Dołącz do programu testowego #teamLOVI w październiku!

Butelki Mammafeel i smoczki są rewelacyjne, testujemy je od maja 2024 r. synek uwielbia i żadne inne nie były potrzebne, od razu strzał w dziesiątkę :ok_hand:. Mój już 9 letni syn testował jedynie smoczki (tych butelek wtedy jeszcze nie było) i też się sprawdziły, dlatego przy kolejnym od razu padł wybór na właśnie te same. Teraz czekamy na trzeciego bąbla. Najmniejsze butelki Mammafeel już mamy, smoczki również, podgrzewacza nie miałam okazji testować ale zakładam, że również jest rewelacyjny :ok_hand:. Uwielbiamy Lovi, żaden zakup nigdy mnie nie rozczarował. Aktualnie 17 miesięczny syn testuje kubeczki do picia i oba się świetnie sprawdzają. Polecamy :heart:

Właśnie też o tym słyszałam … zastanawiam się czy kupować sterylizator jeżeli mam lidlo …

A to już jak wolisz, choć myślę,że np taki sterylizator do mikrofali z Aventu, na olx kupisz za nieduże pieniądze, a sterylizuje butelki w 2 minuty.

U nas sterylizator się w ogóle nie przydaje, nie ukrywamy ale mało kto sterylizuje non stop wszystko, tak na prawdę albo przelejesz wrzątkiem dla wygody, albo będziesz szukać łatwiejszych sposobów, ja np. używam tych woreczków do mikrofalówki 3 min i mam wysterylizowane, plus smoczki teraz są również w pudełkach do sterylizacji więc korzystam i z takiej opcji.
Jeśli ktoś jest kpi, ciążę bliźniaczą, dużo tego sprzętu do sterylizacji to tak to jest potrzebne, w innym wypadku wg mnie szkoda kasy i miejsca. Chyba że jakieś łączone sprzęty

Ja nie sterylizuje :rofl:nie chce mi się. Jak mi się przypomni, to przeleje wrzątkiem. Sterylizator mam, więc jak mam dzień „pani domu” to wrzucę i tam, ale rzadko kiedy :rofl:

1 polubienie

Ja miałam po szwagierce, nameczylam się by wyczyścić go z kamienia i użylam raz, potem mąż jeszcze że 2 ale jak zobaczył jak to wygląda przy małej to dobro darowal, też jest team wrzątek

Tak haha ja słyszałam że nawet stanie przed mikrofalą było szkodliwe :rofl::rofl:

Następnym razem octem wymyj. Ocet wymieszany z wodą program do sterylizacji wszystko pięknie puści.

A wlasnie, Wam tez tak zakamienia sie sterylizator z suszarka od Lovi ? Podgrzewacz nie ma tak a stwrylizator po 3 razach nadaje sie do odkamienienia

Ja wlasnie tez zadnego sterylizatora nie kupuje bo przy pierwszym dziecku tylko wrzatek byl i to dawalo rade

Świetne smoczki na czasie. Podgrzewacz mega ciekawy, na pewno by się przydał do podgrzania rozmrożonego mleczka i super że ma opcję sterylizacji, mniej sprzętów w domu to większy porządek :fist::blush:

Tez jestem ciekawa tej sterylizacji w tym podgrzewaczu

Zestawik jak marzenie :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: fajnie byłoby moc go wytestować

Cudnie by było przetestować butelkę bo mały właśnie
kończy 6miesiecy i będę mu chciała kupić większą butelkę z większym przepływem i ekstra byłoby przetestować podgrzewać bo często wyjeżdżam a ten jest mały i poręczny i do tego super design. Co ciekawe mój mały nie chce używać smoczków …
zastanawiam się czy to faza przejściowa. Korzystał z nich w wieku 2-3 miesięcy, od tego czasu wypluwa
jak tylko mu dam.

Ja lalam tylko przegotowaną wodę do środka więc zakamieniony nie jest. Inny mi się zakamienił to dodałam wodę z octem i puściłam program do sterylizacji wszystko pięknie zeszło od tamtej pory leję właśnie przegotowaną wodę

Tak, ale to przez to ze chyba woda za szybko paruje plus idzie czasem dluzej jak 10 minut, mi czasem 11 czy 12 minut
Nie ma tes znaczenia czy przegotowana czy woda z butelki
Ale tez po skończonym uzyciu i przed następnym korzystaniem czyszczenie robie płyty grzewczej na mokro , osad usuwam plus od spodu ta plastikową obudowę co wkaldqmy do niej butelki bo na niej tez osad jest duży

Ja też wlewam przefiltrowaną i przegotowaną i nie zauważyłam takiego problemu :sweat_smile:

1 polubienie

Właśnie ja miałam od kogoś w 1 ciąży a teraz nie wiem czy kupować bo jakoś tak mega dużo go nie uzywalam

Super zestaw do testów :heart_eyes:

Ja za każdym razem osuszam podgrzewacz czy sterylizator i nie na takiego problemu z kamieniem, najgorzej jak się zostawi raz drugi to potem jest ten osad.