Co się dzieje na tym świecie 😭

No fla mnie to tez byl na zebraniu szok :see_no_evil: ovzywiscie moj mlody nie ma telefonu… jest halas w domu ze wszyscy maja a on nie no alr jak to mowie “zycie” jest za maly…

1 polubienie

A czy ten bunt nie jest podsycany przez inne dzieci?

Z jednej strony nie ma telefonu i to jest ok z drugiej pytanie czy i tak nie korzysta z telefonów kolegów i czy z tego tytułu nie bedzie wytykany przez rówieśników

1 polubienie

Fakt, że ktoś w biały dzień potrafi wejść do budki i wycelować pistolet w kobietę, mrozi krew w żyłach. Nic dziwnego, że od razu w głowie pojawiają się czarne scenariusze, zwłaszcza gdy codziennie chodzi się tamtędy z dzieckiem.

1 polubienie

No i dobrze, też bym nie pozwoliła…

Bunt jest dla tego , że inni mają a on nie , że inni mogą te filmiki na ty oglądać a ja mu nie pozwalam . Dużo z nim rozmawiam ale najgorzej jest jak jedziemy na ur i tam każdy na wejście od rodzica tel w rękę dostaje aby był spokój :cry:

To jest właśnie najgorsze, ja jak byłam dzieckiem szliśmy zawsze do drugiego pokoju dostawaliśmy zabawki i się bawiliśmy a teraz te dzieci nie potrafią się bawić tylko chcą grać na telefonach

To prawda potrafiliśmy się zająć , były chwile nudy ale szybko znajdowaliśmy różne zabawy . A teraz jak dziecko się nudzi trochę pomarudzi, to telefon w ręce aby tylko poczuć spokój

I co z tego że ty zabronisz i nie dasz telefonu jak inne dzieci mają…… dlatego powinien być odgórny zakaz ……

1 polubienie

Dokladnie… ja nie daje inni maja i w domu olacz czemu on nie ma :see_no_evil:

Tak wlasnie mówiłam kuzynce aby jak chciała żebyśmy przyjechali na ur to aby nie było telefonów , to się zgodziła . To jak przyszło co do czego to jej siostra swoim wszystkim dzieciom specjalnie na złość dała tel , i wtedy cała reszta też chciała . Wiedziała, ze tego nie lubie i wiem ze zrobiła mi to na złość

Trochę to smutne podejście rodziców do dzieci

1 polubienie

Ja podobnie tak jak Ty muszę zaktualizować informacje o tej sprawie, bo zatrzymałam się na tym, że podejrzana o zabójstwo jest 12latka.
Dla mnie to przerażające i niewiarygodnie. Nie wierzę że nie było wcześniej żadnych sygnałów odnośnie dziwnego zachowania dziewczynki.
Świat idzie w zły kierunku przez tą siłę internetu i prawda jest taka, że to my rodzice w dużej mierze jesteśmy za to odpowiedzialni. Mam nadzieję, że do momentu kiedy mój mały podrośnie w Polsce zostaną wprowadzone chociaż pewne ograniczenia na te media.

2 polubienia

Bylo w uwadze wczoraj o tej Danusi… alr zr u mnie zamieszanie z dzieciakami z chlopem to nie mialam za bardzo jak ogladac… podobno ta 12 latka co ja zabila jak to powiedzieli pochodzi z normalnej rodziny i byla harcerka… wypowiadali sie uczniowie o niej to mowili ze nie gadali z nia bo byla najpierw dziwna halasliwa itp a potem cicha

1 polubienie

Przykra sytuacja i dramat ale pewnie się okaże że coś było wcześniej na rzeczy.

Ale jak takie dziecko może wgl myśleć o tym , żeby kogoś zabić , przecież również mogłabym to też zrobić w domu komuś co by mu się ktoś sprzeciwił

1 polubienie

I podobno interesowała się militariami bo chciała iść do wojska a pokłóciły się o chłopaka / ale kurczę też nie do końca jest wszystko jasne i nie wiadomo jak to było dokładnie, myślę że na dniach będzie wiadomo coś więcej.

Wczoraj natomiast oglądałam wiadomość w których mówili że bodajże w Zielonej Górze 33 latka potrąciła swoją mamę na parkingu i nie udało jej się uratować i zmarła :weary::weary:rozumiecie to ? Jedziecie z mamą na zakupy, parkujecie, nie wiem jakim cudem ale ją potrącacie i ta umiera ? Jeny w głowie mi się to nie mieści :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear:

Jejku nie słyszałam o tym , ale jak … co ona nie widziała ? Nie czuła ? Szok jaka tragedia

Mama jej wskazywała miejsce gdzie ma zaparkować i ta córka podobno zamiast hamulca docisnęła gazu i ta mama się znalazła pod samochodem i były takie obrażenia że nie udało jej się uratować :frowning:

Ludzie na te święta są chyba w jakimś amoku czy szale ją nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć , nie wyobrażalna tragedia . Tylko takich niepotrzebnych tragedii na świecie :disappointed_relieved: