensoryczne grające ale to takie na wyrost trochę 

Moze klocki canpola fajne gumowe na długo posłużą z różną wytłoczona faktura na bokach każdego klocka, jest też tej firmy taka fajna wieża  do ukladania w formie gryzaka ;) 

Bardzo na czasie 

Akk, moja np lubi się bawić termoforkiem  z pestek wiśni,  woreczkami,  folijkami, 

Ale na prezent to słabo hehe 

No troszkę slabo

My corce kupiliśmy zestaw LEGO Minecraft bo to mała fanką,a syn dostanie klocki magnetyczne.  Myślę,że będą zadowoloni . Syn też dostanie zestaw drewniany taki warsztat,ale on ma kolejnego dnia urodziny 

Mazia fajny pomysł ;)

A magnetyczne są bezpieczne dla synka one nie są dla starszych dzieci?

Ja małej kupiłam narazie  Binga ale myślałam o jakiś bankach fajne widziałam w biedrze z rozdzka świecące moze właśnie te będą dodatkiem ;)

Starsza to wybrała sobie trochę ciuchów i klapki które mi się kompletnie się nie podobały;) ale w końcu już młodzieżówka wiec ważne aby jej się podobało ;)

Ja dalej się zastanawiam co im kupić 🤣

Akk szczeniaczek uczniaczek fajnie się sprawdza i jest w wersji dla dziewczynki albo te kostki sensoryczne też sa super bo zainteresują i siedmiomiesięczne i nawet roczne dziecko 

Czas dla dziecka  <3

U nas uczniaczek sobie leży mały nie wykazuje zainteresowania nim w ogóle. Najlepiej by się cieszył jak by dostał zamykane pudełeczka różnej wielkości haha

U nas tez zero zainteresowania 

u nas też już wszystko praktycznie jest i leży w kącie;).. masakra..

My takie misia co się naciska rączki , brzuszku itp mamy , ale syn zainteresowanie nim wykazał jak miał ponad 2 lata , a może nawet największe jest teraz jak ma 3 lata i sobie z nim gada 

U nas szczeniak uczniak był cacy i cieszyła sie do niego, teraz  jest z nią w kojcu  cały czas i przy wstawaniu włączy go i gra i mówi cały czas to już już znudziło i czasem ja wręcz drażni

Moja trzy latka sama mówiła co chce dostać na dzień dziecka. Więc o tyle było mi łatwiej że wiedziałam w jakim kierunku mam iść 

U nas jakieś drobne gadżety 

U nas też na dzień dziecka drobne prezenty. 

Nasz 4latek dostał np swinke skarbonkę i dostaje pieniążek za każdą rzecz która zrobi sam z siebie,która nie należy do obowiązków ( odkurzanie pokoju czy ścielenie łóżka jest obowiazkiem) 

Umnie na dzień dziecka są drobne prezenty, tak żeby uczci. Albo tylko jakiś wypad na większy plac zabaw lody i pizza. Nie robimy nic wielkiego.