Ja też gotuję to samo tylko mniej pikantne, albo ogólnie wybieramy potrawy, które zjemy wszyscy..
Ja gotuje osobno ziemniaki ,a zupę wspólna z tym że porcja dla młodej odlewam pod koniec a dla nas solę. Wczoraj np jadłam ziemniaki, fileta i kurczaka to nie mogłam zjeść w spokoju ,domagała się na kolanka ,i dałam jej tego słonego ziemniakami i ogórka kiszonego, wcinała i się nawet nie skrzywiła ;)
Póki co też aktualnie daje do obiadków gotowych w słoikach kaszkę kuskus ;)
Podziwiam moje dziecko, bo odpukać wszystko je... nawet dziś posiekałam dużo natki i też dodałam i zjadła :)
Za mną chodzą pieczonki. Z ogniska i kociołka najlepsze ale z piekarnika tez nie pogardzę :) jak w końcu je zrobię to się pochwalę.
Oo taaak, i ta kapucha naj jest z kociołka 😋😋😋😍
Jak byliśmy mali to nad wodą ,rzeką to zazwyczaj mieliśmy już w ramach kolacji ognisko z takim kociołkiem :)
To ja Za to narobiłam tyle gołąbków, że przez trzy dni je jedliśmy, pierwszy dzień z kaszą gryczaną , drugi ziemniaki a trzeci kasza jęczmienna dla urozmaicenia.
ugotowałam na parze buraki i je starłam aby miały więcej smaku, albo ogórki kiszone
Wooow brawo , dużo roboty przy gołębiach jest :)
We wtorek jadę do cioci i też mi obiecała 😉
Już ręce zacieram :)
O rany, tez muszę zrobić golabki;)
Ja dziś nie miałam kompletnie nic do obiadu, ale znalazły się jakieś papryki i mięsko w zamrażarce więc zrobiłam a'la gołąbki - faszerowane papryki.
Inka ,mało tego to jeszcze bigos dostałam , a go gołębi miałam sos z kurek 😍
Swojske jaja , bachę jabłecznika , soki 🤩
Dziś u nas zawita spaghetti, dawno nie było a każdy z nas je lubi. Mała zajada się lepiej niż kotlecikami w sosie 🤣
U nas od wczoraj i dziś będzie potrawka z kurczaka z sosem z groszku , marchewki i brokuła w sosie śmietanowym. Do tego ziemniaczki puree i wczoraj surówka , a dziś chyba cukinia marynowana
Ja najbardziej lubię dania jednogarnkowe. Leczo, ogórkowa, krupnik, pieczonki. Macie może jakieś przepisy na takie dania gdzie dajemy wszystko do jednego naczynia ?
Iwonka jak mam parę produktów,vzassze wybieram quishe . Wrzucasz tam dosłownie wszystko co lubisz. Mój ostatni quishe to :
Forma do tarty wyłożona ciastem francuskim, zapieczone w piekarniku. Na to szpinak wcześniej przesmażony z czosnkiem, gałka muszkatołowa i odrobiną śmietanki, na szpinak ser pleśniowy, obsmazony seler naciowy i cebulka , na to kilka różyczek brokuła. Na całość mikstura ze śmietanki , jajek i przypraw . Zapiec , a na koniec podgląd jeszcze tartym serem żółtym.
Wow Anetka super pomysł muszę wypróbować
Dziś też quishe:D brokuł , pomidor, szynka, seler naciowy, ser pleśniowy . Świetny sposób na wykorzystanie produktów, które gdzieś tam zalegają
Ja dziś pieczone uda z pieczonymi ziemniaczkami i buraczkami 🤪 jutro robię cchilli con carne ale mniej ostre
O tak tarta szpinakowa mniam !
Wczoraj miałam gulasz z kluskami śląskimi i miały być buraczki we wiórkach ale nie było więc z kiszoniakiem własnej roboty.
Zdjęcia nie zrobiłam bo kluski wyszły mi trochę niczym statki ufo ale były smaczne hahahah
Tatta takie nieforemne statki ufo są naj ;)
Jej ile pomysłów, dziewczyny macie tyle czasu żeby stac przy garach :D ?
Ja wczoraj szybko rach ciach ,ziemniaki ,biała kiełbaska pieczona , salatka z masłowej sałatka, pomidorów, szczypior , koper ,śmietana i mniam 😀
Dziś zrobię to samo pół sałaty zostało 😉
U mnie w sumie dzis zupka pomidorowa z ryzem i wazywa na patelnie z kurczakiem i makaronem i mnie zalezy od dnia czasem jest 1 danie tylko jakas zupka czasem jedno ale jest to cos konkretniejszego z mieskiem a czasami tak jak dzis 2 dania przewaznie jak jest taki dzien jak dzis to wszystkiego nie przejemy kazdy zje to na co bedzie mial ochote i zostanie na jutro jeszcze