Co przygotowujecie do jedzenia na obiad?

Na dwie osoby gotuje 6-7 ziemniaków, jak ostygną to ugniatam, dodaje jajko, sól, pieprz, przyprawę do ziemniaków, a potem obtaczam w bułce tartej i smażę - polecam też jak z poprzedniego dnia zostaną wam ziemniaki i nie macie pomysłu na obiad :joy:

3 polubienia

Oooo super :slight_smile: dzięki za propozycję ,bedzie dla córy :grin: bo już wymyślanie bokiem wychodzi. Najgorzej wymyślanie idzie a robota to leci :slight_smile: sama w sumie tez spróbuję :slight_smile: a z czym te kotleciki podajesz?

1 polubienie

U nas wczoraj byl hit o ktory poprosil starszak. Makaron z lososiem w sosie z suszonymi pomidorami :heart:

O makaron z łososiem u nas wczoraj :rofl: tylko u nas w sosie śmietanowym z dodatkiem koperku :sweat_smile:

Nie jadłam nigdy takiego dania - może temu ze suszon pomidory kiedys mi nie podeszly. A u nas fasolka po bretońsku , wczoraj na wieczór robiłam zeby miec na dzis i jutro, do tego zrobię córce zmieniaczki zapiekane z serem bo z wczoraj zostały z obiadu :saluting_face:

Też pierwsze słyszę o takich kotletach :heart_eyes: muszę wypróbować :potato: ale przypomniałaś mi o plackach ziemniaczanych, które uwielbiam :see_no_evil::crazy_face: i nie zostaje mi nic innego jak zabierać się za obieranie ziemniaków :crazy_face::crazy_face::crazy_face:

2 polubienia

Uwielbiam placki i mialam na weekend z gulaszem :slight_smile: