Dla miłośniczek książek:)

Ja po Pokucie przeczytałam pozostałe książki I. McEwana. A z TŻ dobre:-)

Dziewczyny to zależy jakie lubicie czytać

• bo moja ulubiona książka
    *KRYMINALNA to “Nie mów nikomu” Cobena ( i to jest mój ulubiony autor kryminalny zawsze końcówka mnie zaskakuje więc odradzam czytania 2 ostatnich kartek bo moja mama np tak robi czyta trochę na początku w środku i końcu bo popsujecie sobie całą książkę )
  • FANTAZY
    -Z WAMPIRAMI W TLE to "Dom Nocy P.C. Cast + Kristin Cast
  • Numery Rachel Ward
    -Trylle Amanda Hocking
    -Wybrani C.J. Daugherty
    -Dary aniołów
    -I popularne chyba teraz Igrzyska śmierci, Niezgodna ( dodam że o wiele lepsze niż film)
    *ŻYCIOWE
    -Kwiaty na poddaszu Virginia C Andrews

O bardzo podobała mi się ta książka Cobena, po niej przeczytałam jeszcze parę innych jego autorstwa.
Igrzyska czytałam będąc w ciąży, ale o ile pierwsza cześć jeszcze uszła tak dwie pozostałe były słabsze i takie przygnębiające. Chyba robię się już za stara na taką lekturę.
A pozostałe pozycje Sabina zapamiętam :-).

A ja ostatnio przeczytałam Zaklinacza koni <3
Wcześniej Stowarzyszenie umarlych poetów, a teraz Wielki Gatsby.
Jakoś mnie tak wzięło na książki “filmowe” :stuck_out_tongue:

Martyna u mnie też często inspiracją do przeczytania książki jest film :-). Tylko staram się najpierw przeczytać książkę. A Gatsby leży u mnie na półce od kilku miesięcy, miałam jeszcze przeczytać w ciąży ale nie zdążyłam.

Ja też wolę przeczytać najpierw książkę a potem film mam przynajmniej porównanie. Ale Zmierzch zobaczyłam najpierw film (pierwszą część ) a potem zaczęła się moja przygoda książkowa i bardzo mnie zanudził film Księżyc w nowiu a książkę pochłaniałam

A czytała któraś z Was książkę ,Pięćdziesiąt twarzy Graya"? Nie przepadam za romansami czy erotykami, ale słyszałam, że ta książka jest bardzo popularna. Zastanawiam się czy warto ją przeczytać czy jest przereklamowana i szkoda na nią tracić czas, więc chciałam Was podpytać. :wink:

Małgosiu ja po kilku stronach tej książki wymiękłam i odstawiłam na półkę. Może jestem za stara, ale trąciło mi tandetą …

ja gorąco polecam "kwiaty na poddaszu " ksiązka dla mam jak najbadziej :slight_smile: porusza serducho
Duch w sieci - lekka :slight_smile:
biała masajka - rowniez chwytająca za serce
na tronie lubimyczytac sweitnie opisuja w srócie :slight_smile:
P.S 50 twarzy greya stoi mi na półce i nie powiem, lubie do niego wracac hihih :-))

Małgorzata__eL ja też miałam obawy co do tej książki, aspekty seksualne były dla mnie przesadzone i nie umiałam tego czytać omijałam nie kiedy 2 kartki, ale pod względem emocjonalnym i psychicznym to jestem pod wrażeniem i najważniejsze że pod wpływem emocji człowiek się zmienia i główny bohater też jeśli oglądałaś film to jest delikatniejszy od książki.

Filmu nie widziałam. Nie lubię oglądać filmu na podstawie książki jeśli pierw jej nie przeczytam.
Dziękuję bardzo za opinie. :slight_smile:

50 twarzy Greya o rany jak mnie ten lakoniczny język w niej drażnił, kolejne dwie części przesłuchałam na audiobooku w pracy…choć 3 to chyba nawet nie skończyłam. Masajkę czytałam wiele lat temu bardzo mi się podobała, podobnie z Kwiatami na poddaszu.
W czw wychodzi 4 cześć Millenium choć wiadomo, że innego autora to jestem jej ciekawa. O dziwo ostatnio spodobała mi się Camila Lackberg, choć swego czasu jej język mnie drażnił.

Też jestem ciekawa tej kontynuacji, bo Millenium po prostu wchłonełam :slight_smile:

milenium jaki to typ książki ?

Kryminał :slight_smile:

jest tak zaskakujący jak książki Cobena…???

Jakby to ująć? Coben to taka bardzo szybka jazda po bardzo krętej drodze, a Millenium to szybka jazda z której czerpiesz ogromną przyjemność :slight_smile:

Artan nie źle napisane zachęciłaś mnie muszę spróbować może się rozkoszuję tą książką

Artan zdecydowanie dobre ujęcie, dla mnie niestety Coben jest schematyczny…kurde jak większość autorów, która wydaje z taką częstotliwością książki…Millenium to pewnego rodzaju wisienka na torcie, trzeba jej trochę czasu poświęcić, ale naprawdę warto!

Rewelacyjna jest również ekranizacja tej książki szwedzka…bo amerykańskiej wiele brakuje :slight_smile:

o prosze Millenium nie czytalam ale chetnie spróbuje tego gatunku :))