Dołącz do programu testowego #teamLOVI! (sierpień 2026)

No tak, maluszek musi się najeść i napić tym mleczkiem więc przy upale szegolnie będzie więcej potrzebował :face_holding_back_tears:

Ale aż tyle :face_with_peeking_eye: wypróbowałam laktator i na dwa razy tyle ściągnęłam z myślą że zamrożę połowę a tu musiałamm mu jeszcze dokładać :joy:

Moja 5 miesieczna córka je koło 100 ml jednorazowo :sweat_smile: ale masz głodomorka :heart_eyes:

1 polubienie

Moja mama mówiła że też bylam straszny glodomor jakoo niemowlak :(? Coś jednak syn po mnie ma :joy:

1 polubienie

Jeśli masz mleczko to niech je tyle ile potrzebuje 🫶🏼
Mój je około 100 ml co 2h ale rośnie jak na drożdżach :face_with_hand_over_mouth:

On musi się najeść, nie da się oszukać akurat haha z jednej strony dobrze ale z drugiej nie chce żeby miał nadwagę

1 polubienie

Jeśli przybiera prawidłowo, to nie masz co się martwić☺️
Nawet jeśli teraz byłby z tych większych dzieciaczków to sporo dzieci jak zaczyna się ruszać, raczkować/chodzi to te dzieciaczki jakby „gubią” to ciałko. Rosną, idą w górę i po nich zaraz tego nie widać :smiling_face:

2 polubienia

Zgadzam się , mam w rodzinie takie przypadki jak byli niemowlakami to takie grubaski były a później przy ruszaniu się waga spadła . Teraz jak są już starsi w życiu nie pomyślałabym że takie pucusie były gdyby nie zdjęcia :rofl: wcale nie przejmowała bym się tym , u mnie są takie też osoby co potrafią się wyśmiewać że dziecko grube ale jakoś nie będzie mnie to obchodziło, najważniejsze żeby było zdrowe a waga spadnie . Tym bardziej genetycznie też czasami jest jeżeli rodzice są szczupli to dziecko raczej grubaskiem nie będzie :blush: ale czy to jest tak na sto procent nie wiem .

Mam sąsiada który ma 4-5 lat i biedny ma taką nadwagę :face_with_peeking_eye: że te fałdki mu po bokach wychodzą, rodzice też są dosyć tacy :sweat_smile: ale żeby dziecko doprowadzić do nadwagi w tym wieku to lekka przesada :sweat_smile: my z mężem jesteśmy wysocy i szczupli więc nasz maluch też na pewno nie będzie grubaskiem :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

No właśnie to raczej genetyka , ale takiemu dziecku to przydałaby się dieta , to nie jest żeby mu szkodzić . U mnie w rodzinie też jest taki ale nie jest jakoś mega gruby już jest starszy . Musi mieć dietę ale jak takiemu starszemu już nastolatkowi namówić na dietę , teraz to mało kto lubi warzywa owoce . Najlepiej chyba uczyć od małego :rofl:
To u cb też nie powinno być problemu , u mnie nie wiem jak będzie mój jest wysoki nie jest jakoś mega szczupły ale też nie jest gruby ja jestem niska ale nigdy gruba nie byłam . Więc to zależy po kim się poda c​:face_with_peeking_eye::rofl:

1 polubienie

To ciekawe jaki Twój maluch będzie :heart_eyes:
Widziałam taki patent żeby dziecko jadło więcej warzyw i owoców to robić taki talerz kolorowy i łatwo dostępy dla niego i wtedy dorosły zje jak jest przygotowane i dziecko :heart_eyes:

Moja córka też je tylko wybrane owoce i warzywa ale zaczyna próbować innych więc to mnie cieszy, bo wcześniej było od razu „nie lubię”.
My oboje też szczupli, partner wysoki i córka też chudzina, synek raczej będzie taki sam :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Też to widziałam , napewno też tak będę robić od początku, później napewno będzie gorzej nauczyć . Widzę jak w rodzinie nie chcą jeść warzyw . Ciężko jest ich zmusić.
Też jestem ciekawa , wolałabym żeby geny miał po moim bo jednak dla chłopaka to wzrost się liczy :rofl::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Przede wszystkim to nie można się stresować i panikować. A wiem coś o tym bo ja do 6 miesiąca się stresowałam każdym odciągnięciem które nie dawało dużo mleka. Najbezpieczniej się czułam jak miałam w lodówce w pojemnikach odciągnięte 3-5 pojemniczków różnej ilości i miałam takie wewnętrzne poczucie spokoju że jak nie będzie w piersi a mały będzie płakał to zawsze mogę mu podgrzać… i właśnie dbałam o to jak młody spał żeby wstawać w nocy i odciągać właśnie by mieć odłożone. U mnie najsłabiej było przedpołudniem jak młody szedł na pierwszą drzemkę iwiec potrzebowałam mieć właśnie na przedpołudnie mleczko i na wieczor bo tak robiłam ze najpierw butla ok 90ml (już jak był starszy nieco) i potem jeszcze cycek

Na pewno będzie wysoki ! Ja też mam taką nadzieję :joy::pray: mój ma długie nogi i to teraz faktycznie widać :joy:
Jeju ten bobas mi już tak rośnie że za tydzień zmienimy rozmiar bo 56 już tak na styk :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Na początku szybko dzieciaczki różna co widać po ubraniach ale potem zwalniają

Update już mi się w bodziakach 56 nie dopina :face_holding_back_tears: garderobę czas już zmienić ! :heart_eyes: to tak cieszy :face_holding_back_tears:

To też szybko rośnie , moja córeczka 3 miesiące prawie i już rozmiar 68 nosi .

1 polubienie

I dobrze że rośnie! :heart_eyes::heart:

U mnie 80 obecnie króluje