Co przygotowujecie do jedzenia na obiad?

O placki ziemniaczane u nas często są , chociaż ostatnio zaczynamy się przerzucać na prazuchy :yum:

My dziś na obiad zupa lazaniowa , bardzo za mną chodzi normalna lazania ale ta wersja jest bez sera i beszamelu więc mniej spalania kalorii po takim obiedzie :laughing:

1 polubienie

Koniecznie spróbuj, dla mnie jest mega :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

U nas jutro na obiad Ala spaghetti, makaron z sosem pomidorowym i do tego mielona pierś z indyka. Trochę bolognese, ale pozmieniane pod nas :rofl:mój mąż bardzo lubi mięso z indyka i w ogóle drób, więc w sumie robię to pod niego :rofl:

2 polubienia

Oo nie jadłam jeszcze z indyka , muszę tak wypróbować na pewno też mi zasmakuje :smiley:

1 polubienie

Bardzo dobre jest, polecam :rofl:

1 polubienie

Jadłam z indykiem kiedyś spaghetti ale mi średnio pasowało :wink: juz wolę gulasz z indyka :slight_smile: ja właśnie też dzis mam sos boloński z penne pełnoziarnistym i krupnik plus dla córki frytki karbowane z rybą :wink: a za krunikiem to ona jest baaardzo , do tego koniecznie z mięskiem z gotowania i zadowolona panienka może dalej skakać :laughing:

1 polubienie

Ja na początku średnio lubiłam, ale jakoś zaczęłam jeść przez męża i mi smakuje haha :joy: chociaż i tak bolognese to u mnie najlepsze jest z wołowina :heart:

Mi ostatnio za dużo po głowie chodzi :joy: chlebek bananowy, placki z burakami, ahhh i żurek :heart_eyes:

A jadłaś z parówkami albo kiełbaską ? :smiley:

Właśnie dalej nie! :rofl:

@DDoominika mi właśnie mięso mielone z indyka nie podchodzi jakoś :crazy_face: ale za to uwielbiam udziec z indyka zapiekany z marchewką i cebulką :poultry_leg:

Ojej, a to takie szybkie danie :speak_no_evil::see_no_evil: a jakie pyszne :smiling_face_with_three_hearts:

Mam to samo z indyka ani mielone ani gulaszu za bardzo nie lubię. Jak teściowa zrobi to zjem ale w domu u siebie nigdy nie kupuję

Ja też mielonego z indyka nie lubię . Być może nie potrafię go dobrze zrobić , bo zawsze wychodzi mi suche. Za to udziec z indyka taki pieczony w piekarniku to bardzo lubię.

A co dzisiaj i jutro macie dobrego ? :smiley:

Ja będę robić na dziś kotleta schabowego z ziemniakiem i sałatka coleslaw

U mnie dzisiaj to samo :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil::rofl:

Update, maz sie pomylił i kupił sznycle z indyka wiec dziś kotlety z indyka a nie schabowe :upside_down_face:ale bardzo dobre i smażone w AF

Pop dawno nie jadłam indyka

Ja sporo robię z indyka jakiś pulpecików w sosie, właśnie spaghetti, no i mąż raz robił coś jak sznycle z indyka, to też były bardzo dobre