Jeju, kluski śląskie to chyba mój ulubiony dodatek do potraw ![]()
jak robisz gulasz? Mi się marzy taki na wołowinie i chyba będę musiała zrobić w tygodniu ![]()
Wolowe i wieprzowe, obtaczam w mace i obsmazam na patelni a potem wszystko sie dusi jakies 3h
Dokładnie też mi takie wyszły… dlatego wylądowały w koszu… mój chłop bardzo uwielbia placek po cygańsku , Ale chyba nici z tego ![]()
Ooo pycha! Uwielbiam je, a całkiem o nich zapomniałam
dziękuję za pomysł na obiad ![]()
To ja robię tak bez obtaczania w mące
Mniam ![]()
Taki gulasz ale z łopatki robię do placków ziemniaczanych ![]()
Czasem a nawet często gęsto tre ziemniaki na tych małych oczkach a cebule to juz na tarce najmniejszej i nie zdarzyło mi sie zeby placki sie nie udały. Juz predzej z frytek robi sie mamaja jak sie wrzuci za duzo na olej.
A dzis ziemniaki , cordon blue i kapusta zasmażana i zupa pomidorowa z muszelkami na swojskim indyku od wujka
dostalam w niedzielę proporcjonalne mięsko , 22 kg mięcha ![]()
![]()
![]()
To ja wkładałam w sokowirówkę , tylko u rodziców mi zawsze wychodziło, a u mnie jakoś nie potrafię
Ja robiłam rosołek na swojskiej kurce od babci ![]()
My dzisiaj ryba i frytki
ale zdecydowanie wolałabym ten rosół ![]()
U mnie pierogi ruskie wkoncu zrobilam ![]()
![]()
![]()
Chyba jest jakaś odmiana którą idealnie do nich pasuje , ostatnio mieliśmy od kogoś ziemniaki nie znam niestety odmiany to wyszły wręcz idealne że za mało było wszystko odrazu zjedzone
Mniam, ja i tak najbardziej lubię po cygańsku
Jej tak wszyscy zachwalają a ja nawet nigdy nie jadłam , ![]()
Żałuj, jest przepyszny ! ![]()
My dzisiaj kurczak pieczony na ryżu ![]()
U nas ryż w białym sosie , i rosół ![]()
Ja wczoraj miałam taką ochotę na ryż w białym sosie, pojechaliśmy sobie zjeść do restauracji a Pani powiedziała , że się już skończył , także muszę koniecznie zrobić w tym tygodniu ![]()
U mnie dzisiaj kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Mój narzeczony pierwszy raz w życiu jadł kotlety ziemniaczane i nigdy o nich nie słyszał ![]()
Jajeczne to znam ale ziemniaczanych nie, możesz coś więcej powiedzieć o nich?
Ja znam, ale nigdy ani nie robiłam ani nie jadłam, znam po prostu sam ich fakt istnienia