Dołącz do programu testowego #teamLOVI! (marzec 2026)

Piorę w bobini na Allegro zamawiam

@SzczesliwaMami ogólnie spoko jest dużo mi pomaga , wiadomo na długą metę pewnie by nie było tak kolorowo ale myślę że w rok czasu się wyrobimy z domkiem i damy teściowej spokój na stare lata akurat na emeryturę pójdzie :sweat_smile:
@Michaska tak tylko na czas budowy domu , bo na stałe to bym raczej nie chciała, mimo iż jest super kobietą to jednak zawsze znalazło by się coś vo albo mnie denerwuje albo ją także ja uważam że rodziny jednak powinny osobno mieszkać.

1 polubienie

Ja też przy drugiej używam tego płynu plus froscha baby do płukania :slight_smile: ale teraz jak juz bedzie wychodziła z wieku niemowlęcego to częściej piorę z naszymi płynami do ubrań :wink:

No dokładnie :face_with_hand_over_mouth: jednak każda rodzina powinna mieszkać osobno…… może być blisko ale jednak osobno :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Niby są plusy np. Pomoc przy dziecku, ale brak intymności to masakra

1 polubienie

No mi bardziej by przeszkadzało wtrącanie się siłą rzeczy ale też każdy ma swoje nawyki i przyzwyczajenia …. I po prostu po swojemu dom prowadzi

1 polubienie

Nie ma co zbyt dużo przebywać razem , fajnie jest ale lepiej osobno

My też w tym Bobini pierzemy :star_struck:

Wiadomo, na nie długi czas to da się radę jak jest całkiem spoko i pomocna :smiley: Trzymam kciuki żeby budowa domku poszła sprawnie i żebyście szybko poszli na swoje :grin::heart_eyes:

To ja należę do tego grona że mieszkamy z teściami. I potwierdzam, nie jest to nic fajnego. Relacje mamy na zasadzie tolerowania się. Mamy dom - My mieszkamy na górze, teściowie na dole, ale mamy wspólną kuchnię.

Jakbym miała może jeszcze trochę lepszy kontakt z teściową to by może było ok i wcale by nie było tak źle. Jedynie przy tym połączeniu utrzymuje mnie ciocia męża, która jest naszą sąsiadką, odwiedza nas codziennie, mam z kim pogadać i przypilnuje mi malucha jak potrzebuje.

No właśnie, jak to się mówi z rodziną najlepiej to na zdjęciach się wychodzi :smiling_face::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

to wspolczuje bo jednak to w jakis sposob męka mimo wszystko
dlatego ja wolalam nawet płacąc sporo na wynajmie ale zyc po swojemu i miec święty spokój

Niestety jak czytam te związki synowa teściowa i tak dalej to są zazwyczaj bardzo trudne do połączenia światy

I tu się nie zgodzę bo ja z moją dobrze żyje :face_with_peeking_eye::laughing:

A mieszkacie razem? :grin::sweat_smile:

Nie i mieszkamy dość daleko ale widujemy się raz na dwa tygodnie a czasem co tydzień

Rozumiem :smiley: to dlatego jest ok :star_struck: ja ze swoją też mam ok relacje dokładnie na tych samych zasadach :stuck_out_tongue_winking_eye::grin:
Myślę że gdybyśmy razem mieszkały to już by tak nie było :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: jednak mamy inne charaktery :rofl:

Aaaa to ja też myślę że jakbyśmy razem zamiekszaly to tak by nie było :face_with_peeking_eye: Chodź czasem bywam u niej tydzień nooo ale to nie cały czas

1 polubienie

U nas to samo, dobrze że mieszkamy osobno :smiley:

Dokładnie każda z nas ma swoje przyzwyczajenia , i każdą może to irytować np ja mam fioła na punkcie segregacji a teściowa wali wszystko do jednego kosza , nawet jak posegreguje potrafi mi odlozone smieci wyjąć i wrzucić do kosza i wynosi do zmieszanych :see_no_evil:

Moja to znowu by chciała wszędzie jeździć ze mną bo sama nie ma prawka a teściu cały dzień siedzi w pracy

No jednak 3 obce osoby ze swoimi przyzwyczajeniami