a do porodu trzeba być ogoloną?
ja to zawsze jak szłam do swojej to ładnie gładziutko, bo tak się lepiej czułam, taka zadbana, teraz to już wyczyn ale nie mówię, że nie do zrobienia
Do porodu trzeba bo wydaje mi się że w razie czego położne też golą jak ktoś nie dał rady sam.
bylebym tylko zdążyła na czas się ogolić
U mnie w szpitalu, nawet w szkole rodzenia, mówili że nie ma wymogu, żeby być ogolonym. Położne u mnie też już nie golą. Ja nie byłam idealna w tym względzie, bo z racji tego że moje włosy są podobnie jak u dziewczyn, mocne i ciemne, po prostu nie dałam rady. Tyle ile mogłam i miałam to gdzieś tak naprawdę.
Od kilku lat mam w planie porwać się na depilację laserową. Znalazłam już klinikę u mnie w mieście. Koszt całego bikini wyniesie mnie ok. 1000 zł, pachy może zamknę się w 500 zł. Zależy ile razy zabieg trzeba będzie powtórzyć. Żałuję, że przed ciążą się nie zdecydowałam, ale to zawsze coś, albo żal pieniędzy albo brak pieniędzy albo brak czasu.
ja nawet nie wpadłam na to by zapytać w szkole rodzenia jak Oni się na to zapatrują, może podpytam położnej we wtorek przy okazji KTG.
Ja się spróbuję tam wyciachać na zero. Nawet potem do szycia krocza będzie higieniczniej. Na ile mi się uda to druga sprawa
Ewa właśnie to mam z tyłu głowy
Najwyżej poproszę położną żeby poprawiła w razie możliwości.
haahha a może istnieje fryzjer od Grażyny?Wiecie taka pielęgnacja przez porodem “SALON DLA TWOJEJ GRAŻYNY, ODPICUJEMY CIĘ”
Mi mąż pomagał:-) wyglądało to pewnie komicznie ale trzymał lusterko a ja golilam
Przy pierwszym porodzie golila mnie położna i nie było to ani komfortowe ani miłe patrzyć na jej obrażoną “gębę” i przeżywać skurcze…
Przy drugim już golilismy co tydzień, nawet mi nogi golil i włoski na dużym palcu heh
to zalety posiadania męża w domu póki co, nóżka hop na pralkę
co do intymnej nie dałabym nikomu, bo bałabym się, że zrobią mi krzywdę, sama chyba wolę się namęczyć
Hahahaha fryzjer dla Grażyny. Padłam Można by taki przy porodówce otworzyć i by się biznes kręcił
“Grażyna z klasą”
Ja nie miałabym oporów żeby mnie personel poprawił po moim strzyżeniu. Ale to może wynika z tego że ja ogólnie się służby zdrowia nie wstydzę, bo wiem jak sama patrzę na pacjentów. Mogłabym im latać na golaska po sali i nie ruszyłoby mnie to. Ich podejrzewam że też
No chyba że bym przez pół szpitala przeparadowała to by po psychiatrę dzwonili
Ewa to ja przy Tobie jestem wielkim wstydziochem. Mam zawsze taką treme przed lekarzem nawet gdy tylko podnosze bluzkę do osłuchania.
Mam w głowie myśli że ktoś mnie skomentuje, skrytykuje itp.
Ja nie mogłam ze wstydu jak mnie położna goliła…
Tak już mam przed obcymi.
wstydliwa jestem, ale może nie aż tak. Dlatego może mam jedną ginekolog, do której chodzę już od jakiegoś czasu i nie mam krępacji, więc chciałabym z nią rodzić. Ale o swoją Grażynkę wolałabym sama zadbać by nikt mi karoserii nie zadrapał
Konwalijka to normalne Ja po prostu sama pracuję w szpitalu dlatego nie wstydzę się. Naoglądałam się tyle ludzkiego ciała że moje własne też nie robi wrażenia na mnie. Dla mnie to tylko ciało. Gdybym pracowała w innej branży to też bym się wstydziła pewnie
Każdy raczej tak ma
Ja tez sie nie krępuje tez pewnie z racji zawodu jestem kosmetyczka one szkole miałam żabiego na ciało w tym piersi i depilacje i tu Was zaskocze można przyjść do kosmetyczki i zrobić fryzurkę dla Grażyny widziałam gwiazdki serduszka itd sa szablony nawet hehe
Marta ja pamiętam parę lat temu był szał na wzorki. Moja przyjaciółka jest kosmetologiem i też przychodzą do niej dziewczyny na depilację i nie robi to na niej większego wrażenia.
Ja bym chyba bardziej się wstydziła sytuacji, gdyby mnie mąż golił niż położna…
u kosmetyczki można sobie wybrać wzorek dla grażyny ale do porodu to tylko na Pazdana:P:P
Haha Zabusia, celny strzał ;D
Grażyna do porodu to tylko na Pazdana! hahaha!najlepszy tekst jaki słyszałam na tvn style wciąż lecą powtórki klinik piękna i innych upiększaczy , tam była laska co miała problem z owłosieniem. Zakwalifikowali ją do depilacji laserowej, poprosiła by na Grażynie zrobić jej serduszko dla jej faceta i co?! Zrobili, wyglądało to nie mniej niż śmiesznie