Dziecko a gry na tablecie

marthoolka straszne że takie dziecko chodzące do żłobka gra już na telefonie 

Monia ja też miałam taki komputer, monitor :D dopiero później miałam z siostra płaski:D

No ja też dopiero później były te płaskie ale te z wydłużonym tyłem to już był cud :D a co dopiero tak jak teraz laptop 

Kolezanka  z pracy kiedys usłyszała moja rozmowe z druga kolezanka rozmowa o telefonach  dla dzieci jak byla Szokowana ze moja corka w 1 klasie nie ma telefonu jak jej 3 latnia wnuczka ma lepszy telefon od niej bo dostala na  urodziny bo się poprzedni popsuł, nie ma bo nie potrzebuję proste!

3 latka która nie panowała nad emocjami a rodzice zwalali na wszytsko tylko nie na siebie;)

to moja kolezanka tez kupuje tablety, telefony dzieciom. co chwile popsute to.... 

Ja starej daty jestem niezbyt postepowa;) corka dostala telefon jak byla opcja powrotu ze szkoły,żeby  mieć kontakt teraz piszę z koleżanką ciagle się kontaktują zwłaszcza w czasie covida dla starszych dzieci to była możliwość kontaktu bo skoro reżimy itd.. szkoły zamkniete... ale male dzieci uwazam ze powinny bawić się zabawkami a nie telefonem czy tabletem;)

Uważam że czym później tym lepiej, my także nie miałyśmy telefonów, tabletów a żyło nam się dobrze. Prawda? 

Monia ale kiedyś inne czasy były. A teraz tablet nie to komputer albo tv czy smartfon. Do wyboru do koloru

No dokładnie. Ja bym chciała żeby moje dziecko od początku jednak więcej czasu spędzało na dworze niż przy elektronice 

Monia każda mama by chyba tego chciała. A jeszcze bardziej żeby dziecko potrafiło się zająć sobą same hehe

Hehe no z czasem się zajmie i wydaje mi się że będzie Nam tego brakowało 

Monia na pewno będzie brakować bo przyzwyczaimy się do tego. A tu raptem dziecko stanie się samodzielne nie będzie chciało naszej pomocy i będzie taka pustka 

To trzeba będzie zrobić sobie jeszcze maleństwo. Aneczka zty jeszcze chcesz mieć dzieci? Może jeszcze synek? 

Monia my chcieliśmy mieć dwójkę ;) nawet w domu tak pokoje zrobiliśmy żeby miały oddzielne 

Monia to c pokażemy dziecku to będzie robiło.Wiadomo inne czasy są ale to rodzic wyznaczą granice.moja mała jak na razie ogląda bajki 15 minut i zabieram ja.nie da się tego wyeliminować całkowicie bo starsze rodzeństwo tez ogląda.

Aneczka pustka ;) moja mama tak mówi jak się powyprowadzalismy z rodzenstwem;) a teraz ma jeszcze weselej co chwila wnuczki wiec chyba więcej zamieszania niz wczesniej;) zeby było weselej w wieku do 22 lat a teraz będzie maluszek przedział wiekowy jaki chce;)od pieluchowego po kawalerki;)

MOnia oj każdy by tak chciał, ale jest taki postęp, że jak będzie większe będzie robiło to co rówieśnicy jak myślę, że jednak bedzie ciężko nam większe dziecko przyzwyczaić by się bawiło na dworze, a nie stało z telefonem. Teraz to obserwuje po sąsiadach, ale mówię o większych dzieciach bo taki 3-6 latek czy trochę większe chyba jeszcze nie ma telefonu choc nie wiem mogę się mylić 

Z telefonem nie ma się co spieszyć bo dzieciaki szybko w ten temat uciekają;) moja dostalantelefon jak miala sama wracax ze szkoły  aale Akurat covid ja w ciążę zaszłam wiec tez w sumie można było poczekac ;) zauwazylam ze zazwyczaj wtedy dzieci dostają telefony zeby mieć kontakt  z rodzicem, niektórzy decydują się na zegarki z GPS i telefonem w zegarku ale ja uważam że już lepszy telefon.

Mazią moja to chce robić co starsze dzieci. Z nimi na palcu zabaw jej się lepiej bawić jakoś 

No ja wiem, że tak jest mazia bym chciała dziecko przez tym uchronić. Nie wiadomo co jeszcze stworzą do tej pory zanim nasze dzieci dorosną