No to ja mieszkałam w mieście ale zawsze bliżej obrzeża także był przystanek autobusowy i autobus który relatywnie często kursował.
Mój ojciec kupił dom w którym teraz my mieszkamy i też jest bardzo blisko miasta bo od centrum jest 4 km ale w takiej części miasta która jest kiepsko skomunikowana. Ogólnie naprawdę mamy ciszę spokój kilka domów dalej nawet są kury.
Za to mój mąż jest oczywiście człowiekiem z blokowiska. No i często czuć to w jego mentalności a przede wszystkim Boże znowu śnieg trzeba odśnieżać. Prawo jazdy nie ma bo nie było mu nigdy potrzebne bo właśnie to co pisałaś wszystko zawsze było pod nosem. No i czasami przez tę mentalność dochodzi i nas do zgrzytu
Tylko gdyby człowiek miał jeszcze czas na ten ogródek i to wszystko
to mój na wsi wychowany więc prawko w wieku 17 lat zrobione, zaradny, wszystko jak chce potrafi załatwić. On się dusi w mieszkaniu i nie lubi blokowisk, sąsiadów zaglądających w okna. Marzy by się wypowiedzieć do domu. Zresztą właśnie szukamy czegoś za miastem
Do wszystkiego można się przyzwyczaić . każdy też lubi co innego . Ja to bardzo lubię ciszę spokój . A jak chce się trochę rozerwać to ruszamy na miasto
O kurcze i jeszcze nazywa siebie , mężczyzna, co za typ. Współczuję ci bardzo ale uważam że jak dziecko umiał , zrobić, no to niech ponosi konsekwencje swoich czynów choć w małej części bo płacenie alimentów jest kroplą w morzu
Niektórzy faceci tak mają później jak dziecko by jest starsze dwa trzy lata potrafią się ocknąć i nagle się interesować dzieckiem sama mam taką koleżankę.
Facet zostawił ją w ciąży. Później była batalia o alimenty o zabranie praw rodzicielskich i tym podobne. A jak tylko dziewczynka skończyła 2,5 roku to nagle zaczął się interesować dzieckiem
Przynajmniej się zainteresował bo mogło być tak że by nic nie płacił nic nie robił. Szczerze nie wiem co w takich sytuacjach jest lepsze.
Ale tamten facet był o tyle perfidny że jeszcze zatają przed swoją rodziną że ma dziecko później dziecku zaczął wmawiać że babcia nie jest zainteresowana oj jazdy były równe
Najgorsze że to się potem skrzypia na dzieciach. Znam wiele takich przypadków gdy rodzice rozgrywają swoje sprawy właśnie maluchami …… i to nie wychodzi dzieciaka na korzyść
Mam znajomą której były facet zostawił ją jak dziecko miało 2 miesiące. On mieszka na stałe za granicą i przyjeżdża teraz raz w miesiącu do dziecka i ma pretensje do matki że musi hotel wynajmować bo nie ma gdzie spać i wpadł na pomysł że będzie jej odcinał hotel od alimentów do tego jak przyjedzie a przecież dziecko mało go zna a ma już 3 lata to co za każdym razem mówi co moja znajoma robi źle i że powinna inaczej. Więc raz się wkurzyła spakowała małego i jak tatuś przyjechał to powiedziała mu żeby sobie wziął syna na cały weekend bo ona wyjeżdża. Oczywiście pojechała tylko do mamy swojej kilka kilometrów dalej. Jak tatuś zadzwonił że z czymś jest problem bmto mu powiedziała że on wie lepiej jak wychowywać dziecko i to jego dziecko więc niech robi co uważa. Dotrwał do 20 i kazał jej natychmiast wracać. Od tamtej pory skończyło się mówienie co ma robić. Zrobiła chłopu terapię wstrząsowa
Ale super rozwiązanie. Najlepsi jak bo inaczej się nie nauczy. Ale pewnie trochę stresu ja to kosztowało bo na bym się bała zostawić na tyle dziecko wiedząc że raz dziecko nie zna ojca tak bardzo o nie jest przyzwyczajone a dwa czy robi dobrze dba o nie bo to w sumie też nie zna i nie zna nawyków. …….
No bała się dlatego pojechała do mamy swojej i wiedziała że nie ma opcji że zostanie na noc. Trochę stresu dziecko też to kosztowało ale dziecko na tyle małe że nie będzie pamiętać a jednak chlopa nauczyła że nic nie wie o dziecku więc nie ma prawa jej mówić co i jak
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.