Oj tak jak by talerzyki były niebieskie o ja ale by było świetnie
może jeszcze zrobią taką wersję kolorystyczną ![]()
@magdap_96 my mamy oliwkowe ale super nak vy zrobili jeszcze niebieski zestaw talerzyków z tej serii ![]()
Też czekam i liczę że się pojawią ![]()
Ale piękne cudeńka
moja najmłodsza akurat jest na etapie uczenia się picia z kubeczka ![]()
Myślę , że nas niedługo czymś zaskoczą ![]()
Mam to samo! Liczę że cały komplet w tym ślicznym niebieskim odcieniu nie długo będzie dostępny ![]()
A my akurat wchodzimy w rozszerzenie diety ![]()
To akurat wam się przyda ![]()
No nie wiem nie liczę, że się załapie
widzę, że tu jest sporo osób
ale przynajmniej obeznam się z produktami na rynku
wcześniej kupiłam w zwykłym sklepie, a ostatnio się naczytałam ile ołowiu w tych wszystkich produktach i będę bardziej ostrożna przy wyborze
ja ostatnio czytałam ze w słoiczkach dla dzieci jest bardzo dużo ciężkich metali szczególnie tych rybnych…
Lubię jak tak zaskakują czymś nowym , ![]()
![]()
![]()
No tak. Metale ciężkie trafiają do najmniejszych organizmów, a później są zjadane. Jak trafią na koniec łańcucha pokarmowego, to stężenie metali ciężkich jest wysokie.
Dlatego ważne jest, żeby szukać ryb dzikożyjących, a nie hodowlanych. Jesli hodowlane, to sprawdzać czy mają chociaż certyfikat MSC.
Przykładowo łosoś lub dorsz zawsze były uznawane za super zdrowe, a właśnie w nich może być np mnóstwo rtęci. Z udziałem tych ryb też jest większość słoiczków.
Taka nowość najbardziej cieszy ![]()
W ogóle czytałam z mężem właśnie że w sloiczkach gerber wykryto sporo stężenia metali ciężkich i od tamtego momentu właśnie sama robię jak trzeba zupy kremy i nie jestem fanką słoiczków chyba że tych typu dynia czy marchew.
Ja słoiczków użyłam może ze 4 razy
mam w domu zawsze jeden awaryjnie, ale mam go odkąd mieszkamy tutaj, czyli 4 miesiąc.
Śniadania i tak jemy też, więc córka je. Jak nie chce mi się robić obiadu, to właśnie na takie sytuacje mam zamrożone zupki krem. Gotuję 2/3 rodzaje w większej ilości i mrożę. Później jak podaję, to albo same, albo dorzucę do tego jakąś kaszę, czy makaron, żeby troszkę to urozmaicić ![]()
jedne maja metale, inne cukry a trzecie sól
teraz naprawdę ciężko mieć coś dobrego i eko dla bobasa szczególnie z “gotowych”
ja nieraz jak gotuje cos to nawet odlewam miedzy innymi bulion do woreczkow na mleko i mroze. zawszs to pewniejsze i łatwiej pozniej na szybko
Tak dokładnie to co napisałaś , ja ogólnie będę dawała słoiczki częściej takie które w domu nie robię typu dynia czy inne a tak sama też będę robić
Ja jak gotowałam to nie mroziłam ale muszę o tym pomyśleć bo jak ugotuję to mały je jeden dzień zupę a na drugi już nie chce i ja ja jadłam ![]()
W czym mrozisz zupki? Poporcjowane? ![]()
Moją też powoli uczę i ten kubeczek świetnie się u nas sprawdza
co prawda czasem za mocno pociągnie i się na nosek poleje ale tak to coraz chętniej sięga po ten kubeczek z lovi
Oo i piękny zestaw lovi ![]()