Oj mój synek mial bardzo często zwłaszcza w 3trymestrze,
Również mój synek mial czkawkę, urodził mu się ok tydz temu i teraz też ma
No to w końcu udalo mi się rozpoznać czkawkę u Tobcia ;p ale dopiero poczułam, jak maly obrócił się główkowo.
Mój Synuś też ma codziennie czkawki Nic w tym niepokojącego nie ma
A obecnie jestem w 33 TC
A moja Judytka jak już czka,to bardzo krótko i ostatnio trochę rzadziej…
mój maluszek też miał często czkawkę w 3 trymestrze i odkąd się urodził, a ma już prawie 4 miesiące, też dosyć często ma
Moje maleństwo ma czkawkę prawie codziennie rano:)
To normalne,tym się nie przejmuj.Mój synek w brzuszku miał bardzo często czkawke nawet 5 razy dziennie i urodził się cały i zdrowy Pytałam lekarza czy to normalne a on się zaśmiał i powiedział żebym się tym nie przejmowała bo to nic złego że dzieciątko ma rozrywke w brzuszku
Do dzisiaj ma bardzo często czkawke
Pozrawiam
Wlasnie ja tez pytalam o to lekarza, bo moja mlodszza corcia miala czkawke z 5 razy dziennie w 8-9 miesiacu. Lekarz powiedzial ze to super, bo czkawka rozwija przepone i uklad nerwowy.
Tak dokładnie,dlatego tym nie ma sie co przejmowac tylko cieszyć.To nic złego
Moja Izka czkawkę miała bardzo często,tak jak kobitki pisały wcześniej,to jest zupełnie normalne zjawisko. Czkawką u dzidziusia w brzuszku nie trzeba się martwić
Czytałam również, że czkawka przygotowuje dzieciaczka do mowy, także jest bardzo ważna. Teraz jak mój synuś ma czkawkę brzuch podskakuje, bardzo przyjemne uczucie:)
Dla mnie to jakies super przyjemne nie bylo, corcia miala glowke w okilicach mojego biodra i jakos tak mnie troche irytowalo jak przez 20 minut czkala hehe:P
Aniami to córeczka aż tyle potrafiła mieć czkawkę? Moja miała 5 góra 10 minutek :))
Mój jakoś za bardzo czkawki w brzuchu nie miał. Za to po porodzie to czkawka dopadała go kilka razy dziennie.
Moja ma czkawkę przynajmniej raz dziennie,czasami tak mocno,że aż podskakuje
Synek też miał czkawkę jak był w brzuszku. Czasami to nawet kilka razy w ciągu dnia. Pod koniec ciąży już mnie to męczyło.
A mi zawsze pokazywał się uśmiech na twarzy jak mała podskakiwała w brzuszku mając czkawkę
Ja nie mogłam się doczekać tych czkawek, ale synek w 9 miesiącu miał je dość często i trwały bardzo długo.
U nas nie trwały nie wiadomo jak długo.Iza,kiedy miała czkawkę to mąż przykładał rękę lub policzek kładł na brzuszku,bardzo lubił to robić