Czy karmiąc piersią można się odchudzać?

najtrudniej jest po którejs z kolei ciązy z brzuchem, tkanki są mocno poluzowane, trzeba wysilku by wyrobic miesnie

Ja dziewczyny przy karmieniu piersią nic a nic nie chudłam a wręcz przeciwnie, nawet moja mama jak byłam u niej w odwiedzinach spytała mnie czy aby nie jestem w ciąży? Myślałam, że się rozpłaczę. Jak wróciłam to zapisałam się na fitness 3x w tygodniu i z maluszkiem w niedziele na basen. Chodzę dopiero 2 tygodnie a już się lepiej czuję i mam nadzieję, że niedługo będzie widać efekty - jeżeli oczywiście mój mąż nie będzie mi robił słodkich prezentów.

MNie wczoraj maz pytal czy przypadkiem jakis blizniaczek w brzuchu nie zostal, bo mialam wczoraj dzien glodomora. Po obiedzie zjadlam 2 tosty a o slodyczach juz nie wspomne, Rzucialm sie jak szczerbaty na suchary, Mialam juz wyrzuty ze zaraz malego bedzie brzuszek bolal ale na szczescie bylo wszystko ok

Natka ja też jem bardzo dużo słodkości, na szczęście mała mu nic nie Dolega nie ma żadnych uczuleń. Ginger998, powiedz kochana w jakim wieku jest twoje dziecko. Mój Antoś ma trzy miesiące, właśnie wczoraj skończył i chciałabym pójść z nim na basen, ale nie wiem czy teraz jest odpowiednia pogoda na to i czy nie jest jeszcze za malutki.

Kasia maluszek urodził się 3 września więc jak skończył 3 miesiące to tydzień po miał już pierwsze zajęcia. Najczęściej właśnie najlepiej po skończeniu 3 miesięcy iść na basen ale jak konsultowała się z pediatrą to powiedziała, że bardzo dobrze, że synuś będzie chodził i mówiła mi o dzieciach, które jeszcze wcześniej zaczynają swoją przygodę na basenie.
Woda jest cieplutka w tej części dla maluszków chyba 31 stopni i zajęcia trwają 30 min, nie dłużej. Co do pory roku to nie ma znaczenia.

Katarzyna ja dzis jak weszlam do rodzicow, mega wyglodniala w oczy rzucily mi sie pierniki! Pol paczki opedzlowalam bo nie moglam sie powstrzymac, i tez sie ciesze ze malemu nic nie jest pos lodkosciach. Ale chyba czas sie opanowac:D

Podobno i z takimi malenstwami mozna chodzic na basen, chociaz ja tego nie robilam.

Pytałam o te pory roku, bo bałam sie ze po kapieli na basenie wyjścia na dwór, wiatr czy mróz będzie niebezpieczne dla dziecka. Ale jeżeli mówisz, ze pora roku nie ma znaczenia, to odrzucam moje obawy. Po Nowym roku wybieram sie na basen.
Natka, wiem jak to jest. Mam cos takiego, ze jak zacznę pudełko słodkości to bede jadła tak długo, az go nie skończę. Tak jest tez z czekolada, jak mam zjeść to cała. Staram sie nie trzymać nadmiaru słodyczy w domu. Najgorzej jak wracam z zakupów, jadąc autem juz nie mogę sie doczekać, az dojadę do domu, zeby jeść i jeść :slight_smile: Nigdy nie byłam na diecie i nie wiem jak to jest na niej byc i czegoś sobie odmawiać ze względu na sylwetkę :slight_smile:

Katarzyna mam to samo :smiley: jak zacze cos jesc to juz koniec hahaha :smiley: No i tez nigdy nie bylam na diecie, ale po prostu nie musialam. nie wyobrazam sobie ze czegos moge nie zjesc.

Kasia wiadomo, ze przed wyjściem opatulisz maluszka. Ja jak i inne mamy ubieramy dzieciaczki tak jak przed każdym wyjściem na spacer. Ale zanim ubiorę synka to trochę schodzi i jeszcze karmienie, po basenie zawsze jest głodny a potem śpi.

zależy duzo od samego basenu, u nas jest tak beznadziejnie ze nawet nie ma za bardzo gdzie sie skryc i nakarmic maluszka, ludzi duzo zawsze i wszedzie, albo szkoły albo po godzinach ludzie inni i ci co trenują

Na odchudzanie podczas karmienia piersia raczej bym sie nie decydowała. Raczej proponowałam bym zdrowy tryb zycia, zdrowa żywność, reguralne posiłki itd. Na pewno kilogramy szybko poleca .
Jeżeli chodzi o sprawę basenu, z wielka chęcią wybiorę sie niedługo z moim dzieckiem. Moze nie na specjalne zajęcia, ponieważ na Naszym basenie nie oferują takowych, ale pójdziemy na basenik dla najmłodszych i sama urządzę fajna atrakcje dla dziecka.

XmasBaby tylko zwróć uwagę, na wodę. Dla najmłodszych powinna być woda ozonowana.

A sa baseny przeznaczone dla dzieci, gdzie wida jest nieozonowana ? Gdzie to można sprawdzić ?

Najlepiej zapytac na basenie albo zadzwonic. Muszą udzielic takiej informacji :slight_smile:

tylko w duzych miastach mozna liczyc na taka wode, niestety, ja się boję basenów nawet ze względu na brodawki, sporo osób ma po basenie, bo klapki przeciez sie ściąga nie w wodzie, tylko wczesniej i kawałek i tak sie idzie boso

Donnavito no niestety ludzie nie przestrzegaja podstawowych zasad higieny. Jesli ma sie cos takiego jak brodawka, grzybica nie powinno sie isc na basen bo mozna zarazic duza rzesze ludzi. Ale chlor czy ozon sa dezynfekujace wiec az takiego strachu do konca tez nie ma. Ale wazne wlasnie sa te klapki zeby dodatkowo sie zabezpieczyc. Ja np nie lubie basenow ze wzgledu na brud jaki tam panuje. Tak jak pisalam, pracowalam w hotelach bardzo odbrych i to co widzialam to katastrofa. Rowniez pracowal na basenie z hotelu ratownik ktory pracowal wczesniej a aquaparku i tez rozne historie opowiadal. PO takich historiach nie wiem kiedy pojde na basen…

XsmasBaby najlepiej zadzwoń i zapytaj o rodzaj wody w basenie. Pracownik powinien znać odpowiedz i udzielić Ci informacji.

Nie wiem czy każda z Was wie, ale taki mały basenik w przejściu od prysznicy a basenem głównym należy porządnie wymoczyć nogi, jest tam środek bakteriobójczy. Jeżeli nie zrobi sie tego dokładnie istnieje ryzyko zarażenia , ale niewielkie. Baseny maja duże wymogi higieny i musza byc one przestrzegane, szeczegolnie na dużych basenach takich jak aquaparki, wiem bo mam zaufanego przyjaciela, ktory jest właścicielem takiego basenu. s Jestem ciekawa o jakich historiach słyszałyście? Moze zwrócę na to szczególna uwagę . Jest kilka rzeczy o których nie wiedziałam, np o ozonowaniu wody dla dzieci, mimo ze kiedyś temat basenów był często poruszany na naszych wspólnych przyjacielskich spotkaniach. Moze dlatego nie był poruszany taki temat, bo zasnę z Nas nie miało dziecka. Przed pójściem na basen z dzieckiem, z pewnością zapytam o to ozonowanie.

XmasBaby niestety wiele osob przeskakuje przez ten basenik bo jest tam zimna woda i nie chca do tego wchodzic ;/ Co do basenów to juz gdzie spisalam, ze pracowalam w hotelach 4 i 5 gwiazdkowych i to czego tam sie naogladalam jesli chodzi o baseny to masakra. Gdzies juz poruszalam ten temat