Co przygotowujecie do jedzenia na obiad?

Dziś kasza pęczak, gulasz z piersi indyka i ogóry kiszone 😍😍 kocham ☺️

1 polubienie

Mamusia dwóch chłopców to u nas dziś zapieczone uda 😁 

DaNutka, ooooch można jeść oczami! Ślicznie podane 😍

A dziś serwuję pierś z kurczaka pod kołderką z pieczarek i sera żółtego,  pieczone ziemniaczki w majeranku oraz sałata lodowa nz pomidorem, ogórek i szczypiorem w śmietanie 

Ale to dobre powiem Wam ;) 

1 polubienie

Chodziły za mną i Chodziły aż w końcu dziś zrobiłam;) placki ziemniaczane ,mniam

Polecam Wam dodawać śmietany  będą jasne i pulchne :)

1 polubienie

Uwielbiam placki ziemniaczane. Chyba też dzisiaj zrobie;))

U mnie termomix ratuje sprawę , dużo z niego korzystam i robię makarony itp 

A pamiętam jak dodałaś post  o doradzenie tego urządzenia   Damtej :)  który sprzecior wybrałaś:)?

Danutka ja zawsze dodaję śmietany do placków hihi

1 polubienie

Placki ziemniaczane, naleśniki, często robię makaron że szpinakiem i kurczakiem, zapiekanka nakaronowa, spaghetti , różne zupy  jest sporo przepisów na obiad 😀 

ja ostatnio miałam straszną ochotę na kiszona kapuste, więc na obiad były łazanki. myślałam że wystarczy na dwa dni, ale zjedliśmy w mgnieniu oka i na drugi dzień znów trzeba było coś wymyślać :D często robię jakieś makarony, a to bolognese, a to z kurczakiem i brokułami. często też ryż z warzywami, placki ziemniaczane, które uwielbiam jeść ze śmietaną i cukrem lub samą śmietaną 

Powiem wam, że ja wykupuję sobie różne ebooki (często fit) by poznać nowe smaki , ale też grupy na fb mi pomagają , dania jednogarnkowe są super, szczególnie przy małym dziecku , a jak mam dzień lenia kupuje pinse i robię z serem, szynka i warzywami lub frytki z kurczakiem i warzywami. Klasyczne dania mnie już męczą wiadomo, że czasami dobrze takie zjeść , ale ja jestem z tych osób co nie lubią gotować więc szybkie dania to mój strzał w 10.

Wiesz ze ten wpis mi się pojawil w powiadomieniach :smiley:

Hahaha a to ciekawe :slightly_smiling_face:

Też uwielbiam szybkie dania. Możesz polecić jakieś eBooki

Oo eBooki , poleć coś proszę… tak trudno czasem wymyślić coś innego niż klasyczny rosół :wink:

2 polubienia

Dokładnie :slight_smile:

Sama chętnie się dowiem, z tym gotowaniem to juz mozg w porzek mi staje :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Ja lubię od food.patttka

Danutka mnam mniam jak patrze na te zdjecia to wszystkiego bym skosztowala ja wczoraj ratowalam dzieciaki rosolem bo troche podziebione a dzis pewnie z niego klasycznje stworze pomidorowke bo tez bardzo lubia a wiadomo jak to maluchy przy chorobie w szczególności trzeba celowac w takie posilki ktore lubia zeby faktycznie cos zjadly u mnie syn ostatnio mega faza na placki ziemniaczane

… aż się głodna zrobiłam jak oglądam wasze obiadki :heart_eyes: