Powiem tak u mnie starsza była wymagająca druga naprawdę jako bobas samowystarczalna. Za to jedna mama z przedszkola mówi że młodszy syn tak samo wymagający jak starszy i na razie ma wrażenie, że ma kopię starszaka
a jest powiedzenie 1 przeciwnością 2
Za długo podawałam mu sama , powinien sam dużo wczesniej jeść a chciałam żeby więcej zjadał niż brudził i tak potem wyszło że już sam nie chciał
Piękne zestawik
niedługo czeka nas rozszerzanie diety
to będzie moja pierwsza taka przygoda, trochę się cieszę a trochę boję.
Mu właśnie zaczęliśmy rozszerzanie diety. Obawiałam się że będzie ciężko ale widzę że maluszek pięknie zeruje słoiczki
bardzo mnie to cieszy:smiling_face_with_three_hearts:
Ja za dwa tygodnie. W końcu muszę się zmotywować do kupna krzesełka
A jakie krzesełko macie na oku? ![]()
Mi udało się w piątek pozyskać na grupie fb oddam za darmo krzesełko chicco polly, umyłam i wygląda jak nowe, zamierzam jes przewieść do teściowej bo w. Domu pozyskałam kinderkraft yummy i jest super a to Chicco jest w tym samym stylu
Oo to super ci się udało
Akurat jestem w trakcie poszukiwania kubka treningowego dla córki. Ze słomka pije już perfekcyjnie ale problem właśnie mamy z takim kubeczkiem. U nas w mieście ciężko dostać, nie ma ich tylko właśnie są różne ze słomka albo są wykupione
już drugi miesiąc szukam a jak to ja wolę stacjonarnie ![]()
A jeśli chodzi o zestaw to na pewno jest przydatny do każdego dziecka . My uwielbiamy silikonowe śliniaki bo łatwo z nich wszystko schodzi
z innymi produktami z tego zdjęcia nie mieliśmy styczności ale na pewno każdej matce się przyda do karmienia ![]()
Myślę o tym Nukido.
Na pewno teraz kupię plastikowe. Przy starszej córce na samym początku kupiłam Kinder Kraft enock. Krzesełko jest super ale dla stabilnie siedzącego dziecka. Zaczęło nam się super sprawdzać tak po półtora roku a na początku to był koszmar.
Też w ostatniej chwili udało mi się na jakieś śmieciarce właśnie zgarnąć krzesełko.
Teraz pewnie zamówię przez Allegro tylko dlatego że nie mam czasu jeździć po mieście kombinować jak te rzeczy wsadzić do auta. To już o tyle dobrze że Allegro ma dostawę do domu
Wybór krzesełka jeszcze przede mną ale nie lepiej jakby był regulowany podnóżek w krzesełku? Żeby dziecko mogło postawić swobodnie nóżki i żeby mu tak nie dyndały. My mamy krzesełko do karmienia po siostrzenicy męża, ale ciężko znaleźć do niego jakieś ochraniacze, wymienną tacę itp bo już dawno takiego nie ma w sprzedaży ![]()
ja wychaczykam to krzesełko jako nowe na vinted za 150 zl a z przesyłką wyszło około 170 polecam szukać
ja mam różowe nukido elite 2w1
ma kółka jest lekki
łatwe w utrzymaniu czystości
regulacja tacy,oparcia, podnóżka
bym wolała trochę inny podnóżek, ale też jest okej
Oo ładne , my chcemy to najprostsze z Ikea ale do tego czasu może się jeszcze wszystko zmienić
No ja ma właśnie bardzo podobne
https://allegro.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-kinderkraft-yummy-szary-17883809414
Ale bez bujaczka. To właśnie też pozyskałam
@magdallenka08971 ja też dostałam od siostry męża właśnie to z Ikea i jest ok bo zajmuje mało miejsca ale właśnie nie ma regulowanej wysokości, regulowanego oparcia i tacki a ponad to ta tackę się źle ściąga a dziecko jakoś mi się źle wkładało i to wywiozę do rodziców bo tam sporadycznie się przyda
Widziałam że do krzesełka Ikea jest sporo dostępnych dodatków - regulowany podnóżek, tacka itp i myślałam że jak nie znajdę nic do tego krzesełka co mamy to kupie z Ikea ale trochę mnie zdziwiłaś że ciężko się dziecko wyciąga. Chyba z krzesełkiem poczekam do RD i przetestuje w restauracji Ikea jak synkowi sie siedzi w tym krzesełku i czy mi się go dobrze wyciąga. Chociaż podejrzewam że im mniejsze dziecko tym łatwiej wyciągnąć ![]()
Wiesz, bo krzesełko Ikea mają taką budowę
I musisz dziecku nóżki wsadzić w te dziury i jakoś mi to ciężko szło bo jakoś mało przestrzenią tam jest i wszytko sztywne. Teraz jak wkładam do krzesełka to normalnie sadzam a potem montuję tackę z przegrodą.
Ludzie z tego korzystają i jakoś się da ale dla mnie było to mało wygodne i dla dziecka chyba mało przyjemne.
Ty nie głupi pomysł nie pomyślałam o tym. Muszę się zagłębić właśnie w Vinted
@magdallenka08971 wiesz co krzesełko z Ikei jest spoko jedyne co mi się nie podoba to że nie ma składanych nóg i naprawdę jego rozłożone nogi zajmują sporo miejsca. Też się mnie nie widzi non stop chowania tego krzesełka na przed do garażu czy gdziekolwiek indziej, A znając zgrabnąć moje pięciolatki to by się non stop spotykała o te nogi.
@Michaska o ten jest też fajny jeszcze znalazłam jakiś tani na Allegro, ale boję się że totalnie Nie kojarzę tej firmy
też jestem tego zdania co @Michaska dziecko się trudno wkłada i wyciąga
a w tym co ja mam to wyciągam tackę do 1 oczka wkładam dziecko i przesuwam tackę do 4 oczka
i tak samo przy wyciąganiu wysuwam tackę do 1 oczka
Dla mnie też ważne jest aby dobrze się czyściło , z poprzedniego nie byłam zadowolona za dużo zakamarków do czyszczenia było i jeszcze takie nie poręczne