Nie mogę przestać myśleć o tej tragedii która wydarzyła się w Jeleniej Górze. ![]()
![]()
Nie jestem w stanie pojąć jak dziecko może mieć w sobie tyle nienawiści żeby móc posunąć się do takich czynów. Zastanawiam się dokąd zmierza ten świat? Dlaczego co raz częściej słyszymy o tak strasznych tragediach?
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie co musi czuć ta matka dziewczynki którą spotkała taka tragedia i starta. Matka, ojciec i cała rodzina.
Zadaje sobie pytanie co kierowało tą drugą dziewczynką? Czy zazdrość potrafi posunąć się do tak tragicznych czynów jakich jest wyciągnięcie noża i zadanie ciosu prosto w niewinne ciało?
Czy naprawdę jest tak, że te telefony, internet i te wszystkie „durne” filmiki na tik tokach dają „odwagę” do posunięcia się i zrobienia czegoś tak okrutnego?
Czy to brak zainteresowania nas dorosłych doprowadził, że te dzieci właśnie wtedy uciekają w internet? Że właśnie tam szukają „pociechy” i „zrozumienia”?
Doszliśmy do takiego momentu, że połowa, a może nawet większość matek w Polsce zastanawiała się na drugi dzień po tej tragedii czy puścić dziecko do szkoły bo czuły ogromny lęk.
Starta jest ogromna. Ból jest nie do opisania.
Nie potrafie już nic więcej napisac. ![]()
Co wy o tym myślicie ?