Dieta kobiety karmiącej

Ja wlasnie poluje na cocolino ale to w pozniejszym czasie jak dziecko bedzie juz wieksze ;) 

Miałam kiedyś niebieski cocolino i faktycznie był przyjemny w zapachu, ale nie pamiętam dokładnie jaki to był zapach

U mnie cocolino sensitive + lovela od zawsze ale ostatnio mąż kupił E sensitive i też jest bardzo ładny zapach w połączeniu z proszkiem dziecięcym.Teraz widziałam ,że jest promocja w Carrefourze płynu do prania bobini 1+1 za 50% ceny. 

Jeszcze nie używałam tych cocolinno intens. Ten biały i niebieski lubię najbardziej zresztą żółty też mi się podoba 

co jeść jeśli nie mogę jeść nabiału ? Co będzie odpowiednie dla kobiety karmiącej ?

Becia96 są jogurty i mleka roślinne wzbogacane w wapń, sojowe, kokosowe, owsiane, migdałowe... smak każdego z nich jest nieco inny, warto znaleźć swoje ulubione i wypróbować różne 

Mamameg, Wioleczek u nas ten sam zestaw. Maz jest zakochany w zapachu coccolino sensitiv i w zapachu loveli też, choć ja juz niekoniecznie. Teraz kupiłam na próbę taki rozowy coccolino. Pachnie ladnie, ale jeszcze w nim nic nie plukalam. 

Paulinek mi jogurtu smakują ale mleko roślinne do kawy każde jest paskudne bo lubię mocno mleczna kawę a one niestety takie bardziej wodniste sa

JustaMama mam to samo z kawą i mlekiem roślinnym wolę już wogóle nie dolewać bo i tak lekko się zabieli. 

Becia są jogurty roślinne i mleko też. Ja kupowałam z alpro ale to zupełnie nie moje smaki więc już tego nie kupuje. 

Ogólnie rzecz biorąc to mojej małej tylko coś wyskakuje na skórze jak się napije mleka a jak zjem jogurt czy ser to nic jej nie jest i tak się zastanawiam czy to może chodzić o to że na nabiał nieprzerobiony może mieć alergie a na przerobiony właśnie typu żółty ser czy jogurt już nie? 

JA dopiero odstawiłam nabiał. i jak jej wszystko zginie to zacznę powoli sprawdzać co dokładnie ją uczula..

Musisz wyprobowac na zasadzie prob i bledow ;) Odstawic dany produkt na kilka dni i zobaczyc jak organizm bedzie sie zachowywac to bedzie najlepszy sposob na sprawdzenie alergii albo zrobic testy ktore juz beda wiarygodne 

Czy testy można zrobić 6 tygodniowemu dziecku?

Patrycja tak, może tak być, że uczula tylko mleko, a nabiał po obróbce termicznej już nie... to kwestia tego które białko zawarte w mleku uczula... u nas niestety nabiał także odpadał, nawet ser zapieczony w piekarniku albo długo gotowane mleko wysypuje

Beata, teoretycznie czeka się do skończenia 6 mies przez dziecko, ale najczęściej około roku da się zdiagnozować alergie, bo wcześniej wyniki często wychodzą zafałszowane, u nas po roku testy z krwi nic nie wykazały, a próby prowokacyjne ewidentnie wykazywały silną alergie na bmk  

Oj to jeszcze się zejdzie..

Beata póki co zostaje Ci obserwować reakcje dziecka, czy pojawiają się wysypki, problemy z kupką (często zielona, ze śluzem), ulewanie... jeśli zdecydujesz się na dietę eliminacyjną pamiętaj, że potrzeba ok 2 tyg, żeby zobaczyć różnicę... tyle czasu alergeny mogą krążyć w ciele maluszka

Testy dziecku mozna dopiero zrobic jak skonczy trzy lata aby byly wiarygodne 

Tak wiem, że muszę narazie czekać. W środę dopiero będzie tydzień jak odstawiłam nabiał

U mnie różnice zauważyłam dopiero po ok. 3 tyg po odstawieniu nabiału 

Każda mama jest inna, dziecko jest inne ale jedno je łączy- nie ma czegoś takiego jak dieta matek karmiących. Jedno dziecko może źle reagować na praktycznie wszystko a inne zupełnie na nic. U nas było tak, że przy córce źle działało prawie wszystko zaś przy synu nie działa nic - grochówka zjadliwa, fasola zjadliwa, kapusta zjadliwa... a nie, przepraszam, nie toleruje jedynie ostrych przypraw. Czosnek, cebula są okej. Trzeba obserwować dziecko... Jeść wszystko z umiarem i obserwować... to jest najważniejsze i najbardziej istotne - reakcje dziecka. Co prawda efektów odstawienia nie będzie tego samego dnia, potrzeba kilka dni by dany produkt zniknął z pokarmu matki. Dlatego eliminacja produktów szkodliwych wymaga czasu. 

Patka czy Twoje dziecko miał skazę białkową/alergię na nabiał? możesz coś więcej powiedzieć? Czy też miało wysypkę na twarz, takie rumieńce? Boję się że doktor się pomylił, bo zaraz będzie tydzień, a wysypka, sucha skóra jak była tak jest i jakoś nie widzę poprawy..