Czy u Was też jest taka panika?

Co do paliwa to u mnie szal byl w zeszlym tygodniu… akurat jechalam tankowac bo na rezerwie jezdzilam od 2 dni… i jeszcze sama mowilam ze co tyle ludzi jest a nie kaplam sie ze cjodzi o podwyzke… dopiero pod wieczor jak wracalismy i widzialam ze cena od gkdziny 14 do 18 poszla w gore o 39gr to sie kapla :see_no_evil:
Wczoraj u nas kosztowalo 7.49 a jak bylam w Pile to tam najtansza bo 7.19 a nawet w jednym bylo po 7.13

Ja już się nieco przyzwyczaiła do tego że w niedzielę są zamknięte sklepy i nawet jak jest handlowa to rzadko mi się zdarza robić zakupy, ale z żabki w niedzielę korzystam bo zawsze o czymś albo zapomnę albo na coś mamy ochotę czego nie ma w domu :grin:

Na wsi u teściowej Intermarché jest właśnie otwarty w niedziel …. Widocznie im się to opłaca :thinking:

U nas Intermarché i brico otwarte :smiley: a też czasami Glovo jeździ w niedzielę i w razie co przywiezie zakupy z biedronki w niedzielę :smiley: u nas już powyżej 8 zł jest Paliwo… tragedia @Michaska zawsze jacyś ludzie się znajdą :smiley: a stacja u was są otwarte w nocy? Bo u nas niektóre już zamykają o 22 :smiley: a ostatnio się spotkaliśmy , że o 18 już do okienka trzeba było podejść a ja tylko chciałam iść skorzystać z łazienki i nie mogłam

Ja też już się przyzwyczaiłam i nie lubię robić zakupów w niedzielę, bo wtedy jest pełno ludzi

My też nie lubimy, ale czasem się coś przypomni albo che się zrobić to idziemy ale to są wtedy takie kolejki i mam wrażanie że w niedzielę w tych sklepach jest jeszcze drożej

U nas stacje są czynne całą dobę.

Najgorzej w sklepach jest w sobotę i w dni przed jakimś wolnym czy świętami, wtedy ludzie wariują i wykupują zapasy jakby tydzień sklep miał być zamknięty a nie raptem jeden dzień :joy:

Ale skolim ma nadal normalne ceny… można ? Można…
to ja chyba mieszkam w jakieś dziurze , że u nas zamykają stacje :smiley: w Niemczech to wszystkie prawie są zamknięte albo płatność przy dystrybutorach

Ale się wycfanili

@Ironiczniepateyczna to jest przerażające, że właśnie jak przychodzi niedziela to wszyscy po alko. Akurat ostatnio byłam na placu zabaw z córką naprzeciwko jest Lewiatan podjeżdżają luksusowe bryki i też każdy szedł po alkohol

1 polubienie

Wiosna przyszla to wszedzie kolejki, żabki w niedziele to kosmos, strasznie mi szkoda tych sprzedawcow bo malo ze dostawy,rozkladanie, obsluga klienta to jeszcze zrobili te hamburgery pizze i inne … A ze w niedziele w sumie tylko Zabki otwarte to tak to jest. Ja akurat staram sie zawsze brac bidon czy kubek z herbata ale czasem sie konczy picie i trzeba do sklepu isc. Ale wczoraj z kazdej zabki widzialam zawijajace sie kolejki :rofl:

Już gdzieś właśnie słyszałam że on utrzymuje ceny ….nawet jak jest to mniej opłacalne do niego. Był program o jego stacjach

U nas mamy nawet żabkę co jest otwarta 24/h i nie ważne o jakiej godzinie idziemy to zawsze jest ta sama dziewczyna za kasą :see_no_evil: nie wiem jak ona to robi albo to może taki zbieg okoliczności :see_no_evil: @Michaska no i to jest dowód na to że paliwo nie jest takie drogie tylko zawyżają ceny … dlaczego Orlen w całej Polsce ma też różne ceny? Baryłka wszędzie kosztuje tyle samo

1 polubienie

W niedzielę i święta mogą pracować tylko właściciele sklepów, więc pewnie ta dziewczyna jest właścicielem tej żabki …. To u nas do 23 przeważnie są otwarte

Żabki sa jako punkt pocztowy wiec moga pracowac normalni pracownicy

Aaaaa możliwe, w sumie to zamawia się do nich paczki. Zapomniałam o tym

U nas nie wszędzie pracują właściciele w niedzielę , no właśnie nie czytałam a już chciałam to napisać o tym punkcie i raz mi szwagier tłumaczył , ale kie pamiętam jak to było dlaczego mogą też w wigilię mieć otwarte a inni nie

1 polubienie

O tak, z tym że mają otwarte w niedzielę to im się niezły biznes przez to kręci :sweat_smile:

1 polubienie

U nas to te małe sklepiki wszystkie upadają , a były otwarte wlansie w niedzielę i można było kupić wszystko i bez kolejek

To prawda u nas też był taki od wielu lat osiedlowy, ale zamknął się bo żabki w najbliżej okolicy chyba że 3, więc zrezygnowali :wink:

No żabki wygrywają ilością i asortymentem w porównaniu do tych osiedlowych sklepików

Ale w tym sklepiku chociaż było taniej niż w Żabce… szkoda mi tych ludzi co tyle lat prowadzili sklep a tu nagle żabka i muszą się zamknąć :confused: @Michaska ale też drożej , no i aplikacja jest można zbierać punkty

1 polubienie