Dla miłośniczek książek:)

Chyba już było wspomniane tutaj ale naprawdę bardzo fajnie jest się zainteresować taką książką jak właśnie Harry Potter. Potrafi ona dosłownie pochłonąć tak jak mnie w te długie zimowe wieczory a szczególnie wtedy jak mój mąż miał na 2 zmianę to co ja miałam robić akurat w ten wolnej chwili zabierałam się za czytanie

Może być ta książka ale ja nie lubię takiego czegoś fantasy. Zdecydowanie wolę książki przygodowe. Nie wiem czy dziewczyny czytałyście ale ja akurat bardzo lubię sagę takich książek jak właśnie Raija - obcy ptak : )) Bardzo mnie wciągnęła i zainteresował los tych ludzi co mieszkali w takich ciężkich warunkach

OH kocham czytać książki romanse dreszczowcu kryminały po prostu kocham książki tylko niestety nie mam za bardzo czasu czytać :frowning:
Ale staram się zarazac swoja córeczkę miłością do książek

Książki owszem są rewelacyjne ale film niestety niczym mnie nie zaskoczył, prawdę mówiąc spodziewałam się chyba czegoś innego, ale faktycznie ciężko jest przełożyć to co na papierze na film, a co do książek na pewno jeszcze do nich wrócę i przeczytam po raz kolejny

Czemu nie masz ostatnio czasu czytać no co TY mówisz : (( to jest smutne jak dla mnie z tego powodu, że jak byś się mocno zaparła to byś te 30minut w ciągu dnia jakoś bez problemu sobie znalazła przecież hihi Zrób sobie postanowienie codziennie 30minut czytania i jak to Ci się uda to nagrodę sobie robisz. Ja ostatnio czytałam książkę - uwolnij w sobie olbrzyma

Marti czemu nie mam czasu to proste pracuje mam male dziecko i faceta w domu ( który nieraz zachowuje SOE gorzej niż córeczka ) a do tego obowiązki dnia powszedniego obiad sprzątanie pranie gotowanie i tak w kółko a gdy zbliża się wieczór i mam trochę czasu to padam na pysk i po prostu IDE spać :slight_smile:

Rozumiem teraz po prostu jesteś już taka wyczerpana no to współczuję Ci…Ale czy to nie jest za dużo dla Ciebie i na przerost twoich sił : (? Jakoś twój facet nie może Cię odciążyć przecież chyba CI powinien trochę pomóc ja tak uważam…Gorzej jak dziecko skąd ja to znam przecież wiecie, że faceci z czasem dzieciniejja

Estera tak zgadzam się z toba teraz to jeszcze trochę i pomoże ale zaraz i to się skończy bo pojedzie do pracy i go nie będzie bo pracuje w delegacji ale z drugiej strony będę miała mniej obowiązków bo jego nie będzie w domku :slight_smile:

Ja przeczytałam 50 twarzy greja juz dawno i w sumie nie byłam jakoś strasz]nie zafascynowana ta książka … za to od jakiegoś czasu czytam książki polskiej autorki agnieszki lingas Łoniewskiej i jestem nimi zachwycona, kazda jedna przeczytana ksiazka, a najlepsze tytuły to zakręty losu i brudny swat

Teraz czytam takie książki po angielsku personal development. Już w tym roku przeczytałam aż 2 i to jeszcze w języku angielskim ; ) nie chcę się chwalić ani podawać tytułów ale jakby ktoóraś była zainteresowana tą tematyką to zdecydowanie może do mnie w wiadomości prywatnej dać znać i wszystko wyjaśnie co do tytułu i zaawansowania w nim angielskiego

,Cos Niebieskiego" Emily Giffin,Jeździec miedziany"Paullina Simons,I cudowna seria ksiazek Tanya Valko miedzy innymi ,Arabska żona".

Wczoraj właśnie skończyłam taką książkę jak - 50 twarzy greaya i po prostu nie była taka zła ; )) na początku się powoli to rozkręca a później jakoś idzie coraz lepiej i jest ciekawiej : ) jeśli o mnie chodzi to po prostu ona jest taka dobra bo końcówka jest ciekawa

Tak z tym się zgodzę na początku nie czyta się tego aż tak dobrze i trzeba po prostu przeczekać i być cierpliwym by coś się zaczęło dziać ale i tak lepsze to jak film : )) jeszcze bardzo lubię takie książki fantastyczne i 2 takie pozycje, które mi się najbardziej podobają to po prostu jest Harry Potter o się zdziwicie bo jestem kobietą a lubię Władcę Pierścienia.

Też kojarzę tego Harrego Pottera i mi się bardzo podobał - książka inna jak wszystkie bo niby nie jest dla dorosłych czytelników ale się kiedyś spotkałam czy to w metrze czy to w pociągu jak jakaś po prostu osoba dorosła czytała sobie Harrego Pottera. Zdecydowanie bardzo pochłania ta książka najlepsza dla mnie to 4 część czara ognia.

Zycie na drzwiach lodowki, Weronika postanawia umrzec, 50 Twarzy Greya…

Przeczyta to - Weronika postanawia umrzeć. Tak patrzyłam pobieżnie na różne recenzje na forum i akurat mi się ta książka jakoś spodobało. Ostatnio nic nie czytałam a chcę sobie nadrobić zaległości i myślę akurat, że poprzez przeczytanie takiej książki mi to się uda i będzie bardzo okej : ) jeśli o mnie chodzi to zdecydowanie po prostu nie miałam na to czasu : (

Jeżeli ktoś lubi książki z gatunku kryminał lub thriller to powinien się zainteresować tytułem “Jedwabnik”. Autorem jest Robert Galbraith. Bardzo wciągająca i zaskakująca fabuła, świetnie nakreślona postać głównego bohatera detektywa Cormorana Strike’a.

William P. Young ,Chata".
Polecam. Zmienia patrzenie na życie.

Ciekawa propozycja. Ja mogę polecić “Pokutę” I. McEwan. Pewnie niektórzy kojarzą film ale książka piękna. Nieczęsto wracam do książek a akurat do tej tak.

Artan czytałam ją lata temu gdy mieszkałam jeszcze w Anglii, zakochałam się w fabule choć jest dość skomplikowana, potem oglądaliśmy film (uwielbiam Keire) i powiem Ci, że mój TŻ niewiele z niego zrozumiał :slight_smile: