Czy u Was też jest taka panika?

No to ja mieszkałam w mieście ale zawsze bliżej obrzeża także był przystanek autobusowy i autobus który relatywnie często kursował.
Mój ojciec kupił dom w którym teraz my mieszkamy i też jest bardzo blisko miasta bo od centrum jest 4 km ale w takiej części miasta która jest kiepsko skomunikowana. Ogólnie naprawdę mamy ciszę spokój kilka domów dalej nawet są kury.

Za to mój mąż jest oczywiście człowiekiem z blokowiska. No i często czuć to w jego mentalności a przede wszystkim Boże znowu śnieg trzeba odśnieżać. Prawo jazdy nie ma bo nie było mu nigdy potrzebne bo właśnie to co pisałaś wszystko zawsze było pod nosem. No i czasami przez tę mentalność dochodzi i nas do zgrzytu
Tylko gdyby człowiek miał jeszcze czas na ten ogródek i to wszystko

:grin::upside_down_face: to mój na wsi wychowany więc prawko w wieku 17 lat zrobione, zaradny, wszystko jak chce potrafi załatwić. On się dusi w mieszkaniu i nie lubi blokowisk, sąsiadów zaglądających w okna. Marzy by się wypowiedzieć do domu. Zresztą właśnie szukamy czegoś za miastem

tak dokładnie zostawił mnie w ciąży… i nie chcę płacić alimentów

Do wszystkiego można się przyzwyczaić . :blush: każdy też lubi co innego . Ja to bardzo lubię ciszę spokój . A jak chce się trochę rozerwać to ruszamy na miasto :blush:

Bardzo ci współczuję, takie dogadywanie się nie jest nic miłego :pleading_face:

Mieszkam na Kaszubach i tutaj jest spokojnie. Ceny są w niektórych miejscowościach akceptowalne, bo czasami nawet w granicach 6,50zł :hugs::blossom:

1 polubienie

O to z jakich okolic jesteś , bo ja blisko Kaszub i wszędzie ceny 7,50

O kurcze i jeszcze nazywa siebie , mężczyzna, co za typ. Współczuję ci bardzo ale uważam że jak dziecko umiał , zrobić, no to niech ponosi konsekwencje swoich czynów choć w małej części bo płacenie alimentów jest kroplą w morzu

2 polubienia

Wszystko ma plusy i minusy, a każdy ma inne przyzwyczajenia. I miasto i wieś to super opcja jak ktos lubi

1 polubienie

ja też z Kaszub okolice Kościerzyny

Niektórzy faceci tak mają później jak dziecko by jest starsze dwa trzy lata potrafią się ocknąć i nagle się interesować dzieckiem sama mam taką koleżankę.

Facet zostawił ją w ciąży. Później była batalia o alimenty o zabranie praw rodzicielskich i tym podobne. A jak tylko dziewczynka skończyła 2,5 roku to nagle zaczął się interesować dzieckiem

I takie sytuacje są najgorsze…… nie życzę tego żadnej mamie

Ja Kociewie i ceny są wysokie @Anetteso_gmail.com Masakra , jak dziecku dać pieniądze to nagle przypominają sobie o dzieciach

1 polubienie

Przynajmniej się zainteresował bo mogło być tak że by nic nie płacił nic nie robił. Szczerze nie wiem co w takich sytuacjach jest lepsze.
Ale tamten facet był o tyle perfidny że jeszcze zatają przed swoją rodziną że ma dziecko później dziecku zaczął wmawiać że babcia nie jest zainteresowana oj jazdy były równe

Najgorsze że to się potem skrzypia na dzieciach. Znam wiele takich przypadków gdy rodzice rozgrywają swoje sprawy właśnie maluchami …… i to nie wychodzi dzieciaka na korzyść

Mam znajomą której były facet zostawił ją jak dziecko miało 2 miesiące. On mieszka na stałe za granicą i przyjeżdża teraz raz w miesiącu do dziecka i ma pretensje do matki że musi hotel wynajmować bo nie ma gdzie spać i wpadł na pomysł że będzie jej odcinał hotel od alimentów :rofl::rofl: do tego jak przyjedzie a przecież dziecko mało go zna a ma już 3 lata to co za każdym razem mówi co moja znajoma robi źle i że powinna inaczej. Więc raz się wkurzyła spakowała małego i jak tatuś przyjechał to powiedziała mu żeby sobie wziął syna na cały weekend bo ona wyjeżdża. Oczywiście pojechała tylko do mamy swojej kilka kilometrów dalej. Jak tatuś zadzwonił że z czymś jest problem bmto mu powiedziała że on wie lepiej jak wychowywać dziecko i to jego dziecko więc niech robi co uważa. Dotrwał do 20 i kazał jej natychmiast wracać. Od tamtej pory skończyło się mówienie co ma robić. Zrobiła chłopu terapię wstrząsowa

Ale super rozwiązanie. Najlepsi jak bo inaczej się nie nauczy. Ale pewnie trochę stresu ja to kosztowało bo na bym się bała zostawić na tyle dziecko wiedząc że raz dziecko nie zna ojca tak bardzo o nie jest przyzwyczajone a dwa czy robi dobrze dba o nie bo to w sumie też nie zna i nie zna nawyków. …….

No bała się dlatego pojechała do mamy swojej i wiedziała że nie ma opcji że zostanie na noc. Trochę stresu dziecko też to kosztowało ale dziecko na tyle małe że nie będzie pamiętać a jednak chlopa nauczyła że nic nie wie o dziecku więc nie ma prawa jej mówić co i jak

Tak, to było dobre posunięci. Tylko stresogenne

Podziwiam ją, terapia wstrząsowa jest najlepsza ale trzeba mieć dużo odwagi żeby ją zastosować

1 polubienie