Na początku też tak miałam a teraz coraz częściej o tym myślę chodź nie powiem bo jak noc jakaś jest ciężka to sobie myślę że chyba jeszcze za wcześnie ![]()
Poczekaj aż synek będzie trochę starszy da ci popalić i wtedy zobaczysz czy jesteś gotowa na drugie dziecko ![]()
![]()
Trochę śmiechem żartem ale ostatnio po prostu starsza mi tak dowala, że nie mam siły ruszyć ręką nogą
Oj wiem haha wszystko przed nami ![]()
![]()
Tak samo sobie myślałam , że sprawdzę jak będzie z jednym a później można myśleć o drugim . Ale mój stwierdził że lepiej odrazu rok po roku mieć żeby razem się wychowywali . Zobaczymy czy tak będzie mówił jak nie będzie miał przespanych nocy ![]()
Nie wiem czemu ale dużo osób mi tak mówi żeby lepiej odrazu . Nie jestem doświadczona w tych sprawach
Nie no na początku jest super jak maluch śpi a potem jak wchodzą skoki i problemy ze snem to człowiek nie myśli o drugi. ![]()
Myślę że rok po roku to wyzwanie
my jak już to za 4 lata ![]()
No właśnie , także nie ma co się nastawiać za szybko . Trzeba sobie odpocząć od brzuszka , jakąś formę na nowo
po 2 latach mogłabym o
@Karolinnna można i tak . Na spokojnie jedno się wychowa później drugie . Też nie wiem jak będzie . Najważniejsze że jedno już w drodze ![]()
Każdy tak mówi , że bajerowi od razu żeby wyjść z tych pampersów itd
i żeby później już nie wracać do tego
Ja sobie lubię dawkować emocje
akurat mamy zamiar się wporowadzic do domu za 5 lat to wtedy było by super gdybym miała wolne
Z jednej strony to dobre mieć dzieci rok po roku wtedy na pewno inaczej się rozwijają ale z drugiej
Tak, sądzę że to jest ważne by się zregenerować.
@Karolinnna no mi się wydaje że te 4 lata to optymalne ale jak się jest młodą mamą. Ja mam dziecko późno więc mam miej czasu na takie dłuższe przerwy
A ja tak też właśnie myślę o ile się zdecyduje to też maksymalnie za 4 lata , bo później to już w ogóle plecy będą siadać . Im człowiek starszy tym gorzej .
Powodzenia rok po roku szczerze podziwiam wszystkie mamy bliźniaków lub dzieci z malutką różnicą wieku. Starsze uczy się chodzić, potem zaczyna biegać a ty biegaj za nim z wielkim brzuchem jak z trudem się toczysz.
Faceci to są mądrzy bo sami w ciąży nie są a i dzieckiem mniej się zajmą w porównaniu do kobiet
A mnie się wie daje że jak się jest młodym i ma się dziecko w wieku dwudziestu paru lat to ta różnica nie jest aż taka ciężka ![]()
Z bliźniakami czy trojaczkami to o wile więcej pracy , podziwiam te mamy które mają bliźniaków
Tak ja wam powiem że inaczej się wychowuje dziecko mając 20 lat a inaczej mając 30
Wiesz co niekoniecznie wszystko zależy od charakteru osoby no i ponad wszystko jakim wsparciem dysponujesz
@Kargaw a możesz rozwinąć myśl?
A inaczej mając 40
Cos w tym jest.
Ja np za grosz już nie mam cierpliwości do mojej 3 latki
nic tylko spakować w wysłać do w dzicz i niech tak sobie wojuje z małpami ![]()
taki piszę to w zartach ale nie raz mam ochotę tak zrobić ![]()
Ja mam 6 latke niespełna 40 i czasem jej mój mąż dla żartów mówi że wyśle ją do Zoo do Szczecina. ![]()
![]()
![]()
Ja bym się chciała wyrobić tak do 32 lat z drugim ![]()
więc akurat jak się uda za 4 lata to będzie fajnie
Od charakteru pewnie też ale i tak uważam że najbardziej jednak od wieku bo jednak gorzej się znosi niedogodności i brak snu w wieku 40 a inaczej w wieku 20