Nie mam problemow z cukrami, jesli chodzi o panel hormonalny to dopiero bede robic bo to musi minac czas po porodzie ale wczesniej robilam i tez bylo ok. Po prostu mialam ochote na to co lubię.
Jesli wszystko byloby pelnoziarnisye to bylaby dieta 1200kcal, a ie 1500. Oni to przeciez wyliczaja, wiec jesli moge zjesc cos tak jak normalnie robie w domu to super, np makaron pelnoziarnisty dla mnie jest niedobry i zawsze twardy
Wyglada naprawde smacznie. Mi ogolnie te diety pudelkowe tez zawsze smakowaly, rozne ciekawe dania byly.
Wczoraj nie bardzo mialam czas i sposobnosc robic zdjecia gdyz sporo mnie nie bylo w domu.
Jednak cos tam mi sie udalo. Wczorajsze sniadanie to bajgiel z twarozkiem z wedzonym lososiem i szczypiorkiem oraz cherry. Pyyyycha ! na drugie sniadanie byl shake owoce lesne i byl przepyszny i nawet slodki !
Kolacja to salatka z kurczakiem curry i tez byla ekstra! Obiad to komosa ryzowa z indykiem i surowka i to bylo dobre ale niczym nie powalilo,nie mam niestety zdjecia.
Dzis kanapeczka na bogato z szynka, serem, smarowidlem chrzanowym i oczywiscie cherry
Ja np lubię pelnoziarniste
Nawet nauczyłam się tak jeść rosół
Mi też makaron pełnoziarnisty nie smakuje. Tak jak mówisz jest twardy.
Ale tak samo mam z chlebem tostowym. Ten pełnoziarnisty smakuje zupełnie inaczej i też mi nie podchodzi
Ale to muszę właśnie dluzej ugotować makaron, aldente średnio jest zjadliwy
A ja uwielbiam makarony aldente, ale no ten pełnoziarnisty jest za twardy nieważne jak go zrobię to mi nie smakuje :((
Ja mam tez od zawsze problem z gotowaniem kaszy czy ryżu, albo za twarde albo rozgotuje
Też tak mam hahahhah
Moja teściowa z kolei uwielbia rozgotowany makaron
Oczywiscie moj blad bo powinnam ciasta podawac na talerzu deserowym tym mniejszym a ja daje normalny i wyglada to smiesznie ale to normalna “porcja” ciasta .
Przyznaje sie tez bez bicia ze “uturbiam” salatki, czyli dodaje troche salaty i cherry. W koncu to ma byc posilek a ja i tak mam mniej kcal w tej diecie
Wiec na zdjeciu jakies ostatnie ciasta, salatka z jajkiem i indykiem pieczonym, sok z borowek i czarnej porzeczki.
Wczorajszy przepyszny obiad,ktory mnie zaskoczyl bo w sosie grzybowym byly grzyby i to wcwle nie suszone ani nie pieczarki przepyszny byl ten obiad ! To bitki wieprzowe w sosie grzybowym z talarkami ziemniaczanymi i marchewka w masle z tymiankiem
Bardzo dobrze to wygląda , zupełnie jak jedzenie zrobione w domu
@Mamina robisz smaka, aj robisz taką redukcją
Daj znać jak efekty po tej diecie. Kiedy będziesz je zauważać
Smialam sie wczoraj do meza ze wybralam najgorszy moment, bo akurat dzis zaczyna mi sie okres, wiec woda sie zatrzymala i czuje sie jak balon. Mimo 5dni redukcji caly czas waga sie waha i raz jest 1kg na minusie a raz 0,5kg na plusie takze mysle ze dopiero w nastepny piatek dam Wam znac ile mi zeszlo
Weekendami robie jedzenie ja. Na sniadania serek wiejski z rzodkiewka i ogorkiem. Na obiad kotlet mielony z mizeria na jogurcie naturalnym. Na kolacje pasta z makreli na twarogu chudym i jogurcie naturalnym. Zdjecia juz nie takie pieknie hahaha
Dzis na sniadanie skyr naturalny z granola malinowa i musem babanowym
Wszystko wyglada smakowicie. Ja niestety lapie sie na tym, ze na szybko zlapie jakies ciastko/batona bo to nie wymaga przygotowywania itd
Wlasnie dlatego prawie codziennie mam jako podwieczorek ciasto, ktore jem do kawy mogłabym wybrac inny, slony posilek ale wole wlasnie nie czuc napadu na słodkie, pączka czy batona. A te ciasta sa smaczne choc slodzone bananami,ksylitolem albo daktylami. Sama bym nie zrobila takiego ciasta bo skladnikow totalnie nie mam, poza tym nie zjadlabym az tyle a tak to mam jedna porcje codziennie innego ciasta. Na ktorys dzien wybralam ciasto Roztańczona Bożena
Nazwa mi się podoba
Jeju, serek wiejski jak jem, to obowiązkowo z rzodkiewką i szczypiorkiem. Nie wiem czemu, ale bez rzodkiewki mi nie smakuje