Anita ja się nie znam, ale my mamy Silvercrest z Lidla i jest super, ma wszystkie potrzebne tryby w tym overlock. Moja mama miała starego Lucznika i chciała wymienić na nowego ale poradzili jej żeby nie brała tylko wladnie ta Janome i jest zadowolona. Ale nie wiem jaki ma konkretnie model.
Kverve tez slyszalam o tych z lidla;) swoja maszynę wymieniłam ldnych oare lat temu na janome, bylam zapisana na jakimś forum i tam mi ja polecili jestem zadowolona, bo mój stary łucznik byl kilka razy w warsztacie ale gosc ja naprawiał ale efekt był marny wiec ja zmieniałam na nowszą.
Teraz chcialam kupic corce ale taka mniejsza niż standardowa ale wieksza niz zabawkowa;)
I w sumie te dwa modele mi w oko wpadły lena i everyday bo jest jeszcze lucznik mini ale opinie ma bardzo kiepskie
córka ma 9 lat, ja w jej wieku szyłam jak szatan;) ona ma takie nikłe zainteresowanie do szycia nizeli patrząc na mnie w jej wieku;) myślałam że maszyna to taka zachcianka ale najpierw mówiła ze chciała na gwiazdke potem znowu coś i teraz mówi ze na dzień dziecka by chciała dostać i tego sie trzyma cały czas;)
te maszyny mają fajne zabezpieczenia na paluszki zeby dzieci nie włożyły sobie razem z tkaniną podczas szycia;( co u mnie niestety kiedyś nastąpiło;)
dziś wypatrzyłam kolejną;) texi joy13 ale kurcze droga ;( niewiele wiecej i jest normalna maszyna w normalnych rozmiarach
Becia 9 lat to nie 4;) poza tym trochę na mojej juz próbowała, tyle że moja jest duża i bez zabezpieczeń tamte maja wkladki plastikowe lub metalowe na wrazie co zeby paluszek pod igłę nie dostał sie;)
Janome kiedys miala w swojej ofercie male maszyny teraz ich nigdzie nie ma ;( ja mam swoją e1015 i jest super ma wszystkie ściegi podstawowe plus jakieś extra z których jednak srednio się korzysta ;)
z maszyną poszedł temat na bok, córka stwierdziła ze bedzie na mojej szyła i chce dostać coś czego sie nie spodziewa;) ;) Texi najbardziej mi sie podobała bo miała wszystkie funkcje jak maszyna dla dorosłych łącznie z szerokością i długością sciegów czego nie miał łucznik;( minus to cena;(
Weronisia corka ma 9 lat ale już wcześniej cos razem probowalysmy szyc, więc nie jest to nasze pierwsze podejscie;) te maszyny są mniejsze niz standardowe mają zabezpieczenia przed podłożeniem paluszka przed igłą ale musisz dokladnie poczytać czy są w zestawie, są one droższe niż te marketowe ale uważam że warto bo to normalna maszyna tylko mini, znajoma kiedys opowiadała ze sie zrzucali na jaką maszynę dla dziecka zabawke i się okazało że specjalny byl do tego material;(
Wiadomo samej nie zostawisz z maszyna do szycia kontrola jest potrzebna No i instruktaż chociażby nawinięcia nitki na mala szpulkę;) czy odpowiednie przewleczenie nitek krok po kroku do igły;)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.