Co przygotowujecie do jedzenia na obiad?

Też tak mam, najgorszy ten pomysł na obiad :joy:

Ja daje mrożony, ale dawno właśnie nie robiłam i nie pamiętam jakiej firmy dawałam :sweat_smile:

Ja też robiłam z zupę krem z groszku mrożonego i brałam ten z Biedronki . Bo wszędzie był z marchewką . Mi smakowało na tym groszku .

1 polubienie

Właśnie ciężko kupić sam groszek zazwyczaj jest z marchewką

To ja zawsze kupuje sam i szczerze to rzadko widuje z marchewką

1 polubienie

U mnie w cerfie mają zawsze sam groszek no a w biedronce to różnie , czasami nie ma groszku z marchewką i trzeba szukać wszędzie ale jak pytałam Panią to tak szybko schodzi

A za mną chodzą placki ziemniaczane :see_no_evil: chyba dziś zrobię, bo już od jakiegoś czasu mam na nie smaka :crazy_face:

Hihihi placki nie daja nam spokoju :laughing::laughing::laughing::laughing: każda by zjadla ale chętnych brak do zrobienia :smile:

1 polubienie

Za mną też cały czas chodzą przez forum :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_peeking_eye: i dalej każdy o nich wspomina i nie da się nawet o nich zapomnieć :face_with_peeking_eye::laughing:

2 polubienia

@DaNutka, @magdallenka08971 to która pierwsza zrobi wrzuca zdjęcie :crazy_face: najemy się oczami :eyes: :joy::joy::joy::joy:

1 polubienie

Za mna tez chodza placki ziemniaczane bo… nigdy sama nie robilam :joy: sq rzeczy w ktorych specjalizuje sie moj maz, np butter chicken, placki ziemniaczane, chaczapuri, naleśniki…
Juz mu mowilam ze chodza za mna placki takie ala wegierskie z mieskiem, na co moj maz ze on by zjadl z cukrem i smietana :joy:
Takze moze w weekend zrobimy kazdy po swojemu :joy:

Dzis za to bedzie pizza domowa, oczywiscie z przepisu na ciasto od Ani :joy:
A jutro makaron z kurczakiem w sosie porowym :green_heart:

1 polubienie

U mnie pizza domowa była wczoraj :crazy_face: wyszła pyszna, że postanowiłam jutro zrobić znowu :joy: a placki uwielbiam ze śmietaną i solą :smiling_face_with_three_hearts: mój mąż tak jak Ty z gulaszem :smiling_face_with_three_hearts:

A i jeszcze bedzie papryka faszerowana ktoregos dnia, moze w niedziele :blue_heart:

1 polubienie

@Mamina tez uwielbiam! Czym faszerujesz ? Ja ryżem i mięsem mielonym :bell_pepper: a moja teściowa kaszą i pieczarkami :smiling_face:

1 polubienie

Ja tez ryzem i miesem mielonym :heart: ale do doroslej dodaje jeszcze aer gorgonzola

Też wolę że śmietana i solą :grin: i też paprykę ryżem faszeruje

Ooo długo nie jadłam faszerowanej papryki, muszę też zrobić . Ja robię z mielonym i ryżem :smiling_face: ja jak placki ziemniaczane to z dżemem albo twarożkiem :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: a jak gdzieś idziemy i mają placek po cygańsku to tam właśnie taki jemy :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 polubienie

Robicie smaki ,a u mnie biała kielbasa , ziemniaki i szwedzka slatka ze sloika dziś ,wiec całkiem na szybko i bez przemęczania

A placki to muszę zrobić bo takie smaki mnie naszły że głowa mała :smiley::smiley:

Ja dziś mam to co wczoraj czyli fasolkę po bretońsku i wyszła przepyszna

1 polubienie

@magdallenka08971 o to z takimi dodatkami jeszcze nie jadłam placków :smiling_face_with_three_hearts: ale kusisz żeby spróbować :yum:

1 polubienie