Dzień dziecka - prezenty

Anita ja się nie znam, ale my mamy Silvercrest z Lidla i jest super, ma wszystkie potrzebne tryby w tym overlock. Moja mama miała starego Lucznika i chciała wymienić na nowego ale poradzili jej żeby nie brała tylko wladnie ta Janome i jest zadowolona. Ale nie wiem jaki ma konkretnie model. 

Singery też są dobre. 

Kverve tez slyszalam o tych z lidla;) swoja maszynę wymieniłam ldnych oare lat temu na janome, bylam zapisana na jakimś forum i tam mi ja polecili jestem zadowolona, bo mój stary łucznik  byl kilka razy w warsztacie ale gosc ja naprawiał  ale efekt był marny wiec ja zmieniałam na nowszą.

Teraz chcialam kupic  corce ale taka mniejsza niż standardowa ale wieksza niz zabawkowa;)

I w sumie te dwa modele mi w oko wpadły lena i everyday bo jest jeszcze lucznik mini  ale opinie ma bardzo kiepskie

Anita a ile lat ma Twoja córka? 

I będzie tak szyla nie boisz się ze sobie coś zrobi ? ☺

córka ma 9 lat, ja w jej wieku szyłam jak szatan;) ona ma takie nikłe zainteresowanie do szycia nizeli patrząc na mnie  w  jej wieku;) myślałam że maszyna to taka zachcianka ale najpierw mówiła ze chciała na gwiazdke potem znowu coś i teraz mówi ze na dzień dziecka by chciała dostać i tego sie trzyma cały czas;) 

te maszyny mają fajne zabezpieczenia na paluszki zeby dzieci nie włożyły sobie razem z tkaniną podczas szycia;( co u mnie niestety  kiedyś nastąpiło;)

dziś wypatrzyłam kolejną;)  texi joy13 ale kurcze droga ;( niewiele wiecej i jest normalna maszyna w normalnych rozmiarach 

Ja bym się jednak bała trochę

Becia  9 lat to nie 4;) poza tym trochę na mojej juz próbowała, tyle że moja jest duża i bez zabezpieczeń  tamte maja wkladki plastikowe lub metalowe na wrazie co zeby paluszek pod igłę nie dostał sie;)

Anita masz rację faktycznie one mają takie zabezpieczenia ☺ fajnie ze ma taką pasje od małego ☺

Anita ale ekstra :) ja w jej wieku to szyłam ręcznie ubranka dla lalek Barbie, maszyna jakoś wydawała mi się zawsze zbyt skomplikowna. 

Kupuj ta Junome co znalazłaś :) 

Janome kiedys miala w swojej ofercie male maszyny teraz ich nigdzie nie ma ;( ja mam swoją e1015 i jest super ma wszystkie ściegi podstawowe plus jakieś extra z których jednak srednio się korzysta ;)

Anita może masz rację, najlepiej znasz swoje dziecko

Aa no tak z to bierz Lucznika :) 

Moim zdaniem fajna sprawa taka maszyna :) 

z maszyną poszedł temat na bok, córka stwierdziła ze bedzie na mojej szyła i chce dostać coś czego sie nie spodziewa;) ;) Texi najbardziej mi sie podobała bo miała wszystkie funkcje jak maszyna dla dorosłych łącznie z szerokością i długością sciegów czego nie miał łucznik;( minus to cena;(

Anita moja córka tez chce szyc ale jeszcze za mala bo ma 7 lat.a twoja ile ma? 

Weronisia corka ma 9 lat ale już wcześniej cos razem probowalysmy szyc, więc nie jest to nasze pierwsze podejscie;) te maszyny są mniejsze niz standardowe  mają zabezpieczenia przed podłożeniem paluszka przed igłą ale musisz dokladnie poczytać czy są w zestawie, są one droższe niż te marketowe ale uważam że warto bo to normalna maszyna tylko mini, znajoma kiedys opowiadała ze sie zrzucali na jaką maszynę dla dziecka  zabawke i się okazało że specjalny byl do tego material;(

Wiadomo samej nie zostawisz z maszyna do szycia kontrola jest potrzebna No i instruktaż chociażby nawinięcia nitki na mala szpulkę;) czy odpowiednie przewleczenie nitek krok po kroku do igły;)

Anita fajnie ze ma taką pasje ☺

Anita łoo to szybko działa Twoja córka 

Niektóre dzieci od małego wiedzą co chcą robić ☺

W tym roku bez prezentów idziemy rodzinka do kina :)