U mnie mąż tek tak robił
Cudowne uczucie,brakuje mi takich chwil
Ja już nie mogę doczekać się kolejnej ciąży, chociaż planujemy ją za 2-3 lata.
U nas byl taki moment ze czkawka byla z 6 razy dziennie, az mnie to martwilo, ale lekarz mowil ze to super, ze trenuje przepone:)
Mój synek też miał czkawkę i to bardzo często.Nieraz jak dotykałam brzuch to czułam i napewno to była czkawka bo ruchy czułam inaczej.Teraz gdy się urodził też ma bardzo często czkawke ale to normalne,zwłaszcza jak próbuje się zaśmiać
Czkawka jest czymś normalnym, takie maleństwa bardzo często ją miewają, nawet kilka razy dziennie.
Częstą przyczyną czkawki jeszcze w brzuszku jest zbyt szybkie połykanie płynu owodniowego.
Wczoraj po raz pierwszy poczułam jak Mały czka - zaraz pobiegłam do tatusia, który jeszcze spał… To był pierwszy raz jak poczuł synka^^
Moja ciocia jak była w ciąży to mała miała czkawkę i tak zostało dla małej aż do tej pory a ma juz 4 lata i często męczy ja czkawka
czkawka to cos normalnego u tak małego dziecka. czkawka pojawia się u dziecka jak jest jeszcze w brzuszku i będzie pojawiała się również jak dziecko się urodzi. Na początku synek często miał czkawkę, nawet kilka razy dziennie. A najczęściej jak zmieniałam mu pieluszkę… zmiana powietrza i czkawka się pojawiła. Stopniowo było jej coraz mniej a teraz pojawia się bardzo, ale to bardzo spradycznie.
Moja mała rzadko ma czkawke ale jak juz zaczyna to śmiesznie podskakuje mi brzuszek, bardzo to lubie
Oho u nas czkawka byla kilka-kilkanascie razy w ciagu doby. Jak Olek sie urodzil to do 3 miesiacw mial czkawke po praktycznie kazdym karmieniu;)
U nas czkawka najczęściej pojawiała się jak przebierałam maluszka, albo zmieniałam mu pampersa, ale po trzech pierwszych miesiącach czkawka stopniowo pojawiała się coraz rzadziej.
Agrafka czkawka mogła się wtedy pojawiać, ponieaż maluszek poczuł zimno.
Tak, tak… jak taki maluszek poczuje zimno to często pojawia się czkawka.
Mój synek też dostaje czkawki gdy go przebieram ale najczęściej gdy zaczyna się śmiać na głos.Też podobno jest tak że d gębie lubią mieć czkawke że to dla nich rozrywka ale w przypadku mojego synka wcale tak nie jest,gdy tyloma dostaje czkawki to zaraz się denerwuje,dlatego podaje mu coś do picia i zaraz przechodzi.
W brzuchu też synek miał bardzo często czkawke i to normalne jest u każdego dziecka.Tez się denerwował bo strasznie kopał i się wiercił
Moj maluszek tez ma czkawke. Na poczatku myslalam ze czuje serduszko a pozniej mi wyjasnili ze to jest czkawka. Teraz jestem w 35 tc i czasami az brzuch podskakuje
Tia… U Mnie też czkawka zawitała…
czkawka to normalne zjawisko… nie ma sie czym niepokoic ja lubiłam jak mój mały miał czkawkę…zabawne uczucie wtedy jest
Ja spotykam się z czkawka najwięcej 2 razy na dzień czasami wcale. Moja mala strasznie się wtedy chyba denerwuje bo na początku jest spokojna ale po jakims czasie zaczyna strasznie wierzgać jak by to ja naprawdę denerwowalo a czasami biedactwo meczy się nawet z 10 min