Monia ja jestem przekonany,że ciężko będzie uchronić ale próbować trzeva.
Zgodzę się ,że pewnie dzieci szybko dostają telefon by rodzic miał z nimi kontakt szybko
Witaj na forum #teamLOVI!
Monia ja jestem przekonany,że ciężko będzie uchronić ale próbować trzeva.
Zgodzę się ,że pewnie dzieci szybko dostają telefon by rodzic miał z nimi kontakt szybko
Mazią szybko to Twoim zdaniem w jakim wieku?
Bez internetu bym dala może wcześniej, lub wstawiła blokadę stron internetowych
Monia internet myślę że bardziej gry by ciągnęły i ściąganie nowych
Aneczka 5-6 lat dla mnie to juz bardzo szybko na telefon ,a i w takim wieku już go posiadają
oj tak internet wciaga,jednak to jest nieuniknione,dlatego epiej danie tableta i kontrolowanie niz w ogóle zabraniac...Ostatni nawet na HiPP czy innym tego typu stronie było napisane ze po 2 roku zycia mozna dac dziecku do ogladania bajki na 15-20 min
Żyjemy w takich czasach że internet, telefony ,tablety będą używane przez nasze dziecko i będą się pojawiały inne nowinki w technologii które będą pochłaniały nasze dzieci.
Mazia może to zależy w jakim wieku rodzice pozwolą samym wracać do domu i wtedy żeby mieć kontakt dają telefon. Nie wiem właśnie od czego tak naprawdę to zależy
Myślę że tak też może być Aneczka. Ja bym się martwiła właśnie
Jasne dziewczyny czasem re 15-20 minut oglądania bajek to dla nas wybawienie bo można coś zrobić w domu. To nie jest długo,ale czasem to wygląda tak,że te dzieci mają to całe dnie dostępne to już nie jets okej . Wiem,że sporo osób jednak traktuje bajki telefon oto z głową i nie dają dzieciom oglądać nie wiadomo ile czy korzystać z takich sprzętów godzinami. Wszystko zależy od rodzice ,ale myślę że teraz coraz bardziej świadomi się rodzice ,ale jest też mnóstwo tych wygodnych, którzy dadzą taki sprzęt i dziecko z głowy na długo
Uważam że oglądanie bajek to nic złego dla dzieci
Monia owszem ale z umiarem..dziecko z bajek tez może nowych słówek się nauczyć
Aneczka racja zwlaszcza jak się włącza bajki z głową;)
Corka uwielbiała Dore jest to bajka dwujęzyczna i bardzo szybko lapala słówka po angielsku takiemu maluchowi nie robi różnicy jaka jest bajka bo dla niego sam fakt oglądania tv to Już jest fenomen;)
Pamietam ze kilka bajek udało mi się dorwał typowo po angielsku i też je chętnie oglądała, efekt dobry, bo nawet chodzac na angielski dodatkowo pani byla zdziwiona ze zna niektore słówka.
Podobnie telefon raz na jakoś czas ja stawiałam na edukacyjne gry ;) ale każdy robi jak uważa;)
Haha ja też się nauczyłam z tabalugi. Jakubie zrób mi loda :D
Pamiętam jak było głośno o tym tekście z bajki
Oj tak kilka lat temu tak wszyscy o tym mówili
Anita uważam że wszystko z głową jest dozwolone ;)
Monia hahahaha ale akurat zapamiętałaś to ;) hehehe
Tabalugi nigdy nie oglądałyśmy zawsze wolalam jakies językowe albo z dawnych lat ;)
Hehe no tym tekście później było głośno także każdy zapamiętał :D
Anita właśnie super jak dziecko ogląda tez dwujęzyczne bajki.moja starsza córka bardzo łatwo przyswajała i teraz już jest w szkole I mówi że połowę co brali to ona zna.
Ogólnie tabalugi nie lubię ale tekst niezły.
MOnia hahah :D ja się tam tabalugi bałam i tego tekstu nie pamiętam :D
ale tak bajki też mogą nauczyć nowych słów
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.