U nas to samo zamknął się sklep który około 20 lat funkcjonował. Miał świetne wędliny i jakościowo takie perełki. Ot relikt naszych czasów. Smutne że często miejsca które mają lepszą jakość nie mogą się wybronić bo “lepsza” jest masówka
Niestety takich małych prywatnych sklepików jest już coraz mniej
Przykro się patrzy kiedy ktoś całe swoje życie poświęcił tej pracy i nagle musi zamknąć sklep, bo już się nie opłaca prowadzić…
No wlansie , i na stare lata muszą jeszcze iść szukać pracy ![]()
Lokalne są fajne bo mają naprawdę fajnej jakości rzeczy ale nie mają szans cenowo z biedra czy lidlem
No Biedronka i Lidl to mają zawsze te promocje ale w takim sklepiku ostatnio kupiliśmy jedną kawę mk i była tania a w biedronce trzeba 3 kupić dopiero jest w takiej cenie
To prawda, teraz Żabki “są modne” i tam ludzie pędzą, a często jak mówisz sklepiki takie starsze są fajne, jakościowe, ale w tych czasach ciężko im się przebić na obecnym rynku zdominowanym przez te wszystkie sieciowki ![]()
On gdzieś mówił że zarabia tylko 2 grosze na litrze więc myślę że jednak zwykle cpny nie pójdą na to. Ja rozumiem podwyżki ale w ciągu tygodnia 1.5 zł to za dużo
A czasem nawet i nie tyle, w sensie na zero wychodzi
Oj tam u niego zawsze jest normalnie haha
O kurczę no jak 2 grosze to mało , ale na takiej ilości to jednak duże zarobki. U nas wczoraj wieczorem na najtańszej stacji paliwo było po 7.39 a dzisiaj rano 7.90
Kurcze u nas jeszcze niema takich cen ![]()
Ja jeszcze tak nie śledzę dokładnie cen bo mam auto w naprawie ale jest na ropie więc będzie się dzialo
Tym bardziej że teraz masz aplikację punkty. Tego powiedzmy sobie żabki są punktami usługowymi czyli masz tam ich hot doga i kawę. Szczerze ja bardzo nie rozumiem czemu na przykład w Lewiatanie którym jest takim sklepem pośrednim nie zrobią funkcji kawy. Naprawdę czasami jak jestem na spacerze z małą i już chodzę dłuższy czas chętnie bym się napiła kawę i mam trzy sklepy obok siebie i w żadnej nie mam jak kupić sobie gotowej kawy. Właśnie taką pierdółką plus tym hot dogiem żabki przebijają wszystko bo ono jest sklepem stacją benzynową w jednym
Masakra, najgorsze jest to że to paliwo już nie wróci do takich cen. Może spaść (oby), ale skorzystają na tym że będziemy szczęśliwi że cokolwiek spadła a będzie wyższa niż przed wojną
ja mam kartę dużej rodziny aż 8groszy taniej ![]()
No i zaś wszystko droższe będzie … no ciekawe czy będzie jeszcze kiedyś po 6 zł
Nie spadnie ale pamiętajmy że w przyszły roku wybory rozmów będą robić wszystko żeby obniżyć czy dofinansować …… zawsze tak jest
My mamy tez jedna biedronkę otwarta w niedziele i nawet byla otwarta w wigilie , nie wiem w sumie dlaczego oni moga byc otwarci , musze sie w sumie dowiedziec ![]()
Omg ale cena szok ![]()
Nie wygląda to dobrze