Ja po Pokucie przeczytałam pozostałe książki I. McEwana. A z TŻ dobre:-)
Dziewczyny to zależy jakie lubicie czytać
- bo moja ulubiona książka
*KRYMINALNA to “Nie mów nikomu” Cobena ( i to jest mój ulubiony autor kryminalny zawsze końcówka mnie zaskakuje więc odradzam czytania 2 ostatnich kartek bo moja mama np tak robi czyta trochę na początku w środku i końcu bo popsujecie sobie całą książkę )
- FANTAZY
-Z WAMPIRAMI W TLE to "Dom Nocy P.C. Cast + Kristin Cast
- Numery Rachel Ward
-Trylle Amanda Hocking
-Wybrani C.J. Daugherty
-Dary aniołów
-I popularne chyba teraz Igrzyska śmierci, Niezgodna ( dodam że o wiele lepsze niż film)
*ŻYCIOWE
-Kwiaty na poddaszu Virginia C Andrews
O bardzo podobała mi się ta książka Cobena, po niej przeczytałam jeszcze parę innych jego autorstwa.
Igrzyska czytałam będąc w ciąży, ale o ile pierwsza cześć jeszcze uszła tak dwie pozostałe były słabsze i takie przygnębiające. Chyba robię się już za stara na taką lekturę.
A pozostałe pozycje Sabina zapamiętam :-).
A ja ostatnio przeczytałam Zaklinacza koni <3
Wcześniej Stowarzyszenie umarlych poetów, a teraz Wielki Gatsby.
Jakoś mnie tak wzięło na książki “filmowe”
Martyna u mnie też często inspiracją do przeczytania książki jest film :-). Tylko staram się najpierw przeczytać książkę. A Gatsby leży u mnie na półce od kilku miesięcy, miałam jeszcze przeczytać w ciąży ale nie zdążyłam.
Ja też wolę przeczytać najpierw książkę a potem film mam przynajmniej porównanie. Ale Zmierzch zobaczyłam najpierw film (pierwszą część ) a potem zaczęła się moja przygoda książkowa i bardzo mnie zanudził film Księżyc w nowiu a książkę pochłaniałam
A czytała któraś z Was książkę ,Pięćdziesiąt twarzy Graya"? Nie przepadam za romansami czy erotykami, ale słyszałam, że ta książka jest bardzo popularna. Zastanawiam się czy warto ją przeczytać czy jest przereklamowana i szkoda na nią tracić czas, więc chciałam Was podpytać.
Małgosiu ja po kilku stronach tej książki wymiękłam i odstawiłam na półkę. Może jestem za stara, ale trąciło mi tandetą …
ja gorąco polecam "kwiaty na poddaszu " ksiązka dla mam jak najbadziej porusza serducho
Duch w sieci - lekka
biała masajka - rowniez chwytająca za serce
na tronie lubimyczytac sweitnie opisuja w srócie
P.S 50 twarzy greya stoi mi na półce i nie powiem, lubie do niego wracac hihih :-))
Małgorzata__eL ja też miałam obawy co do tej książki, aspekty seksualne były dla mnie przesadzone i nie umiałam tego czytać omijałam nie kiedy 2 kartki, ale pod względem emocjonalnym i psychicznym to jestem pod wrażeniem i najważniejsze że pod wpływem emocji człowiek się zmienia i główny bohater też jeśli oglądałaś film to jest delikatniejszy od książki.
Filmu nie widziałam. Nie lubię oglądać filmu na podstawie książki jeśli pierw jej nie przeczytam.
Dziękuję bardzo za opinie.
50 twarzy Greya o rany jak mnie ten lakoniczny język w niej drażnił, kolejne dwie części przesłuchałam na audiobooku w pracy…choć 3 to chyba nawet nie skończyłam. Masajkę czytałam wiele lat temu bardzo mi się podobała, podobnie z Kwiatami na poddaszu.
W czw wychodzi 4 cześć Millenium choć wiadomo, że innego autora to jestem jej ciekawa. O dziwo ostatnio spodobała mi się Camila Lackberg, choć swego czasu jej język mnie drażnił.
Też jestem ciekawa tej kontynuacji, bo Millenium po prostu wchłonełam
milenium jaki to typ książki ?
Kryminał
jest tak zaskakujący jak książki Cobena…???
Jakby to ująć? Coben to taka bardzo szybka jazda po bardzo krętej drodze, a Millenium to szybka jazda z której czerpiesz ogromną przyjemność
Artan nie źle napisane zachęciłaś mnie muszę spróbować może się rozkoszuję tą książką
Artan zdecydowanie dobre ujęcie, dla mnie niestety Coben jest schematyczny…kurde jak większość autorów, która wydaje z taką częstotliwością książki…Millenium to pewnego rodzaju wisienka na torcie, trzeba jej trochę czasu poświęcić, ale naprawdę warto!
Rewelacyjna jest również ekranizacja tej książki szwedzka…bo amerykańskiej wiele brakuje
o prosze Millenium nie czytalam ale chetnie spróbuje tego gatunku :))