Co przygotowujecie do jedzenia na obiad?

Ja też gotuję to samo tylko mniej pikantne, albo ogólnie wybieramy potrawy, które zjemy wszyscy..

Ja gotuje osobno ziemniaki   ,a zupę  wspólna z tym że porcja dla młodej  odlewam pod koniec a dla nas solę. Wczoraj np jadłam ziemniaki, fileta i kurczaka to nie mogłam zjeść w spokoju ,domagała się na kolanka ,i dałam jej tego słonego ziemniakami i ogórka kiszonego, wcinała i się nawet nie skrzywiła ;) 

Póki co też aktualnie daje do obiadków gotowych w słoikach kaszkę kuskus ;) 

Podziwiam moje dziecko, bo odpukać wszystko je... nawet dziś posiekałam dużo natki i też dodałam i zjadła :) 

Ooo a dziś na obiad miałam orkiszową kaszę  haha i dla odmiany filet ale w sosie i ogór kiszony ;) 

1 polubienie

Za mną chodzą pieczonki. Z ogniska i kociołka najlepsze ale z piekarnika tez nie pogardzę :) jak w końcu je zrobię to się pochwalę. 

Oo taaak, i ta  kapucha  naj jest z kociołka 😋😋😋😍 

Jak byliśmy mali to nad wodą ,rzeką to zazwyczaj mieliśmy już w ramach kolacji ognisko z takim kociołkiem  :) 

To ja Za to narobiłam tyle gołąbków, że przez trzy dni je jedliśmy, pierwszy dzień z kaszą gryczaną , drugi ziemniaki a trzeci kasza jęczmienna dla urozmaicenia. 
ugotowałam na parze buraki i je starłam aby miały więcej smaku, albo ogórki kiszone 

Wooow brawo  , dużo roboty przy gołębiach  jest :) 

We wtorek jadę do cioci i też mi obiecała  😉

Już ręce zacieram :) 

O rany, tez muszę zrobić golabki;)

Ja dziś nie miałam kompletnie nic do obiadu, ale znalazły się jakieś papryki i mięsko w zamrażarce więc zrobiłam a'la gołąbki - faszerowane papryki. 

Inka ,mało tego to  jeszcze bigos   dostałam  , a go gołębi miałam sos z kurek 😍

Swojske jaja , bachę jabłecznika  , soki    🤩

Dziś u nas zawita spaghetti, dawno nie było a każdy z nas je lubi. Mała zajada się lepiej niż kotlecikami w sosie 🤣

U nas od wczoraj i dziś będzie potrawka z kurczaka z sosem z groszku , marchewki i brokuła w sosie śmietanowym. Do tego ziemniaczki puree i wczoraj surówka , a dziś chyba cukinia marynowana 

Ja najbardziej lubię dania jednogarnkowe. Leczo, ogórkowa, krupnik, pieczonki. Macie może jakieś przepisy na takie dania gdzie dajemy wszystko do jednego naczynia ? 

Iwonka jak mam parę produktów,vzassze wybieram quishe . Wrzucasz tam dosłownie wszystko co lubisz. Mój ostatni quishe to :

Forma do tarty wyłożona ciastem francuskim, zapieczone w piekarniku. Na to szpinak wcześniej przesmażony z czosnkiem, gałka muszkatołowa i odrobiną śmietanki, na szpinak ser pleśniowy, obsmazony seler naciowy i cebulka , na to kilka różyczek brokuła. Na całość mikstura ze śmietanki , jajek i przypraw . Zapiec , a na koniec podgląd jeszcze tartym serem żółtym. 

Wow Anetka super pomysł muszę wypróbować 

Dziś też quishe:D brokuł , pomidor, szynka, seler naciowy, ser pleśniowy . Świetny sposób na wykorzystanie produktów, które gdzieś tam zalegają 

Ja dziś pieczone uda z pieczonymi ziemniaczkami i buraczkami 🤪 jutro robię cchilli con carne ale mniej ostre 

O tak tarta szpinakowa mniam !

Wczoraj miałam gulasz z kluskami śląskimi i miały być buraczki we wiórkach ale nie było więc z kiszoniakiem własnej roboty.

Zdjęcia nie zrobiłam bo kluski wyszły mi trochę niczym statki ufo ale były smaczne hahahah

Tatta  takie nieforemne  statki  ufo są naj ;) 

Jej ile pomysłów,  dziewczyny macie tyle czasu żeby stac przy garach :D ?

Ja wczoraj szybko rach ciach ,ziemniaki ,biała kiełbaska pieczona , salatka z masłowej  sałatka, pomidorów,  szczypior , koper ,śmietana i mniam 😀 

Dziś zrobię to samo  pół sałaty zostało  😉

U mnie w sumie dzis zupka pomidorowa z ryzem i wazywa na patelnie z kurczakiem i makaronem i mnie zalezy od dnia czasem jest 1 danie tylko jakas zupka czasem jedno ale jest to cos konkretniejszego z mieskiem a czasami tak jak dzis 2 dania przewaznie jak jest taki dzien jak dzis to wszystkiego nie przejemy kazdy zje to na co bedzie mial ochote i zostanie na jutro jeszcze