Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad dieta pudelkowa. Chcialabym wreszcie schudnąć, ale nie mam czasu robic fajnych i smacznych rzeczy. Bywa tez tak ze nie jem pol dnia a gdy maz zajmuje sie mlodym to ja zażeram sie wrecz z glodu.
Chcialabym zeby byla opcja wybrania dni cateringu ( vez weekendow) oraz zeby mozna bylo zaznaczyc czego sie nie chce w diecie ( owoce morza np)
Probowalyscie kiedys ? Macie jakas polecajke ?
Jedna z moich kolezanek jedna firme poleca ale ona jesy wege i boje sie czy miesne dania beda tak samo super.
Podpinam sie bo tez myslalam juz o tym
Sasiafka poleca diety od brokula … tam wybierasz sobie dni e jakie chcesz dostawac posilki i jest kilka tych diet do wyboru
Moj maz byl miesiac na takiej diecie mial 5 posilkow z ktorych 2 odpadaly bo to puddingi, galaretki a on nie lubi :] taka dieta fajna sprawa, przywioza i masz gotowe jedzenie pod reka
Wlasnie narazie slyszalam same dobre rzeczy o Diecie od Brokula i Kuchni Vikinga, ze wybor menu, wybor dni, wiec mocno sie nad nimi zastanawiam
Podpinam się, też o tym myślałam
Nie pomogę ale chętnie poczytam. A jakie są przybliżone koszty takiej diety ?
Wszystko zalezy jaka wybierasz diete,ile posilkow i jaka kalorycznosc.
U mnie bedzie taka standardowa 5 posilkow 1500kcal i wychodzi ok 70zl za dzien.
Ale sa tez te premium gdzie masz krewetki i cieleciny to na bank okolo stowy
Korzystałam z trzech różnych kateringów , i za każdym razem zdarzało się że jakieś pudełko zostało bo poprostu nie było dobre . Od początku roku wzięłam się znowu za to sama i codziennie szykuje dla siebie męża i mojego taty jedzenie do pudełek . Szczerze ? Jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania , bo mimo tego że nie mam na nic czasu to tak weszłam w tryb że gotowanie nie zajmuje mi mnóstwo czasu , jem to co lubię , a od początku roku z rozmiaru xl zeszłam do M , więc jest wspaniale . No i kwestia pieniędzy wychodzi ogromna różnica bo za gotowy catering trzeba zapłacić około 1,5 - 2 tys , w zeszłym miesiącu wydałam na samo jedzenie dla mojej rodziny 2+2 plus to co robię dla mojego taty 2,5 tyś około na wszytsko
Ja uwielbiam gotowac ale niestety nie potrafie gotowac fit. Uwielbiam makarony,sosy i… maslo takze jak mam schudnac to raczej wole pudelka.
Po pierwszym dziecku cwiczylam troszke ale bylam na dyficycie i gotowalam sama i schudlam 10kg no ale sporo czasu zajmowalo mi to ( co 2 dni do sklepu po produkty i samo gotowanie tez czas )
Wypróbuj sobie miesiąc próbny bez weekendów , sama ocenisz czy to jest dla Ciebie
Ja się bardzo cieszę że przez to że ja sama robię zakupy to w domu nie ma jakiś „ niezdrowych „ rzeczy i chłopaki nauczyli się że można też coś pochrupać ale to nie muszą być chipsy ( polecam zrobić chipsy z jarmużu !! ) bardzo mi zależało żeby w domu nie było wiecznie jakiś diet tylko zmiana nawyków żywieniowych . A mąż też był nauczony że wszystko musi być z sosikiem , polane tłuszczem albo z masełkiem . Daj znać czy się zdecydowałaś na jakąś opcję i co masz w niej do jedzenia !
No to trochę sporo. Znaczy no wiadomo że oni też muszą zarobić i nie są to wygórowane ceny ale jednak wychodzi dużo. Gdyby chcieć tak dla całej rodziny to już się robią koszty.
Ja też uwielbiam sosik
Czy ja wiem czy sporo, jakbym miala to sama robic to wyszliby podobnie. Zobacz ze zwykly obiad w knajpie zupa i drugie danie to okolo 40zl a ja tu mam 5 posilkow z wyliczona kaloryka a nie tylko dwa. No i fakt ze roznorodnosc, a ja jak sama gotowalam to na sniadania jadlam serek wiejski z rzodkiewka, owsianke albo jigurt z musli xD po 2 tyg mialam dosc hahahhaha
Ja mialam 2 z lokalnych firm, jedna byla super, druga beznadziejna. Jakis czas korzystalam tez z diety od brokula i tez byla ok, chociaz najdrozsza ze wszystkich
No wiesz 70zl X nawet 20 dni to wychodzi 1400 zł. Mówię że na jedną osobę to jeszcze jest ok ale już doliczając męża i córkę to jest 4200 więc już się robi dość duża kwota. A jeszcze dziecku i tak coś trzeba robić do jedzenia. Więc u mnie nie ma szans na pozwolenie sobie na coś takiego. Ale piszę to ogólnie nie chodzi o to żeby cię zniechęcić albo coś w tym rodzaju. Po prostu głośno myślę
Dziecku gotuje tylko w weekendy, w tygodniu je posilki w przedszkolu i do tego kolacja w domu a ze nie jest wybredny to je wszystko, tosty,omlety, placuszki, jajecznice, kanapke, jogurt,platki z mlekiem itp.
Mysle ze na zakupy spozywcze idzie kupa kasy, 2 razy w tyg po 400zl w biedrobce w tam nie kupuje np miesa… mysle ze na spokojnie 3 tys miesiecznie idzie na sama spozywke plus oczywiscie jakies wychodzenie ba mieasto na obiadki, chinczyki itp
Też myślałam nad dietą pudełkowa ale finalnie stanie na rozwiązaniu podobnym do @_MamaKinga_1
Jestem na etapie rozpisywania różnych przepisów itp do zeszytu, bo lubię mieć pod ręką, na kartce a nie w telefonie.
Koleżanka korzysta z diety pudelkowej, ale takiej naszej lokalnej no i generalnie fajnie jej się sprawdza, ale koszt to ok 2000 złotych za osobę, a my na spożywkę wydajemy ok 2500 na 2 osoby i to w sumie sprawdzając składy i z dobrą jakością produktów.
To faktycznie u ciebie to nie jest o wiele większy koszt. U mnie na jedzenie Miesięcznie idzie max 2000 na całą rodzinę ale my nie kupujemy większości warzyw bo mamy swoje, jajka swoje, mięso z kurczaka to tylko filety bo resztę też mamy swoje udka do rosołku czy zupy więc to wychodzi o wiele mniej.
Ale fajnie! Moja babcia też ma kury, więc jajka i części z kurczaczków i kur też mamy swoje. Szukałam ostatnio kogoś, kto może jeszcze ma swoje świnie, ale takie „wolno żyjące” ale póki co w okolicy nic nie znalazłam
Dieta od brokuła jest na pewno smaczna mozna zamówić tyle posiłków na tydzień ile potrzebujemy.
Z doświadczenia wiem, ze po 2 miesiącach człowiek się orientuje jak to funkcjonuje i samodzielnie gotuje podobne posiłki i porcje.