Czy u Was też jest taka panika?

Chciałam zapytać jak wygląda u Was sytuacja z paliwem w ostatnich dniach? U nas zrobił się totalny szał na stacjach. Długie kolejki, ludzie tankują do kanistrów. Do tego ceny z dnia na dzień coraz wyższe i już naprawdę robi się drogo.
Ciekawa jestem jak to wygląda u Was też są takie kolejki i ludzie wykupują paliwo, czy spokojnie? I po ile u was jest paliwo? Ciekawy jaki będzie rekord…

I macie jakieś zarezerwowane wakacje w te zagrożone kierunki?

W Warszawie nie ma paniki. Spokojnie tak jak bylo. W sumie to w ogole sie o tym nie mowi. Mysle ze po pandemii to juz nas nic nie zaskoczy i juz nie robimy az takich zapasow

1 polubienie

U nas tak to wygląda

W sklepie nie robią zapasow , ale na stacji tragedia , chcesz podjechać tylko zatankować trochę to nie ma albo trzeba stać godzinę w kolejce

To ja mieszkam na totalnym końcu świata chyba :joy: bez problemu paliwo było, w środę tankowałam jeszcze po normalnej cenie, dużo jeździliśmy przez te 3 dni i musiałam znowu zatankować w piątek i ceny już były sporo wyższe :frowning: płaciłam 60 groszy więcej za litr niz w środę :confused:
Ale w rodzinnych stronach brakowało paliwa na stacji bo ludzie wpadali w panikę że paliwa zabraknie i tankowali do pełna

Ale to ludzie sami sobie robią , bo przyjeżdżają z tymi kanistrami i tankują a potem ceny tak szybko rosną… u nas nie ma ciągle… a po ile już u was jest paliwo?

Przed chwilą przejeżdżałam obok stacji to benzyna była po 6.50 a diesel 7.50. Wczoraj benzynę drożej tankowałam :frowning:

1 polubienie

U nas też nie ma żadnej paniki. Ceny owszem poszły w górę ale nie ma kolejek do stacji ani nie brakuje paliwa.

Dzisiaj parrzylam na ceny i diesel 7 50 :see_no_evil: uwielbiam tą panike . Juz raz tak bylo
Zreszta tak samo bylo na covid , ludzie wykupowali srodki do dezynfekcji i papier toaletowy przez to ceny windowaly do gory a , ze nie byl ten towar latwo dostepny to jak tylko wrzucicli troche do sklepu to w ciagu chwili wszytsko wykupione ,bo ludzie z paniki , ze zaraz nie bedzie brali na zapas :see_no_evil:

Ja pamiętam jak maseczki drożały i rękawiczki jednorazowe. U nas ropa ponad 7

Hmm w zeszłą sobotę tankowałam 5:85 dziś jest 6:38

Właśnie jechałam obok stacji - 6,34 zł
mąż już kilka dni temu zatankował oba auta do pełna, ale żadnych kolejek i paniki nie zauważyłam :woman_shrugging::grinning:

Ja dawno nie tankowałam auta bo aktualnie poruszam się tylko wózkiem z dziećmi, ale słyszałam że cena wywindowała w górę. Ale o jakiejś panice u mnie w mieście nie… Ja to w ogóle nie pamiętam za ile był litr jak ostatnio tankowałam :face_with_peeking_eye:

Ja zatankowalam sobie pełny bak w poniedziałek po 5.73 diesel. We wtorek rano był już po 5.99 a po południu po 6.79 dzisiaj tata chciał zatankować to był po 7.39 ale niestety brakło. Ludzie do beczek nie tankują ale wystarczy że 40% osób tankujących po trochu zatankuje pełne baki i paliwa nie ma. Ogólnie dramat. Ja mam bak 70litrow więc na 3 tygodnie mi wystarczy ale co będzie później to aż strach myśleć. Jaja sobie robią ja rozumiem że cena za baryłkę wzrosła ale dopiero tego co kupią a przecież dostawcy mają zapasy na jakoś czas no ale jak się da to czemu nie podnieść przecież i tak ludzie będą tankować

Byłam dzisiaj i wariatkowo jechaliśmy teraz cena za benzynę 6,65 a deasel prawie złotówkę droższy

U Nss spokojnie.
Byla w paczkomacie który jest przy stacji ale nawet nie popatrzyłam na cene.

To u nas chyba za małe miasto i ludzie się boją :sweat_smile::sweat_smile::see_no_evil: a macie zarezerwowane jakieś wakacje w te zagrożone miejsca albo ktoś z waszej rodziny?

U nas to samo :scream: miałam paliwa na ostatnie 50 km i musiałam jechać miasto dalej bo na dwóch stacjach było brak :pleading_face: ogólnie zaczynam się trochę bać tego co się dzieje na świecie aby na nas to się nie odbiło

dzisiaj na myjniach samochodowych był szał bo było 18 stopni i też słyszałam o tym paliwie w radio, nie zwracałam uwagi na to

Obawiam się , że się odbije… tak samo było w covidzie ceny z żywnością i wszystko tak poszło w górę to pewnie teraz tez tak będzie . I skąd brac kasę na to wszystko jak takie drogie @Molly u nas to samo mega kolejki , chłopak chciał nawet teraz umyć auto to dalej kolejki .

2 polubienia