Co zamiast firan macie w oknach

Dla mnie też rolety dzień noc są okropne. Chyba tylko mi one nie pasują. Nie wiem co ludzie w nich widzą. Już wolę założyć zwykłe rolety. Ale każdy lubi co innego.

Ja mam rolety z trawy, które na dzień podnoszę do góry. Po bokach okien mam dwie wąskie, gładkie firany

Oczywiscie to rzecz gustu ale ja od dziecka nienawidziłam firan, wylegarnia kurzu i roztoczy i do tego paskudne, nie wiem czemu ludzie je tak namiętnie zakupują i wieszają. Niby z dworu nie widać to co w domu się dzieję i nadają intymności ale to zależy od jakiej pory dnia. Ludzie często mają na parapetach piękne ozdoby które te firany zasłaniają…
Firany można zastąpić roletami i nie muszą być to dzień-noc, u mojej mamy są takie bielutkie z prześwitującymi ozdobami typu liście. Ja jak się już wyprowadze to mam zamiar zakupić podobne i do tego by było w domu przytulniej kupuję ozdobny karnisz i grube jednokolorowe zasłony bez żadnych ozdób, jak ozdoby to tylko takie które będę przyczepiać do zasłon by je związać.

Czy firany czy zasłony to zbiorowisko kurzu i roztoczy. Ja wolę mieć dużo światła tak by nic przy oknach nie było.

Ja mam rolety dzień-noc. Jak dla mnie są o wiele bardziej praktyczne.

Rolety dzień noc bardzo się sprawdzają gdy nie ma firanek.polecam :slight_smile:

Mam rolety :wink: i w salonie mam takie sznureczki:)
A w sypialni normalnie firankę taka która a w kuchni będę mieć zazdroski :wink:

My mama zasłony powieszone po bokach okna. Na oknach założone rolety nic i dzień, w pokoju jest o wiele więcej światła.

W planach mam, aby w każdych oknach mieć firanki (raczej krótki: tak do 3/4 okna), a po bokach zasłonki. Dodatkowo rolety dzień-noc.

Ja zamiast firan mam rolety i to juz od kilku lat ! To była najlepsza decyzja ! Jest to niesamowita wygoda, nie trzeba tych firanek prać i prasować :slight_smile: Ja u siebie postawiłam na https://wolakrakzal.com.pl/rolety/ ciemno szare i sprawdzają się na prawdę bardzo fajnie ! : ) Teraz modny jest minimalizm i duże puste okna :slight_smile:

Rolety dzień i noc są najlepsze. Bardzo ładnie wyglądają i się świetnie sprawdzają. Teraz są różne rodzaje, różne wzory, nie tylko te proste.

Ja ostatnio musiałam coś zmienić, bo opatrzyły mi się już żaluzje i firanki. W końcu posłuchałam podpowiedzi znajomych i kupiłam do sypialni i pokoju gościnnego, tak trochę na próbę rolety od firmy ze szczecina http://www.rolis.pl/ - tam też oglądałam osobiście rolety, jak byłam w odwiedzinach u siostry. Tak mi się spodobały, że aż kupiłam je do siebie :smiley: Na ten moment jestem bardzo zadowolona, w końcu okna wyglądają nowocześniej i wpuszczają więcej światła do i tak dość ciemnego mieszkania

U nas są rolety nic -dzień.

A ja kupiłam piękne zasłony w sklepie Przytulny Dom. Mają nowoczesny wzór oraz wyraźny i trwały kolory. Super sprawa. Konkurencyjna cena, szybka wysyłka.

Żaluzje ;)

Ja zrezygnowałam jakiś czas temu z firan Nie mam czasu na ich pranie, poza tym mieszkanie mam od dość ciemnej strony tak wiec nie chcialam dodatkowo sobie zaciemniać pomieszczenia. Lubię światło :)

Mam aktualnie takie plisy:

https://lublinrolety.pl/produkty/plisy/

I jestem zadowolona. 

Wygladają moim zdaniem bardzo dobrze na oknach. 

Ja mam rolety i firanki 

Ja bym nie patrzyła na to co modne tylko na to co mi sie podoba fajna opcja to rolety noc i dzien są tez różne takie fajne delikatne firaneczki które można tak wkaponowac w okno aby delikatnie przyslanialy ale też nie zaslonily całego widoku i światła z zewnątrz moze popatrz na Internecie na jakies inspiracje mozesz tez zamontować sobie na bokach kolo okien takie haczyki na których zaczpia sie fajnie zasłonke czy firanka na boku okna fajnie i nowocześnie to wygląda 

Ja mam rolety dzień noc i lekkie firany ;))

Mój domek jest w stylu wiejsko-nowoczesnym, w skandynawsko-rustykalnym klimacie. U nas brak firan, są w oknach rolety dzień noc , zasłony, lambrekin i sezonowo zazdrostki