Kverve u nas wyszły nawet jak je przetrzymywała w workach próżniowych
szkoda, ja miałam sporo fajnych ubranek a jak chciałam oddać kuzynce, to dopiero zobaczyłam co sie z nimi stało, gdyby ktoś mi takie oddał to pomyślałabym, ze pewnie poplamił;)
dlatego chyba nie warto tak magazynować;(
Dobrze jest po upraniu wywiesić ubranka tak żeby cały dzień suszyły się w pełnym słońcu. Teraz powoli pojawia się taka możliwość. Warto spróbować, stary sprawdzony sposób :-)
Ja staram się chociaż zamoczyć takie ubranko i wstawić razem z nasyepn praniem ;))
Mazia kurcze to u mnie pewnie też będą bo ulewanie było bardzo czeste. Ale pokazly Ci się głównie na białych czy na kolorowych ubrankach też?
Kverve w większości jednak na białych, ale może na tych kolorowych tak nie widać
Slonko dobrze robi nabiale rzeczy
jestem aż ciekawa jak nasze ubranka w kartonach się mają
Ja mialam bardzo duzo ubranek w stanie bardzo dobrym nie sprane ale niestety plamki powychodziły. Ciekawe co ma tak naprawde wpływ na takie pojawienie sie plam.
klaudiamam właśnie słyszałam by na słońce dać i niby te plamy schodzą
Mazia ale myślisz że na takie stare plamy też słońce pomoże?
Myślę, że na takie stare to juz nic nie pomoże chyba , że wybielacz, ale zniszczy się trochę materiał
Ale warto spróbować
też mi sie tak wydaje ze wżarte plamy ciężko usunąć;( kiedyś od kuzynki dostałam kilka takich ubranek i próbowałam nawet wygotować, w końcu sie wkurzyłam i obie darowałam, bo wtedy też materiał sie niszczy i robi bardziej twardy
No właśnie też mi się wydaje że stare to już po ptakach.
No ja dałam wybielacz na te stare białe i zeszło, ale jak sa kolorowe to juz po szmatkach
No tylko ze wybielacz to raczej silny srodek ;/ przy noworodku to bym bie ryzykowała
Myślę że faktycznie wybierasz, odplamiacz przy noworotku to chyba niebezpieczne..
Jeśli to stare plamy to nic nie pomoże raczej. Też miałam kilka takich ubranek j wylądowały w koszu. Polecam przy ubrudzeniu jak najszybciej wrzucić takie ubranie do wymoczeniu i sprać ręcznie, a potem normalnie do pralki z resztą prania. Liczy się czas przy takich plamach
No dziewczyny jak wypierzecie przecież ze dwa razy to ubranie to powinno byc okej. Chyba nikt nie da zaraz po wybieleniu do ubrania dziecku. Ja to prałam potem dwa razy. MOżna jeszcze pzreprasować, ale ja tak traktowałam ciuszki córki na teraz bo były w opłakanym stanie bo tak brudzi jedzeniem