Jak już dom to samemu sobie budować. Ja bym nie chciała kupić gotowego domu.
Tak ogólnie to wiem ze lepiej samemu budować … wiadomo że zrobi się to porządnie tylko …
Boje się ze prędzej to się pozabijamy z mężem niż powstanie ten dom :// dlatego zastanawiam się nad kupnem gotowego . No nic zobaczymy jak to będzie
Wolałabym dom. Nie ma to jak swój ogródek i swoje warzywka. I znalazłoby się miejsce na chuśtawkę i piaskownicę dla dziecka. A w mieszkaniu nie ma się takich luksusów. Ja byłam wychowana w domu i cudownie było. Pomaganie rodzicom w ogródku, zabawy z psem na podwórku. Rodzice się nie bali, że wpadnę pod samochód bo dosłownie byłam pod oknem. Dla córki chciałabym tego samego.
Dokładnie nie ma jak swoje podwórko,ogródek itp.Dzieci zawsze moga wyjść na podwórko o pogonic za ogrodzeniem a w mieszkaniu jest juz inaczej…
My narazie mamy mieszkanie ale chyba tak zostanie i marzenie o domie tylko zostanie w pamieci.
My tez mamy mieszkanie, moze kiedyś bedzie i domek, ale pewnie najprędzej za kilkanaście lat. Ale nasze mieszkanie również bardzo lubię, bo ma swoj klimat i dobrze sie w nim czuję bylo robione od podstaw na dobudowanej kondygnacji, a wlasciwie poddaszu, takze jest tyko nasze
Mieszkanie Bo lubię wygodę.
marzę o domu, ze wszystkimi minusami, lepiej się chodzi “koło swojego”
Ja od zawsze chciałam mieć dom aby mieć swój własny ogród, teraz kupiłam do niego nowoczesne meble, takie jak tutaj https://oltre.pl/zestawy-ogrodowe i powiem wam że są godne polecenia. Wyglądają ładnie, wykonane są solidnie, z technorattanu który jest wytrzymały i solidny. Sprawdzcie, warto u nich kupić.
Ja zawsze marzyłam o własnym ogrodzie, domku z zagospodarowanym poddaszem. Teraz może będziemy mieli możliwość kupić mieszkanie w bloku. Zobaczymy co wyjdzie. Zależy ile trzeba będzie zapłacić i co będzie się nam bardziej opłacało.
Zdecydowanie dom. Wolę wolność i niezależność oraz własny kawałek przestrzeni dookoła oraz w pionie. Skrawek ogrodu, błoga cisza, przestrzeń to jest to czego potrzebuje do szczęścia.
We wszystkim trzeba widzieć plusy i minusy. Zależy co komu się marzy. Ja bym chciała dom. Ale żeby był ogrzewany z ziemi albo podłączony pod kotłownię. W piwnicy zrobię sobie pralnie. Na dole chcę mieć pokój, salon i kuchnie, a na górze tylko sypialnie. Kawałek ogrodu. Ale ogród też chcę zrobić taki żeby zrobić raz a porządnie by co roku nie mieć roboty.
Ja właśnie buduję dom i rozważam różne opcje. Słyszałam wiele dobrych opinii o rekuperacji. Chciałabym, abyśmy w domu oddychali świeżym powietrzem dlatego poważnie biorę taką instalację pod uwagę. Czytałam nawet więcej na ten temat na stronie http://centrumrekuperacji.pl/ i wydaje mi się, że to bardzo dobra opcja. A co Wy o tym sądzicie?
Uważam że jak dzieci to dom nie za duży , ale jak ktoś chce mieszkanie wygodę żeby nie robić za dużo przy domu to są mieszkania z małymi ogródkami balkonem trochę większy metraż i też jest ok. My kupiliśmy mieszkanie ale nie myśleliśmy o dzieciach wtedy ale później jak zaprgneliśmy to teraz np by sie przydało większe mieszkanie . Może kiedyś uda się wybudować . Jakbym miała teraz możliwość wyboru to mały domek albo większe mieszkanie z ogródkiem żeby dzieci miały gdzie się bawić
Całe życie mieszkam w mieszkaniu, ale marzy mi sie domek. Więc wybrałbym dom
Wszystko zależy od trybu życia. Dom to też podwórko. Mieszkanie to sąsiedzi za ścianą. Mogłabym wymieniać wiele plusów j minusow bo mieszkam tu i tu. Ale wszystko zależy od Ciebie. Ja wiem że latem wolę dom A zima mieszkanie;) A najważniejsze aby było własne
Ja zdecydowanie stawiam na dom. Może być nawet połówka tak jak my mamy. Duży ogródek, cisza i spokój. Najlepsze są teraz deweloperki.
Ja jakbym już miała mieć domek to na pewno nie wielki żeby był ogordek no i sąsiedzi żeby stosunkowo nie byli za blisko
zakup mieszkania od dewelopera: potrzebny będzie między innymi prospekt informacyjny z częścią indywidualną – znajdziesz w nim np. dane dotyczące zrealizowanych dotychczas inwestycji, plan zagospodarowania okolicznych działek oraz informacje o tym, czy przeciwko deweloperowi nie toczą się postępowania egzekucyjne; umowa rezerwacyjna lub/i deweloperska;
Dom zawsze mi sie marzyl jak ma sie male dzieco to chyba wtedy najbardziej sie docenia ta swobode duzy ogrodek miejsce na basen czy piaskownice w miescie sa tez plusy zwłaszcza zima ;) ale minusow tez nie brakuje;) nie kazdy bedzie zadowolony np. Z czestego koszenia ogrodka ale podobnie jak noe kazdemu bedzie sie podobal czesty warkot wiertarek kiedy wiosna sasiedzi zaczna remonty jeden po drugim;)
Też racja kupisz gotowy i już masz dużo z głowy