Ja mam fazę na pierogi z jagodami, ostatnio co prawda jedliśmy w restauracji, ale chyba skusze się i zrobię sama. Dziś były placki po węgiersku.
Ojej placki mniam;)
Dziś zrobię pomidorową z ryżem
Chodzą za mną naleśniki ,ale ciężko się wziąć za to hehe
Wczoraj na obiad sałatka. Większość rzeczy z ogrodu.
Mix sałat
Ogórek
Pomidor pomarańczowy
Cherry
Papryka
Oliwki zielone
Feta
Kurczak w panco
Sos grecki
Mamina, smaki robisz 😍 panko uwielbiam w jednego chińczyka w knajpce;)
A Ty jak robisz czy gotowa posypka z torebki?
też wzielam się za te nalesniki,z dżemem z jabłek ;) a na dziś pomidorówka została
Wyglada apetycznie
Mamina, u nas ostatnio podobne obiady. Dużo warzyw w ogródku wiec trzeba wykorzystac
Ja dziś byłam super leniem, ugotowałam ziemniaczki, zrobiłam mizerię i jajko sadzone :D
Panko było kupione.
Za to dziś pierwszy raz postanowiłam zrobić ratatuj. Dużo warzyw w ogrodzie, a leczo ostatnio było więc szukam czegoś innego.
Będzie to moja wariacja na temat ratatuj bo będzie z grillowanym kurczakiem i zastanawiam się czy do tego bagietka z masełkiem czosnkowym czy bardziej fit czyli makaron papardelle
Były papryki nadziewane, dziś czas na nadziewanĄ cukinię.
Oo tak, uwielbiam faszerowana cukinie mięskiem mielonym !
A to moja wariacja na temat ratatuj, synkowi podobała się nazwa i zjadł wszystko !
Oo tak są pyszne
Ależ apetycznie wygląda! ;)))
Dziś była carbonara, dla synka trochę inna.
Jutro Ziemniaki gołąbki w sosie pomidorowym i kapustka w pomidorach.
No to u mnie od dziś znów ja gotuję. Przez prawie tydzień gotowała mama :D i tu klasyka, jakies mięsko , pewnie zapieczona piers z ziemniaczkami i surówka
Wczoraj skończyliśmy jeść pierogi ruskie i z jagodami. Zrobilam na dwa dni. Pierogów już prenoe dlugo nie ujrzymy chyba że teściowa ugotuje jak mały się urodzi. Za dużo roboty przy nich.
Dziś mąż gotował spaghetti
Dzięki za pomysł z faszerowana cukinia. Ostatnio była zupa krem, placuszki i zapiekanka, a nawet ciasto. Przyda się nowy przepis bo jeszcze kilka rośnie w ogrodku;)
Moze zupka z cukini :))?
Oooo z cukini kocham smażone placki, mniam !
Można też usmażyć plastry w bułce tartej ,jpodobnie jak kalafiorka ;)
Dziewczyny a jak sobie radzicie z gotowaniem dla dziecka i dla siebie? Gotujecie osobne potrawy czy jakoś osobno przyprawiacie?
Gotuje ro samo , mniej przyprawiam