Chciałam zapytać jak wygląda u Was sytuacja z paliwem w ostatnich dniach? U nas zrobił się totalny szał na stacjach. Długie kolejki, ludzie tankują do kanistrów. Do tego ceny z dnia na dzień coraz wyższe i już naprawdę robi się drogo.
Ciekawa jestem jak to wygląda u Was też są takie kolejki i ludzie wykupują paliwo, czy spokojnie? I po ile u was jest paliwo? Ciekawy jaki będzie rekord…
I macie jakieś zarezerwowane wakacje w te zagrożone kierunki?
W Warszawie nie ma paniki. Spokojnie tak jak bylo. W sumie to w ogole sie o tym nie mowi. Mysle ze po pandemii to juz nas nic nie zaskoczy i juz nie robimy az takich zapasow
To ja mieszkam na totalnym końcu świata chyba bez problemu paliwo było, w środę tankowałam jeszcze po normalnej cenie, dużo jeździliśmy przez te 3 dni i musiałam znowu zatankować w piątek i ceny już były sporo wyższe płaciłam 60 groszy więcej za litr niz w środę
Ale w rodzinnych stronach brakowało paliwa na stacji bo ludzie wpadali w panikę że paliwa zabraknie i tankowali do pełna
Ale to ludzie sami sobie robią , bo przyjeżdżają z tymi kanistrami i tankują a potem ceny tak szybko rosną… u nas nie ma ciągle… a po ile już u was jest paliwo?
Dzisiaj parrzylam na ceny i diesel 7 50 uwielbiam tą panike . Juz raz tak bylo
Zreszta tak samo bylo na covid , ludzie wykupowali srodki do dezynfekcji i papier toaletowy przez to ceny windowaly do gory a , ze nie byl ten towar latwo dostepny to jak tylko wrzucicli troche do sklepu to w ciagu chwili wszytsko wykupione ,bo ludzie z paniki , ze zaraz nie bedzie brali na zapas
Ja dawno nie tankowałam auta bo aktualnie poruszam się tylko wózkiem z dziećmi, ale słyszałam że cena wywindowała w górę. Ale o jakiejś panice u mnie w mieście nie… Ja to w ogóle nie pamiętam za ile był litr jak ostatnio tankowałam
Ja zatankowalam sobie pełny bak w poniedziałek po 5.73 diesel. We wtorek rano był już po 5.99 a po południu po 6.79 dzisiaj tata chciał zatankować to był po 7.39 ale niestety brakło. Ludzie do beczek nie tankują ale wystarczy że 40% osób tankujących po trochu zatankuje pełne baki i paliwa nie ma. Ogólnie dramat. Ja mam bak 70litrow więc na 3 tygodnie mi wystarczy ale co będzie później to aż strach myśleć. Jaja sobie robią ja rozumiem że cena za baryłkę wzrosła ale dopiero tego co kupią a przecież dostawcy mają zapasy na jakoś czas no ale jak się da to czemu nie podnieść przecież i tak ludzie będą tankować
U nas to samo miałam paliwa na ostatnie 50 km i musiałam jechać miasto dalej bo na dwóch stacjach było brak ogólnie zaczynam się trochę bać tego co się dzieje na świecie aby na nas to się nie odbiło
Obawiam się , że się odbije… tak samo było w covidzie ceny z żywnością i wszystko tak poszło w górę to pewnie teraz tez tak będzie . I skąd brac kasę na to wszystko jak takie drogie @Molly u nas to samo mega kolejki , chłopak chciał nawet teraz umyć auto to dalej kolejki .
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.