Depilacja brzuszka w ciąży

Ja staram się zarzucać nogę na brodzik ale żeby do niej sięgnąć to i tak gniotę ten brzuch strasznie aż ciężko oddychać. Męczę się przy tym jak nie wiem. Z okolicą bikini to akurat nie mam problemu, bo właśnie kładę lustro na dno brodzika i jazda z tematem. Tam nie mogę mieć włosków bo mnie łaskoczą i się wściekam. Ale że jestem jasna blondynka to na nogach też mam jasne więc na szczęście nie muszę ich co dwa dni golić bo i tak nie widać ich.
Dobrze kombinujesz Ola. Spacery zdrowie i dla Ciebie i dla Mikiego a i efekty dodatkowe bardzo pozytywne :wink:

Ja ostatnie dwa tygodnie mialam wywalone na depilacje :stuck_out_tongue: kosztowało mnie to więcej nerwów i wysiłku niż to warte :stuck_out_tongue:

dziś u Nas fajnie ciepło, mogłabym ubrać sukienkę, a ja dumam dresach bo nogi nie ogolone, nie chciało mi się schylać :stuck_out_tongue:
może dziś, kto wie :stuck_out_tongue: też jak nie mam męża na miejscu to też nie mam takiej potrzeby bycia gładziutka, bo wiem, że nikogo nie drapnę :stuck_out_tongue:

Mój mówi że mam nóżki jak sarenka :slight_smile: W sensie owłosione sasasa :slight_smile:

przed ciążą jak mi się nie chciało to mój mówił jeżyk :stuck_out_tongue:

oj powiem wam że im brzuszek większy tym gorzej z depilacją ja lubię uczucie po jak mam gładziutkie nóżki ale powiem Wam że muszę się namęczyć aby nogi były gładziutkie

Jeżyki są fajne :wink:

Ewa jeżyki są urocze i mają coś w sobie co powoduje że są słodziaki :smiley: jutro u Nas ma być chłodno , więc znowu dresy albo leginsy to nie trzeba się golić :stuck_out_tongue:

Ja tam chodzę w sukienkach nawet z sarną na nogach. Plus taki że mam białe włoski to trzeba się bardzo przyjrzeć żeby zobaczyć. Zamierzam ogolić jutro rano ale tylko ze względu na to ze mam wizytę u ginekologa i nie chcę żeby się w nie zaplątała sasasasa :slight_smile:

EwaK ale Ci dobrze że masz jasne i mało widoczne jak ja bym tak chciała

Wszystko ma swoje plusy i minusy :wink: Rzęsy i brwi też mam jasne dlatego muszę się co 2-3 tygodnie bawić w hennę żeby było widać że je posiadam :slight_smile:

no to częściowo jesteś Ewa wygrana :smiley: ja mam lekarza 07.09 nie wiem czy do tego czasu będę leniwcem :stuck_out_tongue:
czy idąc do lekarza to trzeba okolice intymne mieć wygolone? Zawsze mnie to zastanawiało :stuck_out_tongue:

Aleksandra oczywiście że nie trzeba, nie ma takiego obowiązku. Ja jednak goliłam, dawało mi to komfort psychiczny.
Ja nogi latem gole co 2 dni a zimą mniej więcej co tydzień :slight_smile:
Mam bardzo ciemne, grube włosy i o ile na głowie to super to już gdzie indziej nie bardzo. Jak byłam nastolatką strasznie sie tego wstydziłam, miałam straszne kompleksy a teraz mam to gdzieś.

Lekarzom raczej obojętne. Każda “grażyna” wygląda im tak samo czy z fryzurą czy ogolona :slight_smile: Nie trzeba golić, ważne żeby czysto było :slight_smile:

już ostatnio zajęło mi to chyba z pół godziny, a teraz to ja nie wystoję tyle czasu ani się nie wygnę :stuck_out_tongue: w lato no to tak co 2/3 dni a zimę nawet więcej niż tydzień eheh :smiley:

Też mam tak jak Ty Konwalijka, muszę golić nogi co dwa, max trzy dni, bo inaczej widać i to okropnie ciemne włosy, ewentualnie w zimę zdarza mi się jeszcze usuwać rzadziej, bo wiadomo pod spodniami nie widać. A pod pachami obowiązkowo codziennie, bo tam już rzucają się w oczy i nawet po jednym dniu wyglądaja nieestetycznie.

pod pachami kiedyś używałam depilatora, ale od momentu dostania zapalenia mieszka to przestałam, później wróciłam do depilacji u kosmetyczki, jak nie woskiem to pasta cukrową, było spoko bo ten ciemny kolor pachy zanikł i była ona taka ładna bez cienia. Później ponownie zaczęła się przygoda z zapaleniem i została maszynka, też co dziennie lub co drugi dzień. Taka uroda, że ten włos jest mocny i ciemny, bardzo widoczny. A w ciąży to już wgl pogorszyło się i wzmocniło…

Jeju aż tak szybko wam pod skrzydłem włosy rosną? Szaleństwo jakieś. Współczuję.

Ja również mam ciemne te wloski i na nogach to zaraz widać jak ino…myślałam ze dziś wskoczę do łazienki ale się nie udało…jutro z rana musze ale zaginac i się doprowadzić do ładu he he ja tez nie mogę mieć za długich i za długo bo czuje się taka owłosiona ;))))) tylko czasem ten leń się załącza i o tak to schodzi potem

Ola niezły hardcore z depilacją paszek. Moja przyjaciółka to robi, ja tylko w okolicy ślubu, kilka razy, żeby na,ślubie paszka ładnie wyglądała. Teraz nożyk

Co do grażyny to moja gin jest przeciwna goleniu, mi w ciąży zakazała żeby jakieś zapalenia się nie wdawały