wszystko z umiarem dla mnie ciąża to czas kiedy nie patrzy się na boczki czy coś bo to zrzucę po ciąży a jak mam ochote na czipsy to czemu mam nie zjeść? Od kilku się nic nie stanie,pod warunkiem że na obiad nie jemy przetworzonego żarcia dzień w dzień typu pulpety ze słoika czy coś
Zjadłabym sobie Kebaba… a to dopiero 7 tc idzie… mogłam nie wchodzić w ten wątek
AmiAga nie do końca. Jak dla mnie kobiety powinny sobie odmawiać pewnych rzeczy, bo później tyją po 25-30, a nawet więcej kg i ciężko im to zgubić po porodzie. A co za tym idzie płaczą, denerwują się, mogą nawet popaść w depresję. Wiem po sobie, cały czas marudziłam mężowi, że wyglądam jak potwór, że na pewno mu się już nie będę podobać, płakałam, chodziłam przygnębiona i to wina tego, że jadłam fastfoody i mnóstwo słodyczy i gazowanych słodzonych napojów. Przestrzegam wszystkie kobiety, by unikały tego jak mogą. Wiadomo raz na jakiś czas można sobie pozwolić. Ale nie spełniać każdą takową zachciankę i nie jeść np o 11 na wieczór bo mamy ochotę zjeść 1,5 l lodów(jak ostatnio moja bratowa) czy dwie tabliczki czekolady
Pamiętam jak sobie czytałam rozpis diety ciężarnej na różnych portalach. I tak czytałam, czytałam zachodząc w głowę jak można tyle jeść ! Ja nie byłam w stanie przerobić nawet połowy tego o czym traktowały te rozpiski dietetyków, a do cherlaczków nie należę :-).
No i akurat ja przez hormony ciążowe jeść nie dałam rady, schudłam w sumie 15 kg przez ten czas i śmieję się zawsze na pytanie jak schudnąć. Mówię wówczas, że trzeba zajść w ciążę :-))))
…każdy ma swój rozum, tak sądzę… może się i nie opychać ale czasami i ja potrafię zjeść tabliczkę czekolady…
O mało dziś nie przygotowałam sobie gulaszu z własnym palcem. to dopiero byłaby zła dieta.
To ostatni dzwonek dla was dziewczyny na jakieś smakołyki także końcówka ciąży to można siebie pozwolić heh o ile organizm nie protestuje bo tak też bywa…
Gosiak mnie tez nic dzisiaj nie pasuje lodowke otworzylam dzisiaj chyba ze 100 razy a i tak na nic nie mialam ochoty i tak siedze i mysle co by tu zjesc.
Ja w czasie ciąży jadłam praktycznie wszystko, wiadomo nie pozwalałam sobie codziennie na fast foody czy gazowane napoje. Od czasu do czasu z umiarem. W czasie ciąży przytyłam około 17-18 kg. Uważam, że nie jest to jakoś bardzo dużo.
Mąż mi przywiózł rurki z kremem i babeczki jagodowe, zjadłam ale też mi nie podeszły…jestem dziś totalnie niezdecydowana…a moim kubkom smakowym nic nie podchodzi.
Raz na jakiś czas Gosiu tabliczka czekolady nie zaszkodzi, ale nie cały czas, albo codziennie, jak moja mama, która zawsze opowiadała, że z jednym z moich braci jak była w ciąży to dzień w dzień jadła 30-40 dkg krówek i w efekcie miała 25 kg na plusie
Ja na początku ciąży miałam straszne zachcianki na kwaśne i pomagało mi wypicie soku z czarnej porzeczki lub pomarańczy ale poza tym starałam się zdrowo odżywiać , natomiast później zdiagnozowano u mnie cukrzycę ciążową i musiałam bardzo przestrzegać diety. Najbardziej brakowało mi w tym czasie możliwości jedzenia owoców w większej ilości ( mogłam jeść jedynie maleńkie porcje) a od czasu do czasu miałam wielką ochotę na coś słodkiego. Żartowałam nawet że jak tylko urodzę to sama zjem całe ptasie mleczko i z nikim się nie podzielę - oczywiście z uwagi na to że karmiłam zjadłam zaledwie 2 kosteczki
Ja nie mogłam zrezygnować z filiżanki kawy, co prawda i tak piję jedną zrobioną z małej łyżeczki, pół na pół z mlekiem ale właśnie dzięki niej mogłam spokojnie pójść do toalety. Nie wiem na ile to podświadomość, a na ile rzeczywiście ona zwiększa pracę moich jelit…ale sprawdzałam wielokrotnie dzień “z”, dzień “bez” i tylko potwierdzało to moje przypuszczenia.
W ciąży z synkiem jadłam bardzo dużo słodyczy. Chyba aż przesadzałam, ale nie umiałam się powstrzymać. Nie przełożyło się to na moją wagę, bo przybrałam jakieś 14 kg w ciąży tylko. Teraz już się hamuję, znacznie bardziej. Z kawą też nie mam problemu, bo piję średnio 2-3 razy do roku, w gościach.
Słodycze w ciąży chyba każdą z nas w jakimś etapie to przerabia zapotrzebowania na cukier. Ja też sobie swego czasu nie wyobrażałam wyjścia do sklepu i nie kupienia tan tego batoniki hmm ale na szczęście to był krótki okres nie ma co sobie żałować ale też nie na tyle żeby nie przesadzić.
Gosia w ciąży też nie wyobrażałam sobie pójścia do toalety bez wypitej kawy… To piłam co dzień taką jak zawsze czarną bez cukru (wszystko się skończyło z dniem porodu…)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.