Też się zastanawiam czy ze mnie coś nie wyleciało, ale może lepiej pozostać w niewiedzy Podobno to korzystne, bo “szczepi” się dziecko tą florą bakteryjną.
To normalne nie ma się co przejmować
Tak dokładnie! Słowa mi zabrakło wcześniej
Dokładnie tak
Poród to jednak takie wydarzenie pełne bólu, emocji i w sumie wszystkiego, że kto by się kupa przejmował
Oj tak, dzieje się dużo i przy tych bolesnych skurczach to naprawdę ciężko ogarnąć co się dzieje wokół.
Myślę że położne są przygotowane na tego typu sytuacje i nie robi to na nich wrażenia. Bardziej kobieta rodząca się tym przejmuje.
Dla nich to zupełnie normalna sprawa są do takich sytuacji przygotowani . Naprawdę nie ma się czym martwić, chociaż dla rodzącej może to być krępujące
Ja się mega boję porodu
Dla mnie początkowo było krępujące, że może się tak wydarzyć, aczkolwiek jak dostałam skurczy partych, to myślałam już tylko o tym, żeby urodzić, nieważne co stało by się dodatkowo
Hahaha ja jednak przystopować musiałam bo nie wypadało mi tak oooo kupy robic przy świadkach , a to sie główka okazala hahahha
Bedzie dobrze Lenka , a na kiedy masz ,proszę przypominij
Ja się jakoś szczególnie nie przejmowałam czy coś ze mnie wyleci, już i tak wcześniej mnie męczyły wymioty i naprawdę miałam bardzo mocne skurcze, więc było mi już wszystko jedno, byle już urodzić. Nawet jak położna wzięła moją rękę żebym dotknęła główki, to wcale jakaś nowa moc we mnie nie wstąpiło, bo już byłam tak zmęczona.