Dziewczyny! Jestem drugi raz w ciąży i przy pierwszej całkowicie zrezygnowałam z picia kawy, a teraz chyba zastąpię ją czymś innym, bo przyznam, że wtedy było ciężko. Co proponujecie?
W pierwszej ciąży również zrezygnowałam z picia kawy.W drugiej ciąży nie mogłam się opanować i taką słabą codziennie niestety musiałam wypić z powodu niskiego ciśnienia.
Czym zastąpić kawę? Możesz pić kawę,ale zbożową,która wskazana jest też przy karmieniu piersią.A jak nie kawę Inkę to może bardzo zdrową zieloną herbatę.
Jak jednak nie uda Ci się z niej zrezygnować i masz na nią ochotę to myślę,że mała kawka nie zaszkodzi.
Ja piję kawę inke z mlekiem ale jeśli nie lubisz to właśnie herbata zielona jest również polecana przez lekarzy jako zastępczy napój zamiast właśnie kawy.
Anatol, Inkę można dostać smakową np czekoladową, albo karmelową jak nie lubisz zwykłej
Ja piję po jednej małej kawie dziennie a lekarz mi pozwolił.
nie mam wysokiego ciśnienia raczej mam niskie i powiedział jeśli nie będę przesadzać to jedna mała na pewno nie zaszkodzi.
Zielonej herbacie słyszałam ale jakoś jej nie lubię więc musiałabym się chyba zmuszać do picia.
Inka i Anatola Piłam jak karmilam i szczerze jakoś nie mam na nie ochotę stoja mi w gardle.
Możesz też dostać kawę bezkofeinowa w sklepach czy to rozpuszczalna czy mielona nie różnią się smakiem Od kawy z kofeina więc jeśli nie chcesz pić z kofeiną to może wypróbuj taką bez kofeiny
Ja nie wyobrazalam sobie dnia bez kawy przed ciążą. Kiedy bylam w ciąży to naczytalam sie wielu różnych, sprzecznych opinii na temat picia kawy i z niej zrezygnowalam. Później podczas lata mialam skoki cisnienia i wysoki puls i lekarz doradzil odstawic kawe (choc i tak jej wowczas nie piłam juz). Zaczelam wtedy pić Inke. Wazne, ze przypominalo smak kawy i bylo z mlekiem;) Tak sie nauczyłam na te Inke, ze juz poltora roku jestem po porodzie, kp tez zakonczylam dawno temu a nadal pije głównie Inke. Zwykla kawe pije juz bardzo rzadko, ew w gościach;)
Ja tez tak się przyzwyczaiłam do inki ze bardzo ja polubiłam. Nawet zwykla kawa przestala mi smakowac.
A moze sprobuj cappuccino? Chyba ze to tez sie zalicza do kawy?
Cappuccino to kawa, tylko ze spienionym mlekiem, zawiera kofeine;)
Ja kawę pilam cala ciążę, nie umialam sobie jej odmowic. Nawet pytalam gin czy mogę. Powiedział ze jedna kawa nie zaszkodzi
Marta Cappuccino też zawiera kofeinę więc jest kawą.
W ciąży polecam kawę inkę. Ja się jej nauczyłam pić w ciąży i od tamtej pory pije non stop i ją uwielbiam. Wolę inkę niż zwykłą kawę.
Ale jeśli nie możesz się powstrzymać jedna słaba filiżanka kawy nie zaszkodzi.
Ja też polecam kawe zbożową. Można sie do niej przyzwyczaić a nawet polubić. Cappuccino bym odradzała bo poza tym że na kofeine to jeszcze tłuszcze trans i inne niefajne rzeczy.
Mała lekka kawa jest lepsza niż się męczyć bez kawy i myśleć o niej ciągle
Też jestem zdania, że jedna słaba kawa nie zaszkodzi, chociaż jakoś nie mogłam się przemóc i jej pić, ale do tego miałam nadciśnienie, więc w moim przypadku lepiej było odstawić
W pierwszej ciąży raz napilam się kawy i żałowałam, dziwne uczucie nie wiedziałam co się ze mną dzieje, taka nabuzowana energią byłam, dlatego więcej nie piłam
Dokładnie jedna mała kawka nikomu nie zaszkodzi ja w pierwszym trymestrze nie piłam bo zwyczajnie mi śmierdziała
w drugim już było Ok i piłam słaba kawkę nie codziennie bo odzwyczaiłam się przez pierwszy trymestr ale teraz znowu mi nie pasuje
Mnie od kawy w ciąży samo odrzuciło. Już na sam zapach wymiotówajam i tak przez 6miesięcy. Potem już się odzwyczailam że nie musiałam codziennie ale czasem piłam. Za to bardzo ciągnęło mnie do coli i czasem sobie pozwalająm. Ale ogólnie uważam że jedna słaba dziennie nie zaszkodzi i gdybyd miała ochotę to bym piła. Przyjaciółka przed ciąża piła dużo kawy to w ciąży jedna normalna i kilka zbożowyc:-)
kawa zbożowa lub zielona herbata
Ja przy pierwszej ciąży również odstawiłam całkowicie kawę - przy drugiej już niestety nie mogłam pije na przemian kawę Inke z mlekiem lub taka slabiutka rozpuszczalna z mlekiem - jedna dziennie.
Mi lekarz również mówił że nie muszę rezygnować tylko ograniczyć do jednej i slabej
W ciąży przestawiłam się na kawę zbożową, Zdarzyło mi się też kilka razy wypić normalną kawę, gdy ciśnienie leciało, a ja czułam, że zaraz ból głowy mnie zwali z nóg. Wtedy lepsza kawa niż męczyć się z bólem i brać leki…
Możesz pić do trzech filiżanek dziennie Jeśli nie chcesz w ogóle, to polecam Inkę