nas pomału zarzynają koszta w stolicy;( więc po lameńku mamy inne plany ;)
co chwila wzrost kosztów to co nam sie podobało w miejscu gdzie mieszkamy zostało zachwiane przez rozbudowe kolejnych wieżowców i tak na przeciwko naszego okna wyrastają kolejne wieżowce;( koszta rosną, za wszystko trzeba płacić, brak miejsc postojowych, jak juz jest miejsce to z dala od mieszkania, przez co nie ma podglądu na samochód, zdażaja sie obok rozbite butelki czy jak ostatnio wgnieciony błotnik;(
Mi właśnie brakuje tej prywatności ,przestrzeni i kawałka ziemi by dzieci mogły się wybiegać :) Wolałabym dom ,ale mieszkamy w mieszkaniu. Ciężko coś jednak znaleźć w jakiś przyziemnych kwotach :) Same ceny działek są teraz kolosalne.
To zależy od wielu spraw:wieku, sytuacji materialnej itd ale jeśli wszystko z tymi sprawami jest ok to stanowczo nie, bo bedzie ciężko się odnaleźć w tej nowej sytuacji i powróci: „żałuje”
No mieszkałam w domu, teraz w mieszkaniu ;) i w ziemie kocham mieszkanie, a latem chciałabym mieć dom, nie tyle dom co to podwórko ;) tak jak Jagoda mowi, nie ma to jak wyjść z kawka na podwórko , bo balkon to nie to samo ;) ale chociaż korzystam jak jadę do rodziców ;)
Tzn jeśli chodzi o dom, mieszkanie to raczej na dłużej się wybiera bo to też nie jest para rękawic ,gdzie co sezon można zmieniać :)
Jak wynajmowałam to przywiązywałam się do rzeczy i taszczyłam wszystko przy przeprowadzkach ,czy to z akademika czy z mieszkania na mieszkanie, nie umiałam czegoś wyrzucić i gromadziłam jak chomik ,zasada ,,przyda się,, .
Teraz mając dom już od tego odeszłam, wyrzucam na bieżąco, też temu, żeby nie gracić i tak już przepełnionego pomieszczenia gospodarnego, gdzie tam jest wszystko tj suszarki na ubrania, regały , meble ogrodowe , kartony z większymi ciuchami dla małej i zabawki, mop,odkurzacz i wiele wiele innych...
Ja jestem zdecydowanie za mieszkaniem z ogródkiem. Nie musi człowiek się martwić o cieknącą rynnę, odświeżanie elewacji, przeciekający dach, czy inne wymagające rzeczy. Mieszkając w bloku, wszystkim zajmują się inni. A również można mieć ogród i mieć kawałek swojej trawy.
Moje doświadczenia pokazują, że w dzisiejszych czasach jedyna stała rzecz to zmiany i zaczyna to dotyczyć również mieszkań i domów. Dochodzę do wniosku, że nie ma co się przejmować i w kwestiach mieszkaniowych podejmować decyzje odpowiadające nam w danym momencie z perspektywą nie dłuższą niż powiedzmy 10 lat. Minimalizm nauczył mnie aby się nie przywiązywać do rzeczy jak i miejsc.
Są wady i zalety, ale ja mieszkam w domku i mieszkanie to dla mnie więzienie jednak. Wiadomo czasami nie ma takiej możliwości i ludzie nie wyobrażają sobie mieszkać w domu. Ale jednak podwórko dzieci mogą latać bez problemu to komfort.
Jasne ze dom :) Wybralismy stary dom do remontu, trzeba bylo troche w niego zainwestowac ale bylo warto. teraz wynajmowalismy nagrzewnice z firmy https://www.osuszanie-slim-pol.pl/osuszanie-budynkow/ bo jedno pomieszczenie zalalo podczas deszczu i pekla rynna ale sytuacja zostala opanowana
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.