Dziecko zostawione w samochodzie

K.Czerska co ty mowisz?? Ta baba to chyba nie była do końca normalna. Ale pewnie jej samochodu szkoda, bo co tam dziecko, niech się ugotuje, pff. Aż się ciśnienie podnosi.

Niestety ale tak było. “Z moim dzieckiem mogę robić co chce” - słowa tej kobiety…

Magdalena,i to jest to na co i ja zwróciłam uwagę! siedziałam,pokazałam ten film mężowi,bo widziałam go już z dwa tygodnie temu i wprost płakałam! jak ludzie mogli przechodzić obok i nie reagowac! bynajmniej nie reagowali w sposób,w jaki powinni!!! dlaczego??? bali się wybić szybę w samochodzie,żeby nie być pociąganym potem za koszta?? ale nawet jeśli,to dlaczego nie biegli do sklepu po pomoc??? ja to bym zrobiła taką aferę wokół tego auta,ze na pewno byśmy to dziecko wydostali!!!a nie tak zaglądać do auta i po prostu odejść!!! nie pojmuję tego!! jak tak można! do śmierci tego maleństwa przyczyniła się głównie matka,ale niestety też i te dwie kobiety,które nie zareagowały!!!takie jest moje zdanie!!! po prostu mnie telepie,jak widzę coś takiego!!!

Nie moge uwierzyc , ze są takie matki …tacy ojcowie :frowning:
Jezu Chryste ! można zapomniec telefonu , teczki , portfela noo ale dziecka ??!

Ja tam beczę jak bóbr jak tylko słyszę o całej tej sytuacji, nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy się dzieją. W ubiegłym roku 15 dzieci zmarło w ten sposób w USA, przez bezmyślność i głupotę rodziców.

Po tych wszystkich sytuacjach, gdybym widziała jakieś dziecko w aucie, poczekałabym kilka chwil i jeżeli nie zauważyłabym opiekuna, nie wahałabym się zbić szybę. I jeszcze przydałoby się dać takiemu ojcu czy matce w buzię.

masz racje …ręka aż sama się prosi o wyciagniecie w ich kierunku ;x

Zostawienie dziecka samego w zamkniętym aucie to totalna głupota i nieodpowiedzialność. Nie wiem jak można zostawić dziecko w aucie- przecież dziecko jest wtedy bezbronne, nigdy nie wiadomo co się z dzieckiem w tym momencie dzieje, a już nie mówię o zostawieniu dziecka w aucie w zimie lub lecie. Auto bardzo szybko się “chłodzi” lub “nagrzewa” - można to porównać ze wstawieniem do zamrażarki lub mikrofalówki. Ludzie, którzy tak postępują powinni być ukarani za brak wyobraźni i to surowo bo to zagrożenie zdrowia i życia dziecka.

Też jest to dla mnie niezrozumiałe jak ojciec mógł zapomnieć o dziecku i zostawić dziecko na 8h w aucie na parkingu przy takich upałach, a pewnie sam w pracy był w klimatyzowanym pomieszczeniu z dostatkiem wody itp.
Czy to praca, czy inne zajęcie to i tak dziecko jest najważniejsze…rodzice powinni dbać o dobro dziecka w każdym momencie.
Dziwne jest, że nikt na parkingu nie zauważył dziecka w aucie- dziecko na pewno po jakimś czasie zaczęło bardzo głośno płakać…a przecież płacz dziecka słychać. Skoro parking to przecież ludzie przyjeżdżają i parkują więc na pewno kilka/kilkanaście osób przewinęło się w ciągu tych 8h koło tego auta.
W sytuacji, gdy widzimy dziecko zamknięte w aucie powinno się zadzwonić po straż miejską / policję lub gdy widzimy, że dziecko jest w bardzo złym stanie to od razu trzeba wybić szybę (wyciągnąć dziecko i dać mu wody, zmoczyć czapeczkę lub głowę) i zadzwonić po karetkę.
Chyba w zeszłym roku była podobna sytuacja- ale wtedy o zostawianiu zwierząt w autach- ludzie bez problemu wybijali szyby żeby ratować np. psiaka, to tym bardziej powinno się to robić, gdy w tej sytuacji znajduje się dziecko.

No ja też nie wyobrażam sobie takiej sytuacji zawsze czekam z mężem żeby Julcia się obudziła albo ją po prostu bierzemy …

Ale słuchajcie na niektórych nawet takie tragedie nie działają i nadal tak robia jak trn facet co zostawił dzieci w supermarkecie dzień po wypadku i tłumaczył się że to tylko na chwilkę , a dzieci maleńkie były , co z tego że parking zadaszony a jak by doszło do innej tragedii i dziecko wyszło by z samochodu i wpadło pod następny , co za głupota rodziców to szok

O tak, czytałam o tym w necie i niektórzy internauci wypowiadali się, że auto było na parkingu podziemnym, więc o co afera. Według mnie słusznie, że zrobiło się takie zamieszanie wokół tej sprawy, ponieważ nie powinien zostawiać dzieci bez opieki, po drugie w upalny dzień nawet na podziemnym parkingu może być gorąco, w dodatku w samochodzie jeszcze bardziej, a po trzecie niedawno wydarzyła się tragedia i trąbią o tym, że nie wolno zostawiać dzieci samych w samochodzie, a ten co? ‘Na chwilę’… Ta chwila mogła się źle dla tych dzieci skończyć.

nigdy w życiu nie zostawiam dziecka w aucie nawet jak śpi to go wyciągam.

Nie powinno się zostawaić nawet na wiosnę jesień czy w zimę. Wtedy dziecko na pewno nie umrze z przegrzania, ale może być włamanie do samochodu i dziecko zostanie uprowadzone razem z nim.

A mnie przerażają myśli co by było gdyby takie małe dziecko nie zależnie czy w samochodzie czy w domu, zostawione samo sobie nie byłoby w stanie sobie poradzić w sytuacji powstania pożaru czy podobnej sytuacji, nie raz drzwi sie zatrzaskują nie można ich otworzyć .
Czytając opinie na temat zachowania innych matek zostawiajacych dziecko w samochodzie, chyba wypada od razu dzwonic na policje aby oni się zajęli sprawą, podejrzewam ze sami będą kazali wybić szybę a kobicina po rozmowie i karą ze strony policji zapewne więcej tego nie zrobi, myślę ze policji nie odpowie ze to jej sprawa :wink:

Dla mnie to w ogóle człowiek,który zapomina,że ma dziecko na tylnym siedzeniu,to nie rodzic! nie zasługuje na takie miano!!to tak,jak by kobiety w ciąży zapominały,że są w ciąży… taka prawda! zapomnieć się nie da! trzeba mieć jakiś problem ze sobą i to poważny-psychiczny!!! Ja widząc dziecko zamknięte w samochodzie bez chwili wahania wybiłabym szybę oi od razu wzywała policję!!! a temu,kto to dziecko zostawił bym ukręciła już nie powiem co…

Ją też zaraz bronilabym na policję i wybrałby szybę. Jak ma się dziecko pod opieką to trzeba mieć głowę na karku…

Co za ludzie! Jak można zostawić dzieciątko w aucie i to dzięki, dorosły człowiek by nie wytzynal, nawet gdy upałów nie ma. Co za matka, jeszcze teraz tyle co się słyszy o takich wypadkach i jak się kończą tragicznie, szok. Brak słów, i matka nic na to? Mówią żeby w takich przypadkach dzwonić na policje a już napewno jak są upały lub zagraża niebezpieczeństwo. Szkoda słów.

Nie ważne czy jest zimno czy ciepło i czy pod dachem czy nie. Kiedyś była głośna sprawa w TV jak matka zostawiła dwóch małych chłopców w samochodzie i jeden z nich znalazł w aucie zapalniczkę… jednego ledwo odratowali…
Dzieci nie zostawia się samych! Dzieci są pomysłowe, ciekawskie jejku no przecież to trzeba być jakimś idiotą żeby tego nie wiedzieć…

Tyle się trąbi o niezostawianiu dzieci w samochodach, a do ludzi nic nie dociera. Nie ważne czy jest zimno, czy ciepło, bo oprócz przegrzania są tez inne niebezpieczeństwa, które mogą na dziecko spaść. Będąc rodzicem trzeba mieć “szeroką” wyobraźnię i dmuchać na wszystko…

Sama znam matke ktora zostawila dziecko samo w domu, o samochodzie nic nie wiem. Pojechala na zakupy jak dziecko spalo. Ja jej mowie a gdzie masz dziecko, a ona ze pojechala bo spi samo w domu. Ja jej mowie ze przexiez moze sie w każdej chwili obudzić i może stac sie niebezpieczeństwo. A ona sie przestraszyła i mowi ze to jej nawet na mysl nie przyszło.