Są specjalne kawy dla kobiet w ciąży w Rossmanie. Inka też ma podobny smak co kawa z mlekiem :)
Ja pije bo Pani Doktor mówiła ze mozna ale ja tylko naprawdę delikatna latte
Ja jak już piję do słabą, ale tylko pół szklanki
Mazia ale dzięki temu córka ma wyrobiony nazwyk jedzenia z rana śniadania a nie tak jak mąż dopiero po jakimś czasie bo żołądek kawa zaleje
Aneczka oj tak masz rację . Moja dalej nie chce jeść choć jemy wszyscy razem bo jak ja zrobię to mąż zje :D
ja piłam kawę w ciąży
Mazia u mnie nie ma tak że ja zrobię mąż zje. On tak rano nie je i koniec tylko kawa. Ale na szczęście jak coś to chociaż nakarmi jak nie chce sama jeść
Aneczka nie to mój widzisz wygodny jak zrobię to zje śniadania zawsze,ale jak potrzebuje gdzieś szybko wyjsc coś załatwić to nie je i idzie. Ja to muszę zjeść bo bym padła. Nawet jak zaspałam do pracy to leciałam,ale jak była chwila to szybko jadłam bo bym nie dała.rady tak na głośnika pracować
Ja też zazwyczaj jem śniadanie,a mąż nie koniecznie. A kawę w pierwszej ciąży nie piłam.W drugiej zazwyczaj 1 dziennie , ale tylko prawdziwą , nie rozpuszczalną.
Mazia to u mnie też jak wstanę i mu zrobię to zje a jak nie zrobię to pije tylko kawę
Kurcze te chłopy to wygodne czasem. Jak zrobisz pod nos zjedzą jak nie to tylko kawkę wypiją i śniadanie z głowy haha
Mazią dokładnie ja tak samo wolę zjeść niż umalować się hehe
W ciąży starałam się unikać kawy. Miałam na uwadze to, że kofeina wypłukuje składniki odżywcze. Wiem, że niektóre mamy zastępują kawę naturalną kawą z cykorii.
Mnie odtracalo od kaqy w pierwszej i drugiej ciąży też ale widze ze sie to zmienia bo ostatnio zapach kawy mi sie nawet podobal;) ale wole z niej zrezygnować bynajmniej do czasu do poki sie da ;)
O to u mnie odwrotnie, ja mogę nie zjeść ale maz to godzinę się kręci rano i kawę i śniadanie obowiązkowo.
Anita jak odrzuca to w sumie prościej się rezygnuje. Ja w ciazy miałam zwiększona ochotę na kawę, ale ja pije słaba i to pół na pol z mlekiem więc na jedną dziennie sobie pozwalalam.
Ja Też zawsze śniadanie I Kawa,nie ważne czy będę miała Make up. Jakoś aż tak wagi do te nie przywiązuje;))
Blawatkowa masz zracje wypłukuje magnez NP. Ja mam problem z nim,ale.kurcze.jakas taka okropna ochotę mam na kawę pod koniec ciąży. Pół roku nie piłam,a teraz mnie ciągnie okropnie. Też mi dodaje zawsze kawa energii,a nie powiem ostatnio mam z tym problem
Dokładnie wyplukuje ale taka mala słaba w filiżance chyba nie zaszkodzi przy zdrowej diecie
Nati No jak ktoś nie jest w ciąży to pewnie nie heh ale też stres powoduje,że spada magnez bo jest więcej kortyzolu wytwarzanego, a on zmniejsza magnez ,a mniej magnezu to większy wyrzuty hormoni stresu. Takie błędne koło,wiec w sumie lepiej uważać z kawą w ciąży
Mnie to w ogóle kawa nie pobudza, pije raczej dla przyjemności :)
Kawa też niestety wypłukuje inne elektrolity bo działa moczopędnie.