Może rower hulajnoga może bramka z piłką, może być też tak że właśnie ten ruchliwy chłopczyk jak się trafi taki prezent to zatrzyma go na chwilę w spokoju u nas tak jest z sprzętem majsterkowicza taka szafa z narzedziami rewelacja co jakiś czas wraca do niej i pół godz dziecka nie ma kręci odkręca zakręca 2l mamy nie całe.
U nas książeczki i puzzle to zawsze trafiony prezent... ostatnio też więcej zabawek kupujemy do piaskownicy i na podwórko, na 2 urodziny rowerek biegowy się sprawdził, a dla aktywnych dzieci na pewno coś w stylu huśtawki bocianie gniazdo, stołu wodnego, basenu na lato...
Najlepiej coś co go interesuje. Jeśli nie potrafi się długo skupić, to nie będzie chciał czytać książki czy układać puzzli (no, chyba, że nagle mu się odmieni - to też jest możliwe). Może jednak coś na rozładowanie energii? A może jakaś gra ruchowa, skakanka itp?
Może jakiś karnet na basen itp dla niego i osoby doroslej ktora będzie mogła znim tam pójść i przypilnowac a dziecko będzie miało okazję rozładować energię i fajnie się pobawić moze przy okazji zalapie trochę pływania
Sama daję zawsze dzieciom na urodziny książki. Moim zdaniem najbardziej uniwersalny prezent dla dizecka. Poza tym uważam ,ze już od najmłodszych lat dobrze jest wzbudzać zainteresowanie ksiażkowe u maluchów.
Polecam również ten artykuł;
https://powiat-piaseczynski.info/informacje/jak-zorganizowac-niezapomniane-urodziny-dla-dziecka/
Opisane jest tutaj jak na przykład zaplanować dla dziecka fajne urodziny :)
Ja myślałam o trampolinie :))
Skoro dziecko jest aktywne to super prezentami są: hulajnoga, rolki, rowerek. :) Może jakieś gry zręcznościowe, albo LEGO. :) W al.to mają fajną akcję z okazji Dnia Dziecka: https://lp.al.to/dziendziecka/ Sporo inspiracji, nawet jest konkurs, no i są promocje i darmowa dostawa. ;) Na pewno coś znajdziesz. :)
Oj nie wiadomo co już kupować może wyjście do kina parku rozrywki ?
My skromnie kupiliśmy ksiązeczkę i wiem ,ze córka będzie mega zadowolona :) dziś właśnie zamawiałam bo potem pewnie nie bedzie do tego głowy
Ja jeszcze nie wiem co kupimy ale na pewno będzie to skromy prezent
u nas chyba będzie to taki mały basen dla niej bo bardzo lubi się kąpać
Beata jak macie dom i podwórko to prezent rewelacja
tak mamy spore podwórko
Jeszcze nawet nie myślałam o tym, ale na pewno jakiś drobiazg bo za miesiąc od dnia dziecka mamy roczek więc też prezenty się posypią.
Moja od babci dostanie piasek kinetyczny i krzesło brazylijskie żeby mogla się na balkonie huśtać .
Beata na allegro są fajne baseny do 150 zł zz fontannami ☺
Kverve to u nas jest tak na święta, że zaraz są urodziny więc często coś skromnego raz dostaje albo jeden większy do czasu kiedy nie rozumie, że jej się należą dwa prezenty
Mazia jak zacznie rozumieć to można wrócić do skromnego i większego prezentu. Przecież nikt nie uczy dzieci ze zawsze muszą być drogie prezenty :)
My kupiliśmy na zajączka taki basen z fontanna wydaje mi się że to będzie świetna zabawa na całe lato! O ile będzie ciepłe :D
Basen to fajny pomysł;) zwlaszcza ze idzie lato;) duzo jest pompowanych fajnych zwierzatek rękawków pontonikow;) jest w czym wybierać;)
Pamietam ze u corki sprawdzil sie tez dobrze wozek spacerowy taki skladany uwielbiala go zabierac na spacery;) wiec dla dziewczynki tez super pomysl;)