Nie wszystkie koty sa takie skoczne. Mam dwa, jedna skacze wszedzie gdzie moze a druga w ogole, jedyne co to na kanape wskoczy choc tez z trudem
musi miec cos w rodzaju schodow -, wspinaczki. Wiec krzeslo czy kanapa ok ale na regaly i szafki nie wskakuje
A czy ktoś próbował sterylizacji w lidlomixie ?
Nie próbowałam, ale koleżanka wysyłała mi, że ona sterylizuje w Thermomixie na waromie.
Nie. Od malego byl leniwcem
wskoczy jedynie na lozko do syna bo ma pietrowe i to koniec… ewentualnie na kanapie spi… tez nie jest z tych co drapie wszedzie… ma drapak i to mu starczy aczkolwiek zauwazylam ze bardziej woli na wycieraczce sie przeciagac niz na drapaku. Kanapa ani zaslony nie sa pozaciagane ani nic. Poprostu nie interesuje go to ![]()
Podgrzewacz do mleka, jedzenia i z funkcją sterylizacji jest must have. O ile mleko modyfikowane można robić na wodzie w temperaturze pokojowej to mleko odciągnięte z piersi może stać w takiej temperaturze tylko do max 6h, potem trzeba dać do lodówki. Taki podgrzewacz jest niezbędny jeśli nie chce się tracić czasu na podgrzewanie w kąpielach wodnych. Dodatkowo mleko piersi można podgrzewać max do 40 stopni ( by nie zabić jego wartości) więc ustawia się na nim dogodna temp. (Np. 37 stopni) i tylko sprawdza kiedy jest gotowe. Natomiast funkcja sterylizacji jest mega przydatna szczególnie przez pierwszych 6 miesięcy. Ja też mrożę odciągnięte mleko więc jak podgrzewacz ma funkcję rozmrażania to w ogóle bajka. A ten podgrzewacz lovi to jak patrzyłam to ma jeszcze piękny design ![]()
![]()
Co do kotów i siatki to wszystko zależy jaki temperament ma zwierzak. My montowaliśmy specjalną siatkę na balkonie, ale po jednym sezonie okazało się że nie jest zainteresowana wspinaniem się i w ogóle ma lęk wysokości ![]()
Mleko modyfikowane robi sie z cieplej wody, ok 40stopni. Inaczej sie nie rozpusci dobrze. Takze w obu przypadkach dobrze jest miec taki podgrzewacz
Ja rozpuszczałam w temperaturze pokojowej ale tylko kilka razy bo karmie piersią ![]()
U nas smoczki tylko z lovi, już druga pociecha a my dalej wierni marce ![]()
Taki podgrzewacz bardzo ułatwia życie, jestem mamą kp, jednak często wyjeżdżam i wtedy tatuś lub babcia przejmują opiekę w tych sytuacjach z podgrzewaczem na pewno byłoby im szybciej i mniej stresujaco ![]()
Suuper nagrody się szykują!
Używamy z Małym różnych smoczków właśnie od Was @LOVI_Redakcja i bardzo je lubimy
super byłoby móc przetestować także inne nowości, których jeszcze nie zdążyliśmy zakupić ![]()
Mojej dałam wczoraj inny bo kupiliśmy na szybko kiedyś i myślałam że wykorzystamy ale szybko leciałam do kuchni po drugi lovi bo był płacz i wyrzucanie
Ja nie ale slyszalam wlasnie ze mozna
Chcielibyśmy bardzo przetestować podgrzewacz do butelek lovi oraz przydały by się kolejne butelki bo jest ich za mało a są naprawdę bardzo dobre są super a nowe smoczki chętnie przetestujemy bo z smoczków prime jesteśmy mega zadowolone 3 dzieci wszystkie team lovi innych nie chcą ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mi jednak sterylizator bardziej pasuje, jak jest osobny. Fajnie mieć sprzęt 2w1, bo mniej miejsca zajmuje, aczkolwiek wtedy mało butelek też się do sterylizacji mieści
mam osobno podgrzewacz osobno sterylizator ![]()
Właśnie te roziwazania sprzętowe trzeba dostosować do siebie. Myślę że gdybym karmiła piersią i odciągała pokarm to jednak sterylizator byłby konieczny, tak samo jakbym miała więcej dzieci bo to butelki gryzaki smoczki no trochę tego by było, a tak karmiąc mm mam ledwo dwie butelki smoczki czasem gryzak i mi wtedy super się sprawdza woreczek do sterylizacji w mikrofali bo mało miejsca zajmuje, szybko sprawnie i gotowe
Dokładnie tak. Jak jest KP i od czasu do czasu butelka, to taki podgrzewacz ze sterylizatorem by wystarczył, ale jak KPI to już fajnie mieć osobny ![]()
Przy KP jedno i drugie potrzebne. Mimo że butelką karmie raz lub dwa razy dziennie odciągnięte i podgrzane mleko to codziennie trzeba coś sterylizować oprócz butelki. U mnie są to na przykład pojemniki po przechowywaniu mleka w lodówce. A teraz jak zacznę RD to jeszcze podgrzewacz do jedzenia się przyda.
To prawda, ja teraz widzę że przy RD do jedzenia i picia mega potrzebny byłby podgrzewacz bo jednak w mikrofali bardzo nie chce tego robić.
Jak jest się kpi to jak najbardziej oba sprzęty mają sens bo jednak i laktator masz i butelki i te pojemniki jeśli nie korzystasz z jednorazowych torebek. Ja sterylizuje raz dziennie i na tą nasza ilość to wystarczy woreczek np. canpol
U mnie nie było tak potrzebne, bo ja w większości korzystałam z woreczkow, więc po wylaniu porcji leciały w kosz. Mało w ogóle rzeczy sterylizowałam, głównie pierwszy miesiąc. Teraz córka ma 8 miesięcy i wysterylizuje jak mi się przypomni, może raz w tygodniu