Czy u Was też jest taka panika?

U nas to samo zamknął się sklep który około 20 lat funkcjonował. Miał świetne wędliny i jakościowo takie perełki. Ot relikt naszych czasów. Smutne że często miejsca które mają lepszą jakość nie mogą się wybronić bo “lepsza” jest masówka

1 polubienie

Niestety takich małych prywatnych sklepików jest już coraz mniej :face_with_diagonal_mouth: Przykro się patrzy kiedy ktoś całe swoje życie poświęcił tej pracy i nagle musi zamknąć sklep, bo już się nie opłaca prowadzić…

No wlansie , i na stare lata muszą jeszcze iść szukać pracy :confused:

1 polubienie

Lokalne są fajne bo mają naprawdę fajnej jakości rzeczy ale nie mają szans cenowo z biedra czy lidlem

No Biedronka i Lidl to mają zawsze te promocje ale w takim sklepiku ostatnio kupiliśmy jedną kawę mk i była tania a w biedronce trzeba 3 kupić dopiero jest w takiej cenie

To prawda, teraz Żabki “są modne” i tam ludzie pędzą, a często jak mówisz sklepiki takie starsze są fajne, jakościowe, ale w tych czasach ciężko im się przebić na obecnym rynku zdominowanym przez te wszystkie sieciowki :woman_shrugging:t2:

On gdzieś mówił że zarabia tylko 2 grosze na litrze więc myślę że jednak zwykle cpny nie pójdą na to. Ja rozumiem podwyżki ale w ciągu tygodnia 1.5 zł to za dużo

1 polubienie

A czasem nawet i nie tyle, w sensie na zero wychodzi

Oj tam u niego zawsze jest normalnie haha

O kurczę no jak 2 grosze to mało , ale na takiej ilości to jednak duże zarobki. U nas wczoraj wieczorem na najtańszej stacji paliwo było po 7.39 a dzisiaj rano 7.90

Kurcze u nas jeszcze niema takich cen :confused:

Ja jeszcze tak nie śledzę dokładnie cen bo mam auto w naprawie ale jest na ropie więc będzie się dzialo

Tym bardziej że teraz masz aplikację punkty. Tego powiedzmy sobie żabki są punktami usługowymi czyli masz tam ich hot doga i kawę. Szczerze ja bardzo nie rozumiem czemu na przykład w Lewiatanie którym jest takim sklepem pośrednim nie zrobią funkcji kawy. Naprawdę czasami jak jestem na spacerze z małą i już chodzę dłuższy czas chętnie bym się napiła kawę i mam trzy sklepy obok siebie i w żadnej nie mam jak kupić sobie gotowej kawy. Właśnie taką pierdółką plus tym hot dogiem żabki przebijają wszystko bo ono jest sklepem stacją benzynową w jednym

1 polubienie

Masakra, najgorsze jest to że to paliwo już nie wróci do takich cen. Może spaść (oby), ale skorzystają na tym że będziemy szczęśliwi że cokolwiek spadła a będzie wyższa niż przed wojną :roll_eyes: ja mam kartę dużej rodziny aż 8groszy taniej :face_with_peeking_eye:

No i zaś wszystko droższe będzie … no ciekawe czy będzie jeszcze kiedyś po 6 zł

Nie spadnie ale pamiętajmy że w przyszły roku wybory rozmów będą robić wszystko żeby obniżyć czy dofinansować …… zawsze tak jest

1 polubienie

My mamy tez jedna biedronkę otwarta w niedziele i nawet byla otwarta w wigilie , nie wiem w sumie dlaczego oni moga byc otwarci , musze sie w sumie dowiedziec :sweat_smile:

To chociaż na chwilę będzie ulga… @JoannaMP no bardzo ciekawe to jest .

A w Kunowicach takie ceny :hear_no_evil:

Omg ale cena szok :speak_no_evil:

Nie wygląda to dobrze