Co przygotowujecie do jedzenia na obiad?

Ja mam fazę na pierogi z jagodami, ostatnio co prawda jedliśmy w restauracji, ale chyba skusze się i zrobię sama. Dziś były placki po węgiersku. 

Ojej placki  mniam;)

Dziś zrobię pomidorową z ryżem 

Chodzą za mną naleśniki ,ale ciężko się wziąć za to hehe

Wczoraj na obiad sałatka. Większość rzeczy z ogrodu.

Mix sałat

Ogórek

Pomidor pomarańczowy

Cherry

Papryka

Oliwki zielone

Feta 

Kurczak w panco

Sos grecki 

Mamina,  smaki robisz 😍 panko  uwielbiam w jednego chińczyka w knajpce;)

A Ty jak robisz czy gotowa posypka z torebki? 

też wzielam się za  te nalesniki,z  dżemem z jabłek ;) a na dziś pomidorówka została 

Wyglada apetycznie

Mamina, u nas ostatnio podobne obiady. Dużo warzyw w ogródku wiec trzeba wykorzystac

Ja dziś byłam super leniem, ugotowałam ziemniaczki, zrobiłam mizerię i jajko sadzone :D

Panko było kupione.

Za to dziś pierwszy raz postanowiłam zrobić ratatuj. Dużo warzyw w ogrodzie, a leczo ostatnio było więc szukam czegoś innego.

Będzie to moja wariacja na temat ratatuj bo będzie z grillowanym kurczakiem i zastanawiam się czy do tego bagietka z masełkiem czosnkowym czy bardziej fit czyli makaron papardelle 

Były papryki nadziewane, dziś czas na nadziewanĄ cukinię. 

Oo tak, uwielbiam faszerowana cukinie mięskiem mielonym !

A to moja wariacja na temat ratatuj, synkowi podobała się nazwa i zjadł wszystko ! 

1 polubienie

Oo tak są pyszne 

Ależ apetycznie wygląda! ;)))

Dziś była carbonara, dla synka trochę inna.

Jutro Ziemniaki gołąbki w sosie pomidorowym i kapustka w pomidorach.

No to u mnie od dziś znów ja gotuję. Przez prawie tydzień gotowała mama :D i tu klasyka, jakies mięsko , pewnie zapieczona piers z ziemniaczkami i surówka

Wczoraj skończyliśmy jeść pierogi ruskie i z jagodami. Zrobilam na dwa dni. Pierogów już prenoe dlugo nie ujrzymy chyba że teściowa ugotuje jak mały się urodzi. Za dużo roboty przy nich. 

Dziś mąż gotował spaghetti

Dzięki za pomysł z faszerowana cukinia. Ostatnio była zupa krem, placuszki i zapiekanka, a nawet ciasto. Przyda się nowy przepis bo jeszcze kilka rośnie w ogrodku;)

Moze zupka z cukini :))?

Oooo z cukini kocham  smażone placki, mniam  ! 

Można też usmażyć plastry w bułce tartej ,jpodobnie jak kalafiorka ;) 

Dziewczyny a jak sobie radzicie z gotowaniem dla dziecka i dla siebie? Gotujecie osobne potrawy czy jakoś osobno przyprawiacie? 

Gotuje ro samo , mniej przyprawiam