Macie jakieś sprawdzone pomysły na prezent na dzień dziecka dla 3 letniego chłopca? Chłopiec jest bardzo żywy, ciągle w ruchu, ciężko mu się skupić na jednej rzeczy na dłużej. Czy prezent powinien być właśnie taki “aktywny” czy wręcz przeciwnie, zmuszający do koncentracji i zwolnienia obrotów?
Może coś związanego z majsterkowaniem? Będzie wymagało to od niego skoncentrowania i pobudzi wyobraźnię
http://www.pandatoys.com.pl/zestaw-majsterkowicza-100-szt-p2277.html,
http://www.nokaut.pl/pozostale-zabawki-edukacyjne/edukacyjny-zestaw-malego-majsterkowicza-z-narzedziami-bigjigs-wonder-toy.html
Majsterkowicz Zabawki - Ceneo.pl ← tu największy wybór, drewniane zestawy dają sporo możliwości łączenia elementów
Hmm… A to wlasny synek czy u kogos w rodzinie? Jak wlasny, to bym kupila cos przy czym by posiedzial i sie skupil, a jak u kogos innego to wystarczy sprawic mu radoche wedle uznania, co by mu sie przydalo i bylo jednoczesnie do zabawy
pomysl z majsterkowaniem calkiem niezly, a zeby bawic sie autkami tez trzeba sie skupic, no a swoja droga jak dziecko zywe to dobrze
w domu musi byc wesolo
czasami lepszym prezentem jest zabrać dziecko w jakieś miejsce fajne dla niego samego
Zgadam się z Anitą może warto zabrać malucha do zoo lub w inne miejsce. Zoo jest o tyle fajne, że bez problemu możemy wypuścić dziecko na rowerku i między oglądaniem zwierząt może się pomęczyć trochę pedałowaniem.
Moja córka chce kucyki pony i jakiś domek dla nich. Doszłam do wniosku, że kupię dwa kucyki, a domek zrobimy razem. Znalazłam taki zamek z pudełka tekturowego na stronie www.atrmontess.pl w zakładce galeria. W zeszłym roku kupiłam jej liczydło, a młodszej pluszaka. Generalnie jestem zwolenniczką gier edukacyjnych. Więc może kupisz synkowi jakąś grę? I nie zawsze warto się sugerować, że jest dla troszkę starszych dzieci. Albo puzzle
Może wyjście z rodzicami do wesołego miasteczka, tam na pewno spożytkuje zapasy energii.
Może namiocik z kulkami - koszt ok 100 zł. Te kulki (piłeczki) można wykorzystać na świeżym powietrzu np, wrzucać je do wiaderka z odległości, strzelać nóżkami do bramki, do celu
Albo jakaś hulajnoga,rowerek taki poważniejszy
Dobrym prezentem dla trzylatka będzie rowerek biegowy. Świetna sprawa! Serdecznie polecam
Też jestem za rowerkiem. Ale tak naprawdę 3 latek woli rodziców ponad wszystko, więc może dzień dziecka spędzić tylko z nim. Wypad do zoo, na lody, wspólna zabawa. Niech dziecko decyduje co chce robić, podajmy mu kilka propozycji na ten dzień. Myślę, że to będzie fajna alternatywa niż wymyślne zabawki, które w końcu i tak trafią do śmieci, albo do innych dzieci w rodzinie
A odnośnie Dnia Dziecka co można kupić 7 miesięcznej dziewczynce…mąż chrzestny…na razie kupiłam kubek niekapek,ale co jeszcze to nie wiem.A pasuje coś jeszcze kupić.Pomóżcie
Kochanym Naszym Wszystkim Maluchom z okazji Dnia Dziecka życzymy dużo uśmiechu na buźce, sukcesów w zdobywaniu nowych umiejętności, cudownego odkrywania świata , radości w codziennym życiu i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń
A swoją drogą mamy pochwalcie się, co Wasze maluchy dostały, jak zareagowały, który to Ich Dzień Dziecka
Ja też dołączam się do życzeń które napisałam Iwonka,WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WASZYCH DZIECIACZKÓW:*
Dziękujemy i wzajemnie :))
Z prezentami zawsze mam problem, nigdy nie wiem co kupić maluchom. W tym roku mojej 3-latce kupiliśmy konika Pony ( uwielbia koniki to jej 4 malutka zabawka trzy dychy masakra), ale uśmiech na twarzy bezcenny. Ale jak mam kupić coś np. siostrzenicom to jest koszmar. Na szczęście maluszki cieszą się ze wszystkiego
My kupiliśmy małej szczeniaczka uczniaczka chciałam ten dzień spędzić małą, mieliśmy iść na festyn z okazji dnia dziecko ale nam nie wyszło bo mieliśmy przeprowadzkę i mała zajmowała się sama sobą przez cały dzień trochę było mi jej szkoda ale ona bardzo dobrze się bawiła wśród kartonów z rzeczami wynagrodziliśmy jej to następnego dnia
dla aktywnego dziecka dobry jest rowerek biegowy ale w sumie juz się troche zimno robi więc mysle ze dobre by były jakieś puzzle przystosowane do wieku dziecka. Pamiętam że ja od małego uwielbiałam układać kolorowe puzzle
My właśnie wczoraj zostaliśmy “uszczęśliwieni” rybką od chrzestnej na spóźniony dzień dziecka. Rewelacja, może i małemu się podoba ale my ani nie mamy tego gdzie postawić ani nie mamy czasu, żeby się tym zajmować.
W żadnym wypadku nie należy kupować zwierząt dziecku bez konsultacji z rodzicami!!! Niestety bratowa chyba o tym nie wie:/
My kupilisny mate edukacyjna. Mala swietnie sie bawi a jak gaworzy hehe ;)))